ser - 17000 przepisów (strona:756/1134)

Bakłażan faszerowany kurczakiem, szpinakiem i ricottą 215

wyznaczonym czasie wyjmujemy bakłażana z piekarnika i za pomocą łyżeczki wydrążamy go. Do bakłażanów przekładamy farsz, posypujemy startym parmezanem i wykładamy ponownie do piekarnika na 15- 20 minut, aby ser się rozpuścił i zapiekł. Podajemy od razu. Kaloryczność: Całość ma 550 kalorii, a porcja 275 kalorii

Moja Micha
Pasta jajeczna z parmezanem. 158

obrać. Pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, szczypiorek umyć i drobno posiekać, można dodać także odrobinę posiekanego pora, Następnie dodać parmezan lub zwykły ser żółty jeśli nie macie,  przyprawy i majonez. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na kilka minut do przegryzienia smaków.Pyszne i proste, w sam raz na kanapki. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Jutro znowu będzie pomidorowa... 151

wersji. Zawsze też wyczuwam w niej ziele angielskie i liść laurowy. Też lubię :) Do tej pół-zupy, pół-kremu doskonale pasują grzanki z czerstwego chleba, starty żółty ser. Super, gdyby był to parmezan albo mozzarella pokrojona w kostkę. U mnie był tylko zwykły żółty "gouda", ale też dał radę :) Jeśli ktoś się bardzo uprze, to można dodać ryż, makaron albo

bistro mama
Szczupak nadziewany - faszerowany 163

Składniki: 1 kg sprawionego szczupaka ½ por 2 średnie marchewki ¼ selera 1 pietruszka listek laurowy ziele angielskie sól ząbek czosnku Farsz: 2 ugotowane pokrojone w kostkę jajka 100 gram sera żółtego pokrojonego w kostkę 1 niezbyt duża oczyszczona i pokrojona w kostkę czerwona papryka 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 jajko surowe jajko sól, pieprz   Dodatkowo: białko jaja, żelatyna

Darcia w kuchni
Chleb z twarogiem i rodzynkami 150

Pożywny chleb na bazie białego sera, ze słodkim posmakiem bakalii Kilkudniowy wyjazd sprawił, iż po powrocie zastałam w mojej lodówce twaróg, z kończącą się datą przydatności do spożycia . "Na surowo" go już nie zjem - nie jestem aż tak głodna ekstremalnych wrażeń kulinarnych... Jedyne wyjście to go przerobić "na ciepło".  A że w chlebaku były akurat pustki chlebowe, postanowiłam spożytkować

Grunt to przepis!
Pizza "francuska" z kełbasą i camembert 191

smacznych składników na cieście poukładać, upiec i już można się nią zajadać.  Składniki: 100 g kiełbasy krakowskiej Nove - produkt wsparła Natura, 250 g gotowego ciasta francuskiego,, 120 g sera camembert, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka kapary, oliwki czarne, pomidorki koktajlowe suszone w zalewie, suszone oregano, suszona papryka chili świeżo mielona, zielona pietruszka. Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy

Moniki Smakołyki
Anny sernik z brzoskwiniami i bezą 108

Uwielbiamy serniki! To pewnie dlatego. Składniki : Ciasto : * 3 szklanki mąki pszennej  * kostka Kasi * 3 łyżki cukru * 5 żółtek * 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  Masa serowa : * kg sera wiaderkowego  * 1/2 szklanki cukru * 2 jajka * budyń waniliowy dodatkowo : puszka brzoskwiń  Przygotowanie : Składniki ciasta zagnieść, odłożyć na pół godziny do lodówki. Składniki masy wymieszać mikserem. Wyłożyć 2/3 ciasta

Magiczne Życie Marty
Parówki w cieście serowo-sezamowym 186

gustu.   6-7 parówek Ciasto: 1 jajko 1 łyżka śmietany 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki 3 łyżki sezamu 1-2 łyżki drobno starego parmezanu (lub innego twardego sera żółtego) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/3 łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki Dodatkowo: mąka olej do głębokiego smażenia

Di gotuje
PYSZNA DROŻDŻÓWKA NA ŚMIETANIE 157

Pyszna drożdżówka z dodatkiem śmietany.  Bardzo puszysta, długo świeża. Dodatek cieniutkiej warstwy serowej pod maślaną kruszonką dodatkowo podkręca jej smak.  Oczywiście zamiast warstwy sera spokojnie możemy użyć dowolnych owoców, ciasto nie straci na pewno przez to na smaku :)) Składniki: 550g maki 40g świeżych drożdży 200ml śmietany 18% 1 szkl. mleka 2 jajka 150g cukru 100g roztopionego masła szczypta

Walijskie Pichcenie
Kilka pomysłów na... 165

burger z domowej bułki z batatowymi falafelami, burakiem i majonezem z kalafiora (vegan) chleb na zakwasie z żurawiną  cukinia faszerowana ryżem, fasolą czerwoną, kukurydzą posypane serem żółtym  potrawka a'la chili con carne, ryż (vegan) dyniowy bulgur z brokułem, suszonymi pomidorami, potem pestkami dyni  (i chyba jeszcze kurczakiem) kuskus z groszkiem, fasolą, brokułem i migdałami (vegan

More food, love and dreams
Kebab drobiowy z wędzoną mozzarellą 158

Bułkę przekroić na 4 części i przeciąć tak, aby powstały kieszonki. Podgrzać w piekarniku. Mięso wymieszać z sosem. Do bułek wkładać farsz w kolejności wg uznania (najlepiej zacząć od sera, aby się rozpuścił). Całość posypać prażoną cebulką i polać ketchupem

Di gotuje
Trójbarwne spaghetti 177

ząbki czosnku (lub więcej jeśli są małe) łyżeczka suszonego tymianku pęczek natki pietruszki oliwa z oliwek 4-5 łyżek sól i pieprz do smaku parmezan lub inny podobny ser do posypania ( często używam Dziugasa Litewskiego)   Na dużą patelnie wlewam oliwę i wrzucam zmiażdżony czosnek oraz tymianek. Gdy zaczną wydzielać zapach wrzucam marchewkę i cukinię pokrojone na bardzo

Simple Dish
Domowe tortille 413

gotowych placków tortilli pomidor ogórek kukurydza filet z kurczaka kapusta pekińska czerwona cebula przyprawy do kurczaka sos czosnkowy - majonez, jogurt naturalny, czosnek granulowany, sól, pieprz i troszkę startego żółtego sera Przygotowanie: Sos: wszystkie składniki mieszamy. Ja daję mały kubek jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu. Pozostałe składniki sosu trzeba dodać według własnego smaku.  Kurczaka pokrojonego w paski podsmażamy

Lawendowe Niebo
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pomidorami 177

naczynia żaroodpornego natłuszczonego  masłem. Na wierzchu wyłożyć pomidory z patelni i posypać startą mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut aż ser się przyrumieni, funkcja termoobieg

Monia miesza i gotuje
Muszle z łososiem 151

śmietanę. Gotowałem kilka minut. Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy. Włożyłem odcedzone muszle, każdą napełniłem nadzieniem z łososia. Posypałem parmezanem, zapiekałem w temperaturze 220 stopni C, aż cały ser się rozpuścił

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania