ser - 17000 przepisów (strona:752/1134)

Cukinia grillowana 132

Sezon grillowy w pełni, grillujemy nie tylko mięsa, ryby, sery ale i warzywa które są rewelacyjne. Ja oprócz kukurydzy uwielbiam jeszcze cukinię grillowaną. Cukinia grillowana Składniki: - 2 duże cukinie - 1/4 pęczka natki zielonej pietruszki - oliwa z oliwek - 2 ząbki czosnku - sól - pieprz Przygotowanie: Cukinie myjemy, kroimy na równej grubości talarki i wkładamy do miski. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy

Kulinarne życie
Kotlety z kalafiora i brokuła 161

posolonej wodzie tak by sie nie rozgotowały. Po ugotowaniu i ostudzeniu ugniatamy delikatnie tłuczkiem do ziemniaków, by zostały widoczne różyczki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ubitych warzyw. Ostudzony boczek, jajko i około 2 łyżek posiekanej natki pietruszki dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, jeżeli masa jest

Kulinarne życie
Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem 166

dodajemy drobno pokrojony czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość smażymy do wyparowania wody ze szpinaku.  Rozsmarowujemy całość na rozwiniętym cieście francuskim. Pokrojonego w paski łososia układamy naprzemiennie z serem camembert na całym cieście.  Zwijamy całość w rulon i smarujemy żółtkiem. Kroimy na ok. 1 cm kawałki i układamy na papierze do pieczenie. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika

Kulinarne życie
Soczysty kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą 143

przygotowanej potrawy zachwyci się jej aromatem i niezapomnianym smakiem. Soczysty kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Składniki: - 2 piersi z kurczaka ok. 400g - rosół z kury Knorr - 1 szt sera mozzarella - 100 g suszonych pomidorów - 3 yżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka bułki tartej Przygotowanie: Jedną kostkę rosołową Knorr rozcieramy z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Tak przygotowana marynata sprawi

Kulinarne życie
Tarta z gorgonzolą i pomidorami 114

Tarta z gorgonzolą i pomidorami Składniki: - ciasto francuskie - 20 dkg sera gorgonzola - 25 dkg serka typu włoskiego - 3-4 pomidory - 20 dkg boczku wędzonego - masło - sól - pieprz Przygotowanie: Formę na tartę smarujemy masłem, wkładamy do środka ciasto francuskie, nadmiar obcinamy. Gorgonzolę z serek rozgniatamy widelcem, przyprawiamy pieprzem. Przekładamy do formy i rozsmarowujemy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w plasterki

Kulinarne życie
Frittata z łososiem w chlebie tostowym 153

śmietanki 12% - 50 g żółtej mozzarelli - 100 g łososia wędzonego - 1/2 pęczka szczypiorku - 8 kromek chleba tostowego - sól - pieprz - masło Przygotowanie: Jajka roztrzepujemy ze śmietanką w misce, dodajemy starty ser. Całość mieszamy. Następnie dodajemy posiekany szczypiorek i pokrojonego w drobną kostkę łososia. Przyprawiamy solą i pieprzem. Chleb tostowy wałkujemy jak najcieniej aby dał się ułożyć w kokilkach. Kokilki smarujemy

Kulinarne życie
Frittata z bazylią w boczku 158

kilka listków świeżej bazylii (ja dałam 10) - 200 g boczku wędzonego - sól - pieprz Przygotowanie: Jajka roztrzepujemy ze śmietanką w misce. Dodajemy odciśnięty z wody i drobno pokrojony ser oraz posiekane listki bazylii, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.  Boczek kroimy na cienkie plastry (można też kupić już w plastrach), dokładnie wykładamy nim kokilki po bokach

Kulinarne życie
Chrust lany 160

jest mój przedostatni wypiek karnawałowy w tym roku, bo planuję zrobić jeszcze mini pączusie z serem. A dziś postawiłam na chrust lany, który jest szybki i pyszny Składniki: - 3 jajka - 1 opakowanie cukru waniliowego - 150 ml mleka - 200 g mąki - szczypta soli - olej - cukier puder Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Cukier waniliowy miksujemy z żółtkami do białości. Dodajemy szczyptę soli

Kulinarne życie
Turecka sałatka z ciecierzycą 120

puszki duża garść czarnych oliwek, przekrojonych na pół 200 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na ćwiartki 1 cebula szalotka, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 200 g sera feta, pokruszonego pęczek posiekanej natki pietruszki i kilka listków świeżej mięty Sos:  sok z 1 cytryny, 2 łyżki oliwy, po 1/2 łyżeczki mielonego kuminu i pieprzu cayenne lub ostrej papryki, sól

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik z owocami 180

inne owoce, ważne żeby było smacznie i kolorowo ;-) Sernik można zrobić w formie o średnicy od 26 do 30 cm (w zależności jaką posiadacie). SKŁADNIKI Na sernik 1 kg sera twarogowego zmielonego (np. z wiaderka) 125 g masła 200 g cukru 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego

Passions hobbies life
Naleśniki francuskie Crêpes z serkiem i galaretką 166

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Naleśniki z serem, owocami, bitą śmietaną, czekoladą, różnymi kremami... - były. To może galaretka? W moim domu taka wersja stała się wielkim hitem. W sumie cieszy mnie ten fakt, bo są przepyszne, ale.. teraz jestem zmuszona przyrządzać je baaardzo często. Nie wiem czy tak szybko się znudzą, ponieważ dają wiele możliwości na zabawę z dodatkami. Przyrządziłam

Di gotuje
Flądra z patelni grillowej 197

zwykle smakowała pysznie. Flądra sama w sobie jest dobra, nie potrzebne więc są jej wyszukane dodatki i składniki. Podałam ją z surówką Colesław i gotowanymi brokułami na które starłam ser Grana Padano. Składniki 2 flądry  1 cytryna sól olej Flądry przekładamy do zamykanego pojemnika, każdy kawałek solimy z wierchu, na to wyciskamy połowę cytryny i odstawiamy najlepiej

Piekielna Kuchnia Pati
Pierogi razowe z serem ;-) 140

Składniki (na ok. 32 pierogi)  ciasto: - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej (ok. 260 g), - ¾ szklanki letniej przegotowanej wody, nadzienie: - kostka sera twarogowego półtłustego (ok. 200 g), - 2 łyżki cukru (ok. 20 g), - żółtko (20g). Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę z letnią wodą i wyrabiamy ciasto. 2. Ciasto dzielimy na kawałki, rozwałkowujemy i wycinamy krążki. 3. Przygotowujemy farsz: miksujemy żółtko

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Krem brokułowy z jarmużem, szpinakiem i gorgonzolą 218

brokuły powinny być al dente). Po tym czasie dorzucamy gorgonzolę i wszystko razem blendujemy. Doprawiamy gałką muszkatołową i sporą ilością pieprzu. Zupa powinna być dosyć słona dzięki obecnosci sera, więc dodatkowa sól może już nie być potrzebna. Podajemy na gorąco, z dodatkiem jajka w koszulce (np. z tego przepisu) i świeżego, chrupiącego pieczywa

Zawsze głodna!
Calzone 234

zawsze coś mi przeszkodziło w zrealizowaniu tego wypieku. Tym razem postanowiłam teraz albo nigdy. Jako nadzienie dałam gotowe warzywa na patelnię i mięso mielone wieprzowe oraz przyprawy. Nie dodawałam sera ze względu na moją nietolerancję laktozy, a że łasuch jestem to i tak bym zjadła a potem odchorowała. Przepis na ciasto pierogowe pochodzi z wycinków z gazet.  Z podanego

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania