Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą. Naleśniki możecie usmażyć według swojego przepisu, zrobić farsz i zapiec. Najlepsze są prosto z piekarnika jeszcze gorące. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniczas mieszając. Risotto ma być aksamitne i kremowe, całość powinna zająć jakieś 16-18 minut . Na koniec dodaj drugą łyżkę masła, wsyp natkę pietruszki oraz tarty ser, dosól i dopieprz jeszcze raz do smaku, zamieszaj. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyblogerzy piekli bułki drożdżowe. Zaciekawiło mnie to ciasto bo jest bez jajek. Muszę przyznać, że jest ono super i świetnie się z nim pracuje. Upiekłam więc bułki z serem i brzoskwiniami. Na pewno nie raz jeszcze skorzystam z przepisu na to ciasto bo jest naprawdę smaczne. A jak to z ciastem drożdżowym bywa najlepiej smakuje jeszcze ciepłe. Rozwiń i czytaj
Ewa w kuchniwarzyw to miks tego co miałam akurat w lodówce, tak więc każdy może przygotować warzywne babeczki z własnym składem warzyw. Do babeczek dodałam wędlinę dla moich mięsożernych chłopaków i ser żółty – jesteśmy jego wielkimi wielbicielami. […] The post Warzywne babeczki appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekprzede wszystkim bardzo smaczne trójkąciki z mąki kukurydzianej i pszennej. Do tego ulubione przyprawy, jakiś dip (niebawem podam przepis na wyśmienity dip z suszonych ogórków kiszonych i koziego sera lub labnehu) i macie gotową przekąskę do chrupania przy komputerze lub przed telewizorem. Po udanym teście patelni Positano firmy Ballarini (tutaj znajdziecie produkty z tej serii) ze smażeniem w głębokim
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasosem. Do każdej papryki nakładamy porcje sosu z makaronem. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy 10-15 minut, żeby wszystko się razem zagrzało. Wierzch makaronu można posypać żółtym serem, który bardzo fajnie się rozpuści i rozpłynie ;) Gotowe! :) Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkadyni - ok. 2,5kg -250 ml piwa - 1/2 szklanki wody - 2 czubate łyżki miodu -pół główki czosnku ok.5 ząbków -3 łyżki przyprawy - zioła tajskie ( nowość - zdjęcie na dole) -ser cheddar w plasterkach, które kruszymy - mój kupiony w lidlu (zdjęcie na dole) -sól, pieprz -bulion ( ok. 2 garści mrożonej włoszczyny z dużą ilością marchewki;) + opiekana na palniku cebula
dlaSmaQpieprz ok 6 plasterków szynki parmeńskiej (albo podobnej, cienko krojonej; co najmniej po 3 na schab) pół pigwy (nasza!) po 1 łyżeczce lejącego miodu na kotlet niewielki kawałek sera roquefort 2 gałązki świeżego rozmarynu Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Pigwę dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na bardzo cieniutkie plasterki. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy po plastrze szynki
les mirabelleslikieru czekoladowego (ja użyłam likier Chocotella Dalkowski ) 3 łyżki mąki pszennej 110 g drobno posiekanej czekolady gorzkiej Składniki miałam w temperaturze pokojowej. Wykonanie, banalnie proste. Najpierw zmiksowałam ser z cukrem, potem jajka jedno po drugim wbijałam do masy serowej, nadal miksując, następnie wlałam likier i na koniec przesianą mąkę pszenną. Miksowałam szybko do połączenia się składników, nie chciałam
Blondynka Gotujektóry sięga, gdy jest mu smutno lub źle się czuje. Dla wielu osób (szczególnie damskiej części społeczeństwa) będzie to czekolada. Często właściwości poprawiające nastrój przypisujemy rosołowi czy makaronowi z serem. Dla mnie takim daniem-pocieszycielem jest spaghetti z oliwą, czosnkiem, chilli i dużą ilością świeżych ziół. To taka moja wersja aglio, olio e peperoncino, którą dawno temu zmodyfikowałam pod swoje
Chilli Czosnek i Oliwawtedy gorące i chrupkie pity szybko zmiękną i baz szwanku dadzą się pokroić. Pitę można zjeść nadzianą falafelami z warzywami, z hummusem , z kebabem lub gyrosem, tofu. Tuńczyk, jako, ser, majonez, pomidor – i mamy kieszonkową kanapkę. Bez nadziewania pita przyda się na przykład do tureckich jajek na jogurcie czy do pałaszowania shakshuki . SKŁADNIKI 3 szklanki po 250ml mąki pełnoziarnistej (około
Karo in the Kitchenbędziecie mogli znaleźć przepisy i recenzje z Chrupakami w roli głównej. Już dziś mogę Wam z czystym sumieniem polecić te wspaniałe chrupkie snaki i chlebki. Paczka snaków o smaku sera i cebuli znikła w moim domu w jednej chwili. Wszyscy domownicy byli zachwyceni ich smakiem. A ja ... zajadałam się ocalałymi resztkami podczas przeszukiwania książki kulinarnej. No cóż... idealna przekąska przed
Słodkie okruszkiformę do piekarnika nagrzanego do 160*C. Ja swój piekłam 50 minut na termoobiegu. Upieczony chlebek wyjąć z formy i odstawić do wystudzenia. Smakuje zarówno jako dodatek do wędlin, serów jak i dżemów. Na słodko i na wytrawnie. Smacznego
Smaczne Zdrowe