Dziś pewnie większość postów na blogach zacznie się od zdania "Zamykam bloga" a dlaczego? Bo dziś kultowy prima aprilis! Pochwalcie się co fajnego dziś przeskrobaliście? Ja
Słodkie Przyjemnościłyżką mleka, a następnie w bułce tartej. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z wszystkich stron, aż roladki się zrumienią. Do panierki możemy dodać trochę ziaren sezamu lub użyć utłuczonych płatków kukurydzianych. Smacznego
Salonik smakówMoi Drodzy,Przede wszystkim życzę Wam wiele zdrowia w nadchodzącym roku, bo bez niego ani rusz :) Życzę Wam również, aby ten rok był pełen radości i
Tajskie smakiWitam serdecznie i od razu się przyznaję, że zrobiłam swoje pierwsze w życiu rogaliki. Nigdy jakoś nie miałam okazji się zabrać. Ale Marzena zrobiła mi
Z Kuchni Do Kuchnimamy, przygotowuję ją w następujący sposób:Składniki (na garnuszek wystarczający na kilka śniadań):100 g kaszy jaglanej1,5 szklanki wodyulubione dodatki: wiórki kokosowe, płatki owsiane, otręby, siemię lniane, ziarna sezamu, suszone owoce (żurawina, śliwki, morele itp.), świeże owocePrzygotowanie:Wsyp kaszę na drobne sitko i przelej ją wrzącą wodą. Jeśli tego nie zrobisz, kasza będzie mieć gorzkawy posmak. Poczekaj, aż obcieknie
Gotowanie to kochaniePrzepisy na Sylwestra i KarnawałDzisiaj na blogu zbiór wszystkich przepisów, które mogą się pojawić na sylwestrowym stole. Znajdziecie tutaj dania na ciepło i na
Kulinarne przygody Gatitygotowe jednocześnie. Kotlety wyszły ostre, mięciutkie i baaaardzo kruche, a sos… po-e-zja. Dominował smak kokosu i pieprzu. Podałam z ziemniakami, i sałatą z dodatkiem tartych buraczków, posypaną sezamem. Danie bardzo proste z – naprawdę – rewelacyjnym efektem. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Kotlety wieprzowe w sosie kokosowym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkotortowej- 1 szklanka cukru- 4 jajka- 2 szklanki mleka (może być maślanka)- 21g drożdży suszonych- 30 dag masła- 1 płaska łyżeczka soli- dodatkowo 1 jajko do smarowania- mak lub sezam do posypania Drożdże suszone wymagają zrobienia rozczynu. Należy wymieszać 50ml wrzątku z 1 łyżeczką cukru. Dolać 100ml zimnej wody, wsypać suche drożdże i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Przykryć
mojewypiekiinietylkopieczenia, przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy ciasto do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce. Tym razem na 40 minut. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kruszonką (można też makiem lub sezamem). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Na dno piekarnika stawiamy naczynie żaroodporne lub blaszkę z zimną wodą (1/2 – 1 szklanki wody). Po upieczeniu bułki wyjmujemy
mojewypiekiinietylkoprzekrajamy je i wypełniamy farszem. U mnie był to falafel, sałata, pomidor i sos tahini. W krajach arabskich pita (chubuz) wypiekany jest z różnymi dodatkami np. daktylami, tymiankiem, anyżkiem, sezamem lub czosnkiem. Sposobów podania jest wiele i zapewne każdy znajdzie jakiś dla siebie. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Chlebki pita appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoświeżych owoców. Są po prostu bajeczne! Jeszcze ten mocno pomarańcz, który wygląda na nas z keksu - BAJKA.Kupić je można tutaj: KLIK.ZIARENKOWO - "CYNAMONOWY RAJ": "Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki. Cynamonowy Raj to starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak." (Opis
Wypisz Wymalujowsiana, 100g- mąka razowa bezglutenowa, 50g- masło 1/4 kostki + łyżka do wysmarowania słoików- przyprawy: pomidory, czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, 2 łyżki + 2 łyżki do wysypania słoików,- ziarna: słonecznika, siemię lniane, sezam, 2 łyżki + 2 łyżki do wysypania słoikówDodatkowo:- 5 słoiczków w kształcie walca.WYKONANIE:ucieramy żółtka z cukrem, w osobnym pojemniku blendujemy banany z serkiem Arla Apetina India, łączymy z masą żółtkową
Wypisz WymalujJakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla
Moja smaczna kuchniaNim znalazłam go w "Smakach z Fjallbacki" przeczytałam o nim u Any. Prosty w przygotowaniu i rewelacyjny w smaku. To moja pierwsza próba grillowania rybnego i
Dzieje kuchennej Wiewióryzagrają a makaron al dente zamknie wszystko wraz z prażonym słonecznikiem. Świetne połączenia smakowe wraz z giga porcją białka z newelli, dobroczynnych tłuszczów z oleju z orzecha włoskiego i sezamu dadzą mega odżywczy obiad, który napełni Was optymizmem. Szykujmy woka bądź głeboki rondel.Czas przygotowania 20minutDla: 2 osóbSkładniki: 100 g ugotowanego al dente makaronu z pszenicy durum (kształt dowolny
Kuchnia PROzdrowotna