pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 szkl cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa : 400 ml śmietany 30% 200 g naturalnego serka homogenizowanego lub sera z wiaderka 2 - 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa + ok.0,5 szkl wrzątku do jej rozpuszczenia Masa gruszkowa : ok 5 większych gruszek 2 galaretki gruszkowe lub agrestowe dodatkowo
charlotte gotujenaturalny mały, łyżka majonezu 2-3 ząbki czosnku WYKONANIE: Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze al dente z vegetą, 1/2 paczki makaronu gotujemy z dodatkiem soli, ser feta kroimy w kostkę, ogórek w wiórki, z jogurtu, czosnku, majonezu przygotowujemy sos czosnkowy, pierś kroimy na cienkie paski i smażymy na maśle klarowanym z dodatkiem przypraw, pod koniec
Kuchnia BeatyGreckie klimaty w mojej kuchni, choć nieco inaczej... Składniki; 1 czerwona cebula, 1 ogórek świeży, 100 g sera fety, 1 pomidor, 1 limonka lub cytryna, 1 sałata rzymska mini, prażone migdały, oliwki, oliwa z oliwek, Wykonanie; Cebulę pokrój w cienkie piórka, ogórka w plastry. Wymieszaj.Zalej sokiem z cytryny. Pokrój fetę, sałatę i pomidora. Upraż migdały. Na talerz wyłóż sałatę
Anioły w kuchnimąki ziemniaczanej lub białego budyniu (np. waniliowego) 6 ubitych na sztywno białek 20 g drobno pokrojonej kandyzowanej skórki cytrynowej Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ser ubijamy z cukrami, mąką, połową piany z białek, skórką cytrynową, a na koniec dodajemy resztę piany i delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę ostrożnie wykładamy na dżem. Resztę ciasta wyjmujemy
Rozpustne gotowaniezdarza ;) Kasza kukurydziana po ugotowaniu gęstnieje tak, że można z niej formować różne kształty. Składniki : 200 ml polenty (kaszy kukurydzianej) łycha masła 3 łyżki startego parmezanu lub innego twardego sera czubata łyżeczka suszonej wędzonej papryki sól 2 łyżki oleju do smażenia Przygotować formę na polentę (u mnie to keksówka) i kawałek folii spożywczej. Do kukurydzy wlać 0,5 litra wody
Weekendy w domu i ogrodzieBardzo ciekawa tarta wytrawna a w zasadzie quiche. Lekko podsmażone pory na maśle zalane gęstym sosem śmietanowo - jajeczno - serowym na kruchym cieście a wszystko to pod cienką skorupką zapieczonego sera. Smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion Smakówzapiekane z mięsem mielonym i ryżem. Lubię dania, które "same" przygotowują się w piekarniku, dlatego pieczone papryki bardzo przypadły mi do gustu :) Oczywiście wierzch papryk możecie posypać startym, żółtym serem. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1 szklanka wywaru warzywnego 1/4 szklanki surowego ryżu kilka papryk 1 mały pomidor malinowy 2 małe cebule ostra papryka sól
Ugotowaćmascarpone wykładamy do miski i miksujemy z cukrem pudrem (należy to zrobić szybko, aby serek nie zmienił konsystencji). Gdy masa będzie jednolita dodajemy nutellę i wszystko razem dokładnie łączymy. Ser wykładamy na spód, wyrównujemy i posypujemy orzeszkami. Ciasto przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny (najlepiej na całą noc). Smacznego
ChilliJemyprzekazać smaku tego ciasta :( Mimo braku cukru jest słodkie - głównie dzięki rodzynkom, ale sok marchewkowy też swoje zrobił. Świetnie smakuje z samym masłem, twarożkiem, dżemami, ale też z wytrwanymi serami i wędlinami. Upieczcie koniecznie! A na razie zobaczcie to cudo, które wyszło z blachy: ------ Podobne: Chleb marchewkowy na zakwasie Puree z marchwi i kalafiora Bułki marchewkowe
Weekendy w domu i ogrodzieSKŁADNIKI: Sałata lodowa ser kozi oliwki pomidory suszone ogórek kiszony kapary kiełki marchewka cebula SOS: oliwa z oliwek ocet jabłkowy sól pieprz miód koper lub wasze ulubione zioła
harrisacenie 1. Do wyboru ciasto cienkie lub grube, dużo dodatków (w miarę równomiernie rozłożonych) i oliwa podawana do pizzy. Mój faworyt: promocyjna ze szpinakiem lub rukolą, niebieskim serem i pomidorami. Nie polecam sosów (ogólnie nie jestem ich fanką jako dodatku do pizzy). Chocolate zucchini cake with cinnamon A delicious vegan cake from Weganon . My small changes: less sugar, more
Qlinarnie i Qlinarnieświetny dodatek do kanapek (szczególnie z serami) lub sałatek. Robi się praktycznie samo :). Składniki: 1 bakłażan 2 buraki kilka łyżek oliwy lub oleju sól, pieprz, zioła prowansalskie (lub inne ulubione przyprawy) Nagrzej piekarnik do 180°C. Pokrój bakłażana i buraki na cienkie plastry. Połóż (oddzielnie buraki i bakłażana) na blaszkach z piekarnika wyłożonych papierem do pieczenia (nie trzeba go już
Qlinarnie i Qlinarniestopni piekarnika. Piekłam przez około 13-15 minut. Można zrobić lukier i polać nim pączki. Ja posypałam je cukrem pudrem. Smacznego! Polecam również DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM OPONKI SEROWE PĄCZKI HISZPAŃSKIE WIEDEŃSKIE GNIAZDKA
potrawyregionalneminut). Wrzucamy jajka na cebulę. Dodajemy oscypek i pieprz i czekamy około 30 sekund, aż jajko zacznie się ścinać. Mieszamy delikatnie. Jajka powinny być mokre, ale nie pływające. Ser powinien się roztopić. Smacznego
Apetyt na Zielonelecznicze. Krótko przeczytaj: tutaj. Słodko-kwaśny sos żurawinowy jest super smaczny i bardzo prosty do przygotowania. To znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju mięsiwa, pieczonej gęsi, kaczki, dziczyzny, pasztetów i sera pleśniowego w diecie wegetarian. Dla mnie również doskonały dodatek do hummusu i kanapek. Świetnie smakuje i na zimno i na gorąco. Teraz gdy bez trudu kupisz świeżą żurawinę jest najlepszy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!