ser - 16500 przepisów (strona:751/1100)

Drobiowy filet faszerowany warzywami i serem 126

Dziś mam taki filecik nadziany mieszanką chińską i żółtym serem. Do tego ziemniaczki lub frytki oraz ulubiona surówka i mamy super obiad na każdą okazję. Takie danie poprawi nam humor tym bardziej, że u mnie strasznie dziś wieje i ciągle miga prąd i na dodatek woda z kranu kapie a nie leci.' Dawno takiej pogody nie było, wczoraj deszczowo

Ewa w kuchni
Tarta Tatin z jabłkami i solonym karmelem 166

ciasta szczyptę soli, a do sosu pomidorowego szczyptę cukru.  Jakie są Wasze ulubione potrawy skomponowane z przeciwstawnych nut smakowych? Ja uwielbiam na przykład słodki sos chilli, a także ser feta podsmażony z mnóstwem posiekanej papryczki chilli (to zestawienie uzależnia!). Cenię sobie także słony smak w deserach, a wynalazcę solonego karmelu uważam za geniusza. Lody waniliowe z karmelem i solonymi

Chilli Czosnek i Oliwa
Łosoś z mozzarellą 126

kilka plastrów mozzarelli * sól, pieprz * sok z cytryny * szczypiorek * łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie : Rybę przyprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Usmażyć na rozgrzanej oliwie, Na rybę położyć ser i posypać szczypiorkiem. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Krokiety z mięsem mielonym 246

Krokiet, to farsz zawinięty w naleśniku, panierowany i usmażony.  Farsze mogą być dowolne, z grzybami, kapustą, serem,  z mięsem, czy  mieszane.  U nas każda wersja jest dobra.  Tym razem zrobiłam z mięsem, ale nie tradycyjnie z mielonego gotowanego, tylko z surowego.  Miałam tylko mięso mielone, i tak powstały takie krokiety. Polecam, są pyszne :) Krokiety

Takie tam pichcenie
Spaghetti carbonarra 135

patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojony boczek. Jajka wybić do miseczki , dodać dwie łyżki parmezanu i wymieszać. Do usmażonego na patelni boczku włożyć makaron i wlać jajka z serem. Krótko smażyć mieszając makaron. Przełożyć całość na talerz, posypać parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem. spaghetti carbonara

O kuchni z uczuciem
Konfitura z żurawiny 131

Żurawinę jemy często do mięsa, smażonego sera jak i dodajemy ją do herbaty. Można ją również używać do ciast i ciasteczek. Ma po prostu całą masę zastosowań. Jeszcze cieplutką zjadamy łyżeczką bez niczego.   Składniki: 0,5 kg świeżej żurawiny 1 cytryna (sok) 1 pomarańczo (sok) 1 starte jabłko 1 szklanka cukru 0,5 szklanki wody Przygotowanie: Żurawinę myjemy

Lili w kuchni
Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść? 168

sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem, lub białym serem :) Pozdrawiam, Adrianna

Pause Gotowanie!
Sałatka z soczewicą, granatem i miętą 199

jest naprawdę pyszna i orzeźwiająca.     Składniki: 200 g ugotowanej zielonej soczewicy 200 g ugotowanej czerwonej soczewicy 4 czerwone cebule 2 czerwone papryki 1 granat pęczek mięty opakowanie sera feta sok z 2 limonek sól, pieprz   Wykonanie: Soczewice (każdą w innym garnku) ugotować w osolonej wodzie Czytaj dalej... Artykuł Sałatka z soczewicą, granatem i miętą pochodzi z serwisu

Pasja Smaku
Miniserniczki z dynią 115

szklanki kremówki 1 łyżka kaszy manny 1 szklanka puree z upieczonej dyni* 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich szczypta cynamonu szczypta kardamonu szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Ser umieścić w misce, dodać cukier, jajko, mannę, śmietanę i mielone orzechy - zmiksować do połączenia się składników. Do puree dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Połączyć z masą serową.  Przełożyć do formy na muffinki

Cakes By Kejt
Pesto z pieczonej dyni 90

chili, bo pesto w smaku jest dość łagodne, wyczuwalny jest wyraźnie smak czosnku i grana padano. Całość miksujemy na jednolitę masę. Do smaku można dodać soli, ale pamiętajcie, że ser jest już słony. Podajemy wymieszany z ulubionym makaronem lub posmarowane na czosnkowych grznakach jako bruschetta czy crostini; taki dodatek do zupy z pewnością wzbogaci jej smak

Moja smaczna kuchnia
Makaron orzo z indykiem i szpinakiem w sosie pomidorowym 162

pomidorach, dopraw solą, pieprzem, przyprawą włoską i cukrem. Smaż kilka minut aż sos zacznie gęstnieć. Gdy sos się zredukuje – dodaj szpinak, mieszaj do momentu aż ‚zwiędnie’. Następnie dodaj ser grana padano i makaron, dokładnie wymieszaj do połączenia się składników. Wyłóż na talerze, posyp dodatkowo grana padano. Smacznego

Moja pasja smaku
Łatwe ciasto pomarańczowe 109

domu niezbyt często jada się ciasta czy inne słodkości. Wolimy raczej coś bardziej "wytrawnego", coś bardziej na słono. A to jakaś wędlinę zrobić, a to ser, takie rzeczy. Więc jak już Madzia się za jakąś słodkość weźmie to stara się zwykle żeby spełniała ona dwa podstawowe kryteria: ma być łatwe w zrobieniu i wyjątkowo pyszne. Czyli smak odwrotnie proporcjonalny

Marder&Marder Manufacture
Sałatka Grecka 127

Pomidorki kroimy w ósemki, ogórek w półplasterki, paprykę w paseczki . Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Oliwki przecinamy na pół. Na talerz układamy   sałatę i resztę warzyw . Ser feta kroimy w kostkę. Do miseczki wlewamy olej , dodajemy przeciśnięty przez praskę  czosnek , miód, ocet , sól i pieprz do smaku , mieszamy i polewamy sałatkę . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z makaronem tortellini - pyszna, szybka, stosunkowo tania i taka której dużo wychodzi. 1742

mieć gości i chcemy coś podać do zjedzenia to warto sięgnąć po ten przepis.  Makaron jaki tu użyłam to tortellini z szynką, ale dostępne są też z grzybami, serem. Tutaj możemy sobie smaki zmieniać według swoich ulubionych. Jako przyprawę moja teściowa daje sos włoski (proszek, nie rozrabia). Jednak w tym sosie jest po prostu sól, pieprz, rozmaryn, czosnek. Lepiej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Hummus, za’atar i granaty 148

której nie może zabraknąć m.in. sumaku, kolendry, tymianku, cynamonu, kuminu, natki pietruszki, gałki muszkatołowej, zataru, sezamu czy mięty. Musi być ona pełna melasy, wód kwiatowych, ryżu, soczewicy, fasoli, mięsa, serów, warzyw i owoców, orzechów i ziaren. Taką właśnie kompletujemy. A gdy tylko skończymy, zaprosimy Was na mutabal, czyli pastę z bakłażanów, tabbouleh, czyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty

GRUBY WAŁEK