ser - 16500 przepisów (strona:752/1100)

Brokułowa zupa krem 99

Łatwa do zrobienia, sycąca, idealna na chłodne dni. Po prostu zupa krem z brokułów!   1 duży brokuł ok. 0,5 kg ziemniaków 1 cebula tarty żółty ser olej   Brokuły obgotować tak, żeby zachowały kolor i pozostały lekko twarde. Oddzielić miękką górę, od łodygi. Łodygi pokroić na mniejsze części. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć

Polska Zupa
Carbonara dyniowa z kiełbasą 149

wiele intensywniejszy kolor. Idealna do ciast! Carbonara z dynią i kiełbasą Składniki: 4 porcje 1 pieczona dynia hokkaido 200 g kiełbasy, u mnie pieczona 5 jajek 50 g sera manchego utarta skórka z jednej cytryny czarny pieprz grubomielony sól do smaku 300 g spaghetti 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oliwy sól do smaku Przekrój dynię na pół. Wydrąż

codojedzenia
Zupa krem z zielonego groszku;) 86

kremu. Dopiero teraz doprawiamy solą i sporą ilością mielonego pieprzu. Dodajemy oliwę z oliwek i masło. Zupę podajemy z gęstą śmietaną. Jeśli lubicie możecie dodać grzanki oraz starty, żółty ser. Wersji podania jest mnóstwo, wybierzcie więc taką, która najbardziej Wam odpowiada. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Sernik z kokosową bezą 114

Sernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na spodzie, śmietankowo-serowe wnętrze i kokosową bezę na wierzchu. Całość tworzy lekką kompozycję przenikających się smaków. Polecam! Dla mnie to kawałek nieba:) Składniki do wykonania kruchego spodu: 150g masła lub margaryny 150g cukru pudru

Kuchnia Pani Wiosny
Tarta z warzywami! 120

roztrzepujemy ze śmietaną, solą, pieprzem i sezamem. Masę śmietanową wylewamy na warzywa. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 20-30minut. Na koniec pieczenia możemy dodać starty żółty ser. Kruchy spód, przypieczone warzywa i lampka wina to idealne połączenia na sierpniowe gorące wieczory. Pyszna, lekka kolacja! Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka z gruszką i parmezanem 102

Ileż straciłby świat bez parmezanu. I sałatek! Tyle w nich kolorów i przenikających się smaków. Gruszka na ciepło z odrobiną miodu i prażony słonecznik, doskonały ser i lekka sałata. Próbujcie! Składniki: 1 gruszka 1 zielona sałata 1 czerwona papryka 1 pomarańczowa papryka garść nasion słonecznika 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka miodu parmezan chili sól pieprz oliwa z oliwek Sposób wykonania

Kuchnia Pani Wiosny
Konfitura z jarzębiny 131

koniec dodajemy szklankę wody i 1 opakowanie żelfixu, chilli według uznania. Konfiturę przekładamy do słoiczków i dokładnie zakręcamy. Konfitura z jarzębiny świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs czy serów. Polecam

Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka a'la Gyros 149

Ketchupu Pikantnego  Pieprz, Sól - Tylko Do Smak u SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, posypać wegetą, usmażyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć wsypać do miski. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach. Przygotować Sos z podanych składników.  Całość wymieszać oraz doprawić

Gotowanie Patki
Małe Zakupy w Chińskim Markecie w UK 123

Kupiliśmy dwie drożdżówki i sok. Sklep ten był bardzo dobrze zaopatrzony, większość produktów nie znałam. Coś znakomitego, raj dla każdego kucharza również amatora : ) BUŁKA DROŻDŻOWA Z WODOROSTEM, SZYNKĄ ORAZ SEREM    Bardzo intensywny smak dzięki wodorostom daje posmak ryby. Bułka była bardzo słodka co mi osobiście nie pasowało. Mojemu Łukaszowi bardzo smakuje taki rodzaj drożdżówki.   DROŻDŻÓWKA ZE SZCZYPIORKIEM

Gotowanie Patki
Zapiekanka makaronowa z szpinakiem, pomidorami i mozzarellą w wersji fit 100

pysznego pełnoziarnistego makaronu i szpinaku w sosie jogurtowym, dzięki czemu zapiekanka jest przepyszna, ale również znacznie zdrowsza od tradycyjnej wersji, na pszennym makaronie, ze śmietaną i bardzo dużą ilością sera. To co skusicie się ?  Składniki :  1 opakowanie mrożonego szpianku  3/4 paczki makaronu razowego lub innego ulubionego jogurt grecki (ewentualnie śmietana wegańska lub zwykła) masło klarowane kilka łyżeczek

zdrowa vege kuchnia
naleśniki z leśnymi grzybami 154

tłuszczu smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. składniki na farsz: 300 g grzybów, borowików leśnych 1 marchewka 1 por, biała część 150 g cebuli 150 g sera żółtego 1 łyżka natki pietruszki, posiekanej sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Grzyby oczyszczamy, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy

Domowy Smak Jedzenia
Kilka pomysłów na... 148

pieczone kotlety z tofu, fasoli i dyni z masłem orzechowym   pieczone kotlety fasola-dynia z suszonymi pomidorami i słonecznikiem, sos (chyba czosnkowy)  jaglane kluski marchewkowe z serem feta

More food, love and dreams
Sałatka z Tatarem z łososia 129

pomidory w oleju świeży ogórek papryka żółta papryka czerwona cebula czerwona złocista kukurydza z puszki dressing Caesar  ROLESKI oliwki Dla tych, którym jest mało sama sałatka...polecam dodatek serów i wędlin. I tak można sporządzić "osobisty półmisek " dla każdego na wieczór przy stole. U mnie wędliny ,bez chemii, najwyższej jakości, pochodzą od  TRADYCYJNE JADŁO Podaję na  PORCELANIE

Z Kuchni Do Kuchni
TOP 3 - PAŹDZIERNIK 2015 124

obserwujących       10 postów 46,586 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Jesienna z upa fasolow ą z chili Tosty francuskie na słodko Grzanki z kozim serem i figą       Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Pesto z jarmużu z makaronem 235

łyżek oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego/z pestek winogron ok. 1/3 szklanki wody (z gotowania makaronu) sól morska, świeżo mielony pieprz dodatkowo: ugotowany makaron (u mnie razowe spaghetti) dodatkowo: ser kanapkowo-sałatkowy (np. feta) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Makaron razowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie płatki migdałowe wsypujemy na suchą patelnię

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania