Chleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie

Chleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie

Chleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie

Chleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie...Puszysty, o miękkim wnętrzu i chrupiącej skórce.Delikatnie pachnący zakwasem. Z ziarnami słonecznika.Utrzymuje świeżość przez dłuższy czas.Pyszny, domowy, pieczony w keksówce.Polecam!  Składniki:Zaczyn:2 łyżki zakwasu żytniego;500 ml letniej, przegotowanej wody;2 szklanki mąki żytniej (typ 720);Ciasto chlebowe:250 g mąki pszennej razowej (typ 2000);250 g mąki pszennej (u mnie typ 650);200 ml letniej, przegotowanej wody;1 łyżka soli;1/2 szklanki ziare... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, słonecznik, chleb na zakwasie, pieczenie, ciasto, chleb razowy, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, płatki owsiane, drożdżowe, owsiane, orzechy, sezam, dynia, pieczywo, chleb z ziarnami, chleb na drożdżach , dynia pieczona, ciasto z orzechami, pyszne ciasto, puszyste ciasto, domowe pieczywo, ciasto słonecznikowe

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.