słoik - 12348 przepisów (strona:484/824)

Domowy majonez w kilka sekund-pychotka!! 345

żeby końcówka od blendera do niego weszła) wkładamy końcówkę naszego blendera do samego dna i włączamy na najwyższych obrotach -miksujemy 3-4 sekundy ,następnie powoli unosimy końcówkę do góry słoika i z powrotem na dół powoli -tak robimy 3-4 razy-gotowe!!! Na filmiku poniżej pokazuje jak szybko się miksuje-polecam

Swojskie jedzonko
Zupa z buraczkow i ryby 117

Gotowy wywar przecedzić i przelać do większego garnka. Zupa składniki 1½ marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 3 duże łyżki buraczków ( tutaj na zimę ze słoika) 0,5-1 łyżeczki mąki pszennej 100-150 ml gęstej śmietany sol do smaku pieprz do smaku 1 łyżka masła 400 g płatów ryby tołpygi niewielka ilość oliwy z oliwek

w mojej kuchni
Wegańskie BUCHTY czyli kluski na parze 186

górę daję odrobinę oleju kokosowego, który pod wpływem ciepła rozpuszcza się i daje fajny maślany posmak i do tego np.: - jagody lub dowolne konfitury, - krem czekoladowy ze słoika albo sos czekoladowy zrobiony w międzyczasie, - zestaw wiśnie + czekolada, moja miłość :) - cukier kokosowy albo syrop klonowy, - zamiast oleju kokosowego olej sezamowy + sezam albo - olej konopny + łuskane nasiona konopi, - albo

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Tuste ze jabkym i śliwkōm (Smalec z jabłkiem i śliwką) 148

brać sznita 22 chleba, smarować i smacznego 1 dostanę 2 sąsiada 3 koleżanki 4 kawałek 5 słoniny 6 chodowany 7 przez 8 ciągle 9 karmę 10 topić słoninę 11 słoika 12 gotowe 13 wiozę 14 walizce 15 połowa 16 męczyć 17 inna nazwa na smalec 18 pokrójcie 19 skwarki 20 zdejmijcie 21 się ostudzi 22 kromkę

Chop w kuchni
Duża porcja zdrowej, naturalnej i chrupiącej granoli :) 129

odmierzoną ilość do miski, a morele dodatkowo pokroić w paski.  Po upieczeniu połączyć granolę z dodatkami i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.  Następnie przełożyć do szczelnych naczyń, najlepiej słoików

Zdrowie na języku :P
wybierz dobre MASŁO ORZECHOWE. oferta maseł PRIMAVIKA 126

orzechów arachidowych, nerkowców, laskowych i migdałów. Czy to może być nie dobre? Nie! Już czytając opis tego masła ślinianki zaczynają pracować :D A po spróbowaniu...ciężko nie zjeść całego słoika na raz :) Ma ogromne kawałki orzechów - powiem Wam, że jeszcze nigdy nie jadłam i nie widziałam masła, które miałoby tak wiele i to takich pokaźnych kawał(k)ów orzechów. Niebo

breakfast of dreams
Jaglanka ze świeżymi owocami 200

przygotuj, podziel. Ugotowaną kaszę jaglaną podpraż na oleju kokosowym. Wsyp wszystko do miski. Dodaj soku z acerola. Wymieszaj. I zabierz ze sobą wszędzie. Ja zabieram ją jak zwykle w słoiku I love Glass od Friends of Glass  , czemu? Bo lubię szkło. Bo jest neutralne, bo nie przechodzi zapachami, bo wszystko przez nie widać. Bo nie jest toksyczne

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z kiełkami, ogórkiem, kukurydzą i porem 188

fasoli Mung, kukurydzą, ogórkiem i porem. Idealna na drugie śniadanie jak i późną kolację. Do sałatki nie dodałam dużej ilości majonezu, aby nie zdominował pozostałych składników.   Składniki: 1 słoik kiełków fasoli Mung 1 puszka kukurydzy 1 długi ogórek 2 ugotowane na twardo jajka kawałek pora (biała część) sól, pieprz 2 łyżki majonezu Kukurydzę i kiełki fasoli Mung odsączyć

Ugotować
Bruschetta czyli grzanki inaczej 120

Szybka kolacja oraz idealna przekąska i przystawka. Składniki 1 bagietka (najlepiej lekko czerstwa) 4 pomidory 2-3 ząbki czosnku (ja miałam 2 duże) 1/2 słoika oliwek 1 duża kulka mozzarelli zioła prowansalskie sól świeżo zmielony pieprz oliwa Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Odciskamy z nadmiaru soku. Czosnek przeciskamy przez praskę (proponuje dodawać stopniowo po ząbku czosnku

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka z twarogiem 163

pokrój według uznania. Pomidorki opłukaj i pokrój na ćwiartki. Oliwki odcedź z zalewy i poprzekrawaj na pół. Na górę połóż papryki pepperoni i pokruszony twaróg.  Teraz do małego słoika wlej 2 łyżki oliwy jaką lubisz, ja użyję z dyni. Dodaj sól, około 1/4 łyżeczki. Zakręć i wymieszaj, wlej sok z cytryny, zamieszaj i polej sałatę. Bułkę przekrój i przypiecz

Pasje Jolki
Jogurt grecki z miodem i owocami 99

ulubionymi, dostępnymi akurat w domu owocami, posypany płatkami owsianymi, to już tradycja u mnie. Odświeżający, pyszny i taki zdrowy, gotowy w kilka sekund. Śmiało można spakować takie śniadanko do słoika czy ulubionego pudełka i zabrać do pracy, do szkoły czy na inne zajęcia lub wyjazdy.  Jogurt grecki z miodem i owocami Składniki: 200 g jogurtu greckiego 1 kiwi

Moja smaczna kuchnia
puchowe ciasto z agrestem 253

Lekkie jak puch ciasto z dużą ilością bitej śmietany i dodatkiem.... agrestu! Jeśli przypadkiem macie w swojej spiżarce słoik agrestu to własnie jest sposób na jego wykorzystanie. Jeśli nie macie to niestety musicie zaczekać do lata:(  Ten mały dodatek nadaje całemu ciastu charakteru i przełamuje słodycz. Ciasto wychodzi bardzo wysokie ale można zrobić je w większej blaszce- będzie niższe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa szczawiowa z jajkiem i mlekiem kokosowym 106

Składniki szczaw siekany  Develey pół puszki mleka kokosowego  Skworcu jaja ugotowane na twardo czerwony pieprz opcjonalnie pieprz i sól do smaku len mielony do zagęszczenia zupy Otwórz słoik ze szczawiem i nad garnkiem, w którym się będzie gotował, przetrzyj go przez sitko. Jaja ugotuj na twardo. Wlej trochę wrzątku i zblenduj całość na gładziutko. Można to zrobić blenderem

Z Kuchni Do Kuchni
Kruche ciastka z wiśniami 143

g.margaryny bezmlecznej 3 duże łyżki cukru 4 żółtka 0,5 szklanki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dżem lub owoce bez pestek (u nas wiśnie ze słoika) cukier puder (do posypania) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać sól, margarynę i posiekać. Następnie dodać cukier, żółtka, wodę i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Domowy zakwas na żurek 121

Składniki: 3 szklanki letniej wody 1 szklanka mąki żytniej/żytniej razowej 3 ząbki czosnku Wykonanie: Do garnka lub słoika wsypujemy mąkę, zalewamy letnią wodą i dokładnie mieszamy. Czosnek kroimy na pół i dodajemy do garnka.  Garnek przykrywamy(tak żeby dochodziło powietrze) najlepiej gazą i odstawiamy na kilka dni w ciepłe miejsce. Po 3-4 dniach zakwas jest gotowy, mąka

magiczna kuchnia Kasi