użyłam Dresingu Caesar Roleski . Zapraszam do wypróbowania bo jest bardzo pyszna :) Sałatkę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda platin . Składniki : 1mała sałata rzymska 2 duże szparagi ze słoika 5 pomidorków koktajlowych 3 plasterki awokado 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 duże płaty łososia Norweskiego z koperkiem sól,pieprz do smaku Dresing Caesar Roleski Wykonanie : Sałatę umyć i osuszyć
Sama słodycz i szczypta chilitego, który pamiętam. Dlatego też postanowiłam spróbować przygotować go sama. Według mnie wyszedł świetnie i na pewno jeszcze go kiedyś zrobię. Można przygotować jego większą ilość, włożyć do słoików i pasteryzować. Składniki: 100 g ryżu 1 makrela wędzona 2 cebule 1 duża marchew 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 1 łyżeczka papryki ostrej
Mama Gotujezgęstnieje a na jej wierzchu pojawią się bąbelki. Zdjąć miskę z garnka. Nie wolno dopuścić do zagotowania masy - inaczej istnieje ryzyko, że krem zważy się. Przełożyć krem do słoika i schłodzić. Pod wpływem niskiej temperatury krem mocniej zgęstnieje. Krem można przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE: Orange curd - krem pomarańczowy var file
maniapieczeniawypominam hihi. Sama nie byłam grzeczna i kilka pączusiów było ale dzisiaj trzeba dać odpocząć naszym żołądkom i zjeść coś lekkiego. Do pracy jak znalazł, wystarczy zapakować w słoik i w miasto. Składniki 1 szklanka komosy ryżowej (ugotowanej zgodnie z instrukcją na opakowaniu) 400 g ciecierzycy w puszce 1,5 łyżeczki cynamony 1 łyżka oliwy pęczek rzodkiewki
Niezły Młynekgranatem Czas przygotowania: 5 minut + czas oczekiwania Składniki: 4 łyżeczki nasion chia 250 ml naturalnego gęstego jogurtu 1 łyżeczka miodu ziarenka z 1/2 granatu Wykonanie: Jogurt umieszczamy w słoiku, dodajemy nasionka chia i dokładnie mieszamy. Słoiczek przykrywamy i chowamy do lodówki na całą noc. Rano dodajemy miód i ziarenka granatu, mieszamy i gotowe
Kulinarne przygody Gatitychrupiące z góry, a w środku delikatne i mięsiste. Śmiało można je przekroić i posmarować marmoladą, konfiturą, nutellą (obrońcy zdrowego trybu życia nie krzywcie się - dla mnie czekolada w słoiku nadaje się do jedzenia łyżkami. I tak też ją jem). Oczywiście można je też potraktować jakimś dodatkiem, w takim stanie w jakim z piekarnika wyjdą (bez przekrajania) lub, zjeść
Wypisz Wymalujcynamonu odrobina cynamonu mielonego i kardamon 13 dag.ryżu okrągłego 3dag.masła 3 żółtka 1 łyżka z czubem cukru trzcinowego szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego z wanilią słoiki bita śmietana ********************************************** Ryż płuczemy,wsypać do osolonego wrzątku i gotować 5 minut.Odcedzić i odsączyć.Mleko wlać do garnka i włożyć laskę cynamonu ,szczyptę dać kardamonu,oraz skórkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiskórką. Ścieramy imbir na drobnej tarce. Róbcie to w małym głębokim talerzyku, żeby zachować cały sok z imbiru. Można tez imbir zblendować. Cytryny wkładamy warstwami do wyparzonego czystego słoika, wrzucamy łyżeczkę imbiru, posypujemy częścią cynamonu i częścią kurkumy, podlewamy miodem, mieszamy. Znowu warstwa cytryn, imbir, przyprawy, miód, i tak do wykończenia składników. Cytryny zaczną puszczać sok, mikstura nie będzie
Karo in the KitchenSkładniki: kasza jaglana (1 szklanka) starte buraki ze słoika (1/2 szklanki) starty chrzan (1 łyżeczka) sos sojowy (1 łyżka) sok z cytryny (1 łyżka) sól pieprz woda (2 szklanki) Czas przygotowania: 50 min Liczba porcji: 9 kotletów Przygotowanie: Gotujemy kasze jaglaną w 2 szklankach wody. Ugotowaną kaszę blendujemy. Do kaszy dodajemy pozostałe składniki: buraki, chrzan, sok z cytryny
Weganka gotujerozpuszczonego masła 25 dag drożdży 2 łyżki cukru 1 łyżka spirytusu szczypta soli olej kokosowy do smażenia 1 słoik marmolady z dzikiej róży Sposób przyrządzenia: Mleko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże z dodatkiem 1 łyżki mąki. Odstawić zaczyn w ciepłe miejsce do wyrośnięcia - ok. 8 min Dodać przesianą mąkę, otręby,cukier
pieprzny smaczekmaśle klarowanym podsmażamy obrane, pokrojone cebule. Gdy zmiękną dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mieszamy. Zalewamy rosołem (bulionem), przekładamy warzywa, które nam pozostały z poprzedniego dnia, dodajemy pomidory ze słoika lub z puszki oraz ser typu blue pokrojony na mniejsze kawałki. Całość blendujemy na gładki krem. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, oraz ksylitolem lub cukrem
Smaczne ZdroweJakiś czas temu zrobiliśmy do słoików mus z dyni (wkrótce przepis), który wykorzystujemy do różnych wypieków – był przygotowany w słodkiej wersji. Stwierdziliśmy
Kuchenne Wariacjepodrażnia gardełka, przyjemnie rozgrzewa i sprawia, że świat staje się przyjemniejszy. A jeśli nie mam siły nawet na to (tudzież C. jest poza domem w porze śniadania), sięgam do słoika z domową granolą. Stoi sobie taki na blacie w kuchni, zawsze pełny. Odkąd spróbowałam po raz pierwszy, nie mogę się oprzeć coraz to nowym kombinacjom. Na początku skrupulatnie stosowałam się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeFRISCO. Frisco to super market online z pełnym asortymentem spożywczym i nie tylko. Znajdziecie w nim wszystkie produkty spożywcze, chemiczne, dziecięce, warzywa, napoje,dania mięsne, przetwory w słoikach, ryż, kasze, mąki , cukier , wszystko czego potrzebujecie. Frisco oferuje produkty znanych firm takich jak Kamis, Winiary,Kotanyi , Delekta, Dr. Oetker, Prymat itd... Jakie są zalety zakupów przez internet a no takie siedzicie
Sama słodycz i szczypta chilicytryny i gotować na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukru. Sok przelać do 10 litrowego garnka, dolać wody do pełna i zagotować. Napój przelać do wyparzonych butelek lub słoików i pasteryzować przez 10 minut
Tradycyjna Kuchnia