ser - 17000 przepisów (strona:745/1134)

Tortille z sałatką z awokado, kukurydzy i fasoli z dressingiem pomarańczowym 173

Tradycyjne kanapki w ostatnią sobotę zamieniliśmy na pełną witamin, kolorową sałatkę w plackach tortilli. Można do tego zestawu dodać również szynkę lub/i ser żółty, a dressing pomarańczowy zastąpić sosem czosnkowym lub ziołowym na bazie jogurtu. Mnie taka orzeźwiająca mieszanka smaków bardziej odpowiadała. Składniki: 6-8 tortilli 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli ok. 10 pomidorków śliwkowych lub koktajlowych

Czerwień i błękit
Pomysły na kanapki- Mini bagietka z czosnkowym masełkiem i pieczonym burakiem 181

Nigdy nie przepadaliście za rozpłaszczonymi kanapkami z szynką, serem i pomidorem? Ja też nie. Każdy mój znajomy potwierdzi, że widok mnie jedzącej kanapkę jest ogromną rzadkością. Dla mnie kanapka musi być na wypasie-musi być po brzegi wypchana składnikami i wyglądem przypominać ogromne wegańskie burgery. Mówię stanowcze nie nijakim kanapkom! Jaka więc musi być ta idealna? Po pierwsze

wegetalerze
Burgery z sarniny 167

środku. (temperatura  64 st C w środku) Gotowe zdjąć z patelni i odstawić na ok 3 minuty. Podawać jak tradycyjny burger, w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty, sera i sosu pomidorowego, lub z dowolnymi, ulubionymi dodatkami . Smacznego! Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach

Stare Gary
Zupa krem z brokułów 115

gotowe.  Najszybsza i najprostsza zupa a jaka pyszna i na dodatek śliczna :)  Do kremu z brokułów możesz jeszcze dodać :  pokrojonego łososia wędzonego grzanki grzanki z żółtym serem śmietaną gorgonzolę  jajko z koszulce prażone migdały czyli kombinacji jest wiele, spróbuj pobawić się smakami :)    Smacznego !            Zupa krem z brokułów

Kuchnia na wzgórzu
Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami 123

dzisiejszy jest naprawdę bogaty, bo z jogurtem greckim i cytrusami, które uwielbiam. Do tego znany Wam już koktajl marchewkowy i jest obiad na środę gotowy.  Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Składniki: 500 ml mleka 1 jajko mąka łyżka oleju kostka półtłustego twarogu cukier z prawdziwą wanilią masło do podsmażenia naleśników 400 g jogurtu greckiego 1 kg pomarańczy

Moja smaczna kuchnia
Zapiekanka z ryżem i kurczakiem. 2005

powinien powstać sos. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kiedy już nam się ugotuje przekładamy go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, na ryż wykładamy mięso z pomidorami, posypujemy startym serem i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20-25 minut. Po podaniu można posypać szczypiorkiem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Parmigiana di melanzane 243

Parmigiana di melanzane jest klasyczną potrawą kuchni włoskiej. To smażone plastry bakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem, następnie zapieczone. Sycylijczycy dodają do niej również tuńczyka, natomiast w Apulii kiełbasę. Ja przygotowałam prostą wersję neapolitańską. Zapiekanka może być świetnym dodatkiem do różnego rodzaju mięs i ryb lub stanowić samodzielne danie. Polecam Składniki: 2 większe bakłażany 500 g passaty pomidorowej 2 kulki

Oryginalny smak
Pasta do chleba czosnkowo-fasolowa 146

Kiedy macie dość już wędlin czy serów, a może najnormalniej w świecie, macie ochotę na pyszną i zdrową kanapkę inaczej, to pasta czosnkowo-fasolowa Was usatysfakcjonuje. Natrafiłam na nią w „ Jadłonomii ” – chyba bilii wegańskiej Uwielbiam przepisy Marty tam piszącej. Mimo, że jestem mięsożercom, piękne zdjęcia i opisy, zachęcają do wykonania potraw i spróbowania czegoś innego. Podziwiam Martę

Mieszam w Garnku
4 kulinarne sposoby na pokonanie grypy 211

czekoladkę? 2. Gotowanie przez telefon Punkt drugi uzupełnia nieco wcześniejszą teorię.  Co by tu dziś ugotować? Ale ale, przecież chora jestem! Pizza hawajska, a może cztery sery? Dawno nie jadłam kebaba. Nieee… Dziś mam ochotę na chińczyka. Mniam, mniam.  Tylko jaki był numer do kucharza? Ok, już znalazłam. Chciałabym zamówić… Dowóz za pół godziny? Ok, jakoś dam radę

Grunt to przepis!
Sałatka z kiszonych buraków, soczewicy i koziego twarożku 179

romans podtrzymuję ... ;)  Składniki: 2 ugotowane buraki (mogą być kiszone) 200 g ugotowanej zielonej soczewicy 1 czerwona cebula 1 pomidor 1 twarożek z koziego mleka albo inny ulubiony ser szczypiorek albo por do dekoracji Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek albo oleju lnianego 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Ugotowane wcześniej buraki kroimy w cienkie plastry jak na carpaccio. Układamy

Bon Appetit Małgorzaty
Najłatwiejszy przepis na chleb pszenny. 149

robić. A warto? No pewnie! Chlebek jest mięciutki i wilgotny w środku, idealnie się kroi i nie kruszy się. Skórka natomiast jest chrupiąca. Wspaniale smakuje z wędliną oraz serem albo jeszcze ciepły z odrobiną masła. A aby go zrobić wystarczy mieć w szafce mąkę i drożdże instant. Ta porcja odpowiada małemu chlebkowi. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej (użyłam tortową

Poezja Smaków - blog kulinarny
Frittata z boczkiem, jarmużem i mozzarellą 180

omletu przygotowywane z najróżniejszymi dodatkami. Bazą są zawsze jajka, którymi zalewamy podsmażone wcześniej warzywa czy mięso. Ja swoją frittatę przygotowałam z boczkiem, jarmużem i serem mozzarella. Możecie oczywiście zamienić boczek na dowolną wędlinę, ale polecam zrobić ją z boczkiem. Ja zawsze używam takiego chudego praktycznie z samym chudym mięsem, który dobrze wysmażam

Marta Gotuje
Bułki do hot dogów 161

minut. Ostudzić na metalowej kratce. Przepis z bloga Trzaski w kuchni Razem ze mną  piekły: Dorota –  Moje małe czarowanie Szóste Niebo Jacek – Przepisy na domowy ser i chleb Marzena – Kulinarne szaleństwa Maniusi Marzena –  Zacisze kuchenne Agata – Pożeracze czasu Joanna – Rodzinna kuchnia Monika – Z Chaty Na Końcu Wsi Edyta - Pasja smaku  Alina - Ala piecze i gotuje

Ala piecze i gotuje
Sałatka z czerwonymi pomarańczami i granatem 130

się cudnie komponują. Ze wszystkim. Sałatka z czerwonymi pomarańczami i granatem Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 2 czerwone pomarańcze 1/2 opakowania listków rukoli 75 g sera feta ziarenka z 1/2 granata czarne oliwki pomidorki koktajlowe 1/3 szklanki oliwy z oliwek EV 2 łyżki octu balsamicznego pieprz sól Wykonanie: Pomarańcze dokładnie myjemy i obieramy ze skórki pozbywając się całego albedo

Kulinarne przygody Gatity
Łosoś faszerowany z fasolką i pomidorami 184

pokroić drobno. Fasolkę wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 3 minuty, odcedzić. Około 1/4 fasolki pokroić na mniejsze kawałki, połączyć z posiekanym koperkiem i posiekanymi pomidorkami oraz startym serem. Filet oczyścić i zdjąć skórę w każdym zrobić nacięcie. Do każdego otworu nałożyć farsz i spiąć wykałaczkami. Doprawić solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepać jajka, a do drugiej wsypać

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania