Chleb pszenny na żytnim zakasie
Chleb pszenny na żytnim zakasie
Moja rodzinka ostatnio pokochała chleb pszenny na żytnim zakwasie piekę go na okrągło. Kompletnie się nie nudzi smak, cudowny zapach w całym domu i to chrupotanie :) podczas krojenia .... <3 . W tych czasach ciężko dostać taki chleb, który jest pęknięty podczas pieczenia i który wspaniale chrupie podczas krojenia. Czy jest lepsza recenzja dla tego chleba niż " mamusiu upiecz takich chlebów sto bo jest taki pyszny"... chyba nie. Każda kromka jest lekko wilgotna i wyczuwalny lekkie posmak zakwasu. Wyrabia się go s... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni
Autor
Barbara w kuchni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, pieczenie, ciasto, mak, chleb na zakwasie, ciasto z masa, płatki owsiane, ciasta z masa, sezam, owsiane, ciasto z makiem, bez pieczenia, chleb na drożdżach , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami, szybki ciasto, szybkie ciasto, lekkie ciasto, pyszne ciasto, lekkie dania, szybkie ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Basia w kuchni
Dodaj komentarz