ser - 16500 przepisów (strona:753/1100)

Sałatka z Tatarem z łososia 128

pomidory w oleju świeży ogórek papryka żółta papryka czerwona cebula czerwona złocista kukurydza z puszki dressing Caesar  ROLESKI oliwki Dla tych, którym jest mało sama sałatka...polecam dodatek serów i wędlin. I tak można sporządzić "osobisty półmisek " dla każdego na wieczór przy stole. U mnie wędliny ,bez chemii, najwyższej jakości, pochodzą od  TRADYCYJNE JADŁO Podaję na  PORCELANIE

Z Kuchni Do Kuchni
TOP 3 - PAŹDZIERNIK 2015 121

obserwujących       10 postów 46,586 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Jesienna z upa fasolow ą z chili Tosty francuskie na słodko Grzanki z kozim serem i figą       Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Pesto z jarmużu z makaronem 231

łyżek oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego/z pestek winogron ok. 1/3 szklanki wody (z gotowania makaronu) sól morska, świeżo mielony pieprz dodatkowo: ugotowany makaron (u mnie razowe spaghetti) dodatkowo: ser kanapkowo-sałatkowy (np. feta) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Makaron razowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie płatki migdałowe wsypujemy na suchą patelnię

Poezja smaku
Co siedzi w dyni, czyli właściwości lecznicze i kosmetyczne, dlaczego i jak warto ją jeść? 170

barwę. Szczerze nie miałam o tym pojęcia, dla mnie bomba. W dziedzinie, która mnie najbardziej interesuje czyli kuchnia ,  nadaje się jako dodatek na zimno do dressingów, warzyw, chleba, sera, jajek, deserów, serników, lodów, można go również spożyć bezpośrednio. Nie wolno na nim smażyć, posiada bardzo niski moment temperatury palenia, dlatego smażenie na nim może wpłynąć nie korzystnie.  Przechowywać

Pause Gotowanie!
Placki kukurydziane, z których możesz zrobić domowe nachosy lub domowe quesadillas 171

patelni ok. 3 minuty z każdej strony (bez tłuszczu). 6) Kolejno, kroję na trójkąty, aby uzyskać nachosy (używam kółka do pizzy). Gotowe:) P.S. Ciasto można dosolić, wzbogacić ziołami lub serem, jak kto woli :)  Smacznego! Pozdrawiam, Adrianna

Pause Gotowanie!
Sosy FOLWARK 168

nadają przyprawy , czosnek i zioła. Niezastąpiony do tortilli , kebaba , gyrosa , grilowanego mięsa . 2. Remulada duńska - Gęsty majonezowy sos z warzywami o lekkim smaku curry ,wyśmienity do jajek , wędlin, żółtego sera , potraw z grilla. 3. Sos madziarów - ostry sos pomidorowy z dodatkiem chili ze słodko- kwaśnym posmakiem .Doskonały do wędlin, parówek , kanapek .  Zapraszam do wypróbowania

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekana z rzodkiewką i szpinakiem 146

ząbkiem czosnku. W naczyniu żaroodpornym (na patelni z przykrywką lub naczyniu do zapiekanek) układamy: makaron, mięso, szpinak, posypujemy rzodkiewką, znów makaron i polewamy sosem. Genialnie pasuje do tego jeszcze ser żółty ale ja nie miałam :-(. Zapiekamy ok 20-30 minut, w przypadku naczynia żaroodpornego pod koniec zdejmujemy przykrywkę i jeszcze chwilę zapiekamy ( na patelni nie robimy tego

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto kokosowe 181

przyjechałam do domu na kuchni czekał na mnie pyszny krupnik mojej mamy. Wieczorem postanowiłam zrobić naleśniki z bitą śmietaną i czereśniami. Śniadanie, również naleśnik ale z parówką zapieczoną z serem. A dalszej części smakowitości przedstawiać nie będę bo wam się szkoda zrobi. No ale... kulminacyjnym wydarzeniem weekendu było wspaniałe ciasto kokosowe które od dawna planowałam upiec ale jakoś

sierotka maRysia w kuchni
Kasza gryczana 172

kefirem tylko zsiadłym mlekiem. Wiecie takie mleko które troszkę postoi w ciepłym miejscu i zaczyna pojawiać się w nim serwatka. Później gdy je ogrzejemy można zrobić z niego biały ser. Obecnie w sklepach jest ono dostępne ale to nie to. Nie ma ono tego wspaniałego ,,wiejskiego" smaku. Dania takie jak kasza gryczana obowiązkowo wypieczona a nie tylko ugotowana są już

sierotka maRysia w kuchni
Czeburek idealny 165

pierożki z ciasta praśnego (jak na pierogi ruskie) z nadzieniem z mięsa z ostrymi przyprawami smażony na głębokim oleju. Jest to danie kuchni krymsko-tatarskiej. Czasami jest nadziewany serem lub gotowanym jajkiem z cebulą tatarką, ale wtedy jest z ciasta drożdżowego i jest już daniem innej kuchni narodowej Ostatnio wpadłam w małą manie - zrobienia czebureka idealnego! Spróbowałam dwóch ciast

sierotka maRysia w kuchni
Samosy z kurczakiem 166

wykorzystałam zwykłą mąkę pszenną. Wydaje mi się, że rodzaj mąki ma tutaj drugorzędne znaczenie - najważniejsze jest nadzienie. I tak do czebureków dodałam mięso, cebulę i czosnek, do ruskich dodaje ser, mięte i ziemniaki tak tutaj postanowiłam zrobić miks warzywno, mięsno, przyprawowy. Najważniejsze w samosach są przyprawy bo jednak, co by nie było, to- zwykłe pierogi - tyle tylko, że smażone (pieczone

sierotka maRysia w kuchni
Muffiny z malinami i Kitonek 206

Ryska 190 cm jest troszkę trudne) gdyż inaczej szybko poczujemy na nich zęby Kitona - jego wszystko bawi nawet poruszająca się stopa podczas snu:-) Zamiast zastanawiać się w sklepie jaki ser dziś kupimy stoimy przy półce z karmą i wybieramy przysmaki dla naszego Maleństwa.  Pomimo podrapanych rąk i pogryzionych nóg Koteczek nasz jest najukochańszym stworzeniem i nie mogę pojąć

sierotka maRysia w kuchni
Cukinia – warzywo do wszystkiego – pasztet 171

przepisie -  pasztet ten jest naprawdę świetnym polem do kulinarnego kombinatorstwa   PASZTET Z CUKINII Składniki 3 szklanki cukinii startej na grubych oczkach 1 starta marchewka 20 dag sera startego na tarce o grubych oczkach pęczek natki pietruszki - drobno pociachanej 1 cebula pokrojona w kostke 1 płaska łyżka przyprawy do mięsa - ja użyłam przyprawy do mięs po gruźińsku 1 łyżka

sierotka maRysia w kuchni