pomarańcza 0.5 szkół.cukru drobnego ************************************** Pomaranczę umyć,zetrzeć skórkę( miąższ wykorzystać na koktajl lub zjeść). Skórkę pomarańczowa wymieszać dokładnie i wsypać do suchego ,czystego słoika i gotowe
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkifajnego smaku. Mimo, że nie należę do fanów karkówki ta wersja bardzo mi smakuje ;-) Zapraszam!!! Składniki: 1,5 kg karkówki, 0,5 kg pieczarek, 3 cebule ( średniej wielkości), słoik ogórków konserwowych ( pojemność 0,75 lub 1 l), 200 ml ketchupu, oliwa/ olej do smażenia + 4 łyżki do zalewy, mąka pszenna, sól, pieprz Wykonie: Karkówkę kroimy w plastry
Passion of Cookingdomu mamy, a w zapas kolorowego tortellini (a nawet zwykłego) zaopatrzcie się już dziś ;) Składniki: 1 ogórek świeży 2 pomidory 5 jajek 1 opakowanie kolorowego tortellini 1 średni słoik pieczarek marynowanych 1 ząbek czosnku 1 mały jogurt naturalny gęsty (ok 180g) 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Tortellini ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ostudzić. Ogórka
Kuchnia w czekoladzieselera konserwowego ale dodałam wyrazistą w smaku i aromatyczną kiełbasę wołową z orzechami laskowymi Tradycyjne Jadło. Sprawdziła się rewelacyjnie a sama kiełbasa po prostu pyszna. Składniki: 0,5 słoika selera konserwowego 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 40 g kiełbasy wołowej z orzechem laskowym Tradycyjne Jadło 2 krążki ananasa z puszki 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Seler, kukurydzę
Ala piecze i gotujeDzisiaj zapraszam na mój Boeuf strogonow... Składniki: 1/2 kg. polędwicy wołowej, 300 g pieczarek, 3 cebule, 3 kiszone ogórki, 1/2 słoika ( 250ml) marynowanej papryki, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić pieczarki, ogórki, cebulę. Na oleju obsmażyć mięso
Anioły w kuchniobierz i wrzuć w blender, zalej chłodnym naparem. Wsyp nasiona chia. Zmiksuj. Pij na zdrowie z dodatkiem listków mięty i nasion granatu. Możesz śmiało przygotować wcześniej, spakować w dobry słoik i zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnię. Doda optymizmu i siły, cokolwiek byś nie robił w życiu! Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnipiñata). Do ich przygotowania oprócz kruchych ciasteczek będą potrzebne malutkie cukiereczki (mini Lentilki, cukrowe drażetki, perełki do dekoracji), mnie udało się znaleźć mini cukiereczki w kształcie serduszek. Zamknięte w słoiku gotowe ciasteczka można przechowywać nawet do kilku tygodni, są więc świetnym pomysłem na prezent, bo można przygotować i zapakować je wcześniej :) Nie zapomnijcie o naszym Walentynkowy Konkursie , może to właśnie
Ciastkozercynaleśników. Wskazówka: Jeżeli Wasz olej jest twardy, to kopiastą łyżkę rozgrzejcie na czystej patelni. Gdy olej się rozpuści, dwie łyżki dodajcie do masy naleśnikowej. Resztę oleju przelejcie spowrotem do słoika. Takim sposobem patelnia będzie lekko natłuszczona, a Wy nie będziecie musieli roztapiać całego słoiczka oleju w kąpieli wodnej. Najlepiej smakują świeżo usmażone, potem robią się nieco bardziej chrupkie, aczkolwiek nadal
Fill The Bowlużyłam Dresingu Caesar Roleski . Zapraszam do wypróbowania bo jest bardzo pyszna :) Sałatkę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda platin . Składniki : 1mała sałata rzymska 2 duże szparagi ze słoika 5 pomidorków koktajlowych 3 plasterki awokado 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 duże płaty łososia Norweskiego z koperkiem sól,pieprz do smaku Dresing Caesar Roleski Wykonanie : Sałatę umyć i osuszyć
Sama słodycz i szczypta chilitego, który pamiętam. Dlatego też postanowiłam spróbować przygotować go sama. Według mnie wyszedł świetnie i na pewno jeszcze go kiedyś zrobię. Można przygotować jego większą ilość, włożyć do słoików i pasteryzować. Składniki: 100 g ryżu 1 makrela wędzona 2 cebule 1 duża marchew 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 1 łyżeczka papryki ostrej
Mama Gotujezgęstnieje a na jej wierzchu pojawią się bąbelki. Zdjąć miskę z garnka. Nie wolno dopuścić do zagotowania masy - inaczej istnieje ryzyko, że krem zważy się. Przełożyć krem do słoika i schłodzić. Pod wpływem niskiej temperatury krem mocniej zgęstnieje. Krem można przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE: Orange curd - krem pomarańczowy var file
maniapieczeniawypominam hihi. Sama nie byłam grzeczna i kilka pączusiów było ale dzisiaj trzeba dać odpocząć naszym żołądkom i zjeść coś lekkiego. Do pracy jak znalazł, wystarczy zapakować w słoik i w miasto. Składniki 1 szklanka komosy ryżowej (ugotowanej zgodnie z instrukcją na opakowaniu) 400 g ciecierzycy w puszce 1,5 łyżeczki cynamony 1 łyżka oliwy pęczek rzodkiewki
Niezły Młynekgranatem Czas przygotowania: 5 minut + czas oczekiwania Składniki: 4 łyżeczki nasion chia 250 ml naturalnego gęstego jogurtu 1 łyżeczka miodu ziarenka z 1/2 granatu Wykonanie: Jogurt umieszczamy w słoiku, dodajemy nasionka chia i dokładnie mieszamy. Słoiczek przykrywamy i chowamy do lodówki na całą noc. Rano dodajemy miód i ziarenka granatu, mieszamy i gotowe
Kulinarne przygody Gatitychrupiące z góry, a w środku delikatne i mięsiste. Śmiało można je przekroić i posmarować marmoladą, konfiturą, nutellą (obrońcy zdrowego trybu życia nie krzywcie się - dla mnie czekolada w słoiku nadaje się do jedzenia łyżkami. I tak też ją jem). Oczywiście można je też potraktować jakimś dodatkiem, w takim stanie w jakim z piekarnika wyjdą (bez przekrajania) lub, zjeść
Wypisz WymalujZalewamy 1/4 szklanki wody. Gotujemy na małym ogniu ok 10 minut. Dodajemy pokrojone w plastry banany i sok z cytryny. Gotujemy jeszcze kilka minut. Miksujemy blenderem na gładka masę. Słoiki wyparzamy i zalewamy musem do 3/4 wysokości.Zakręcamy. Pasteryzujemy 10 - 15 minut. Mus gotowy. Odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego
tojestpyszne.blogspot.com