płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka octu szczypta soli DODATKOWO: cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj widelcem lub łyżką w misce, aby powstało jednolite ciasto. Ser w kostce najpierw rozgnieć widelcem ze śmietaną. Jeśli ciasto będzie bardzo się kleiło dodaj jeszcze mąki, ale staraj się w miarę możliwości jak najmniej jej dosypywać, gdyż utwardza ona ciasto. Teraz
Słodko-Słony Świat Ilonyskropić lekko sokiem z cytryny. Wymieszać. Do burgerów bardzo pasuje lekka sałatka z sałaty lodowej i pomidorów cherry z jogurtem, lub świeża sałatka ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, słonecznikiem i serem feta. Wszystko to polać oliwą z oliwek i przyprawić solą i pieprzem
Calzonella.comSkładniki: 250 g białego sera 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka pół kieliszka spirytusu (żeby oponki nie wsiąkały tłuszczu) 1 laska wanilii (można pominąć) Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder so posypania Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać rozdrobniony twatóg, cukier, jajka oraz spirytus. Na koniec można dodać ziarenka wanilii
The Sweet Damselprzepisu. Pozdrawiam i ściskam Was cieplutko. PĄCZKI SEROWE Z KOKOSEM. Składniki na około 40 sztuk: 230 g mąki pszennej tortowej 500 g tłustego sera twarogowego 2 żółtka 2 łyżki słodkiej śmietany 200 g kokosu (drobne wiórki) 1 łyżka domowego cukru waniliowego 5 łyżek cukru 1 kieliszek spirytusu olej + smalec
Zakątek rozkoszy kulinarnychorzechów pinii Orzeszki uprażyć na suchej patelni przez kilka minut co chwilę mieszając. Bazylię umieścić w misce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wystudzone orzechy, oliwę i starty na tartce ser. Wszystko razem blendujemy. Gotowe. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiBardzo pyszna, bardzo zdrowa pasta kanapkowa :) Pasta z soczewicy to świetna alternatywa dla wędliny, czy sera, które zwykle są podstawowymi dodatkami do pieczywa. A źródło inspiracji do domowych past kanapkowych jest wprost nieskończone - możemy wykorzystać jajka, warzywa , ryby. Może być bardzo smacznie, kolorowo i przede wszystkim zdrowo :). Polecam na FIT śniadanko z ciemnym chlebkiem :) SKŁADNIKI
Moje Kuchenne Rewelacjesmaczne, sycące, rozgrzewające. Na tę chłodną i wietrzną porę w sam raz:) składniki: ok 100 g kiełbasy chorizo 200 g ryżu cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów 100 g sera feta pęczek koperku sól, pieprz do smaku (ostrożnie: kiełbasa jest ostra, feta słona!) Kiełbasę pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnię, wrzucić kiełbasę, smażyć po kilka minut mieszając. Część plasterków wyjąć
6niebowytrawne naleśniki w stylu śródziemnomorskim, bo z gorgonzolą, suszonymi pomidorami i zielonymi, moimi ulubionymi oliwkami , które ostatnio zrobiłam. Danie to najsmaczniejsze jest na ciepło, gdy ciasto jest chrupiące, a ser idealnie roztopiony. Świeżości potrawie nadaje cytrusowa w smaku natka pietruszki i skórka otarta z cytryny. Pyszności! Jeśli również planujecie naleśniki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! Naleśnik z gorgonzolą, zielonymi oliwkami
Moja smaczna kuchniapełni rozkoszować się smakiem naszego małego dzieła kulinarnego Jeśli macie ochotę, zapraszam do spróbowania tej pysznej, włoskiej sałatki ! 5 minut i gotowa! Składniki: • 3 pomidory • 2 kulki sera mozzarella (każda po ok. 125g) • świeża bazylia (garść listków) • oliwa z oliwek (na oko, jak lubicie) • sól, czarny pieprz • odrobina oregano Sposób przygotowania: 1. Pomidory umyć i pokroić w dość grube
Calzonella.commokre od spodu) i piecz przez ok.4-6 minut (czas pieczenia zależy od grubości uformowanego ciasta i temperatury piekarnika). Upieczona pizza idealnie smakuje skropiona oliwką z oliwek, dodatkową posypką z sera parmezan oraz świeżą rukolą. Niewykorzystane ciasto można zamrozić i przy następnej okazji wykorzystać do przygotowania pysznej włoskiej pizzy. Wystarczy zagnieść przygotowaną kulkę ciasta w okrągły, cienki placek (dłońmi lub przy
Calzonella.comodmiany, zamiast tradycyjnego kotleta schabowego :) SKŁADNIKI ( 2 os.) 2 piersi z kurczaka jedna paczka świeżego szpinaku, ok. 150 g 2 ząbki czosnku połowę słoika pomidorów suszonych 2 łyżki masła ser feta (opcjonalnie) sól pieprz DODATKI: ziemniaki w mundurkach rzodkiew ogórek zielony ulubiona sałata/ surówka świeży szpinak Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Szpinak opłukać, wysuszyć. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojony
Calzonella.comSkładniki: 1 kg sera twarogowego już zmielonego 6% tłuszczu 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 3 jajka starta skórka z jednej dużej pomarańczy (najpierw sparzyć pomarańcza) aromat pomarańczowy 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do temperatury 160 °C (piekłam z opcją góra i dół
ClauditteMissCookingJeśli lubicie sobie czasem po dogadzać i przygotować na śniadanie coś innego niż pospolitą kanapkę z plasterkiem szynki czy sera, to ja Wam polecam taką pastę. Użyłam jej nie tylko do kanapek, ale także do nadziewania połówek białek- ugotowanych oczywiście. W jednym i drugim wydaniu smakuje super, choć ja to akurat rybna nie jestem :) Tutaj tego łososia zbyt mocno
Kuchnia w czekoladzieowijania w bawełnę i ukrywania składników pod dziwnymi nazwami.Da się? Da się jak widać! Produkt naturalny może być dobry, a nawet musi być dobry! Moja decha składała się z sera, oraz kiełbas- wołowej hetmana z orzechem włoskim oraz kiełbasy królewskiej wędzonej suszonej. Mają bardzo ciekawy smak, który zauważyli goście "A skąd masz taką ciekawą kiełbaskę? Bo dobra ! " Moją deskę posypałam
Z Kuchni Do Kuchnigotoowści. Salatka&Cukinia Ukladamy listki rukoli na talerzach. Kroimy pomidorki na pół i ukladmy na rukoli. Umyta cukinie kroimy, najlepiej za pomocą tarki płaskiej do sera, na plastry (bez koniecznosci obiernia ze skórki). Cienkie podłużne platki cukini polwamy deliktanie oliwa, posypujemy swieżo zmielonym pieprzem. Sos 1 lyżka miodu, 1 łyzka musztardy Dijon, 1 lyżka musztardy zwykłej (nie ostrej), pół
Lajtkraft food intolerance