ser - 17000 przepisów (strona:747/1134)

Poznaj smaki kuchni śródziemnomorskiej - Smaki Południa 192

połączeniu smaków cytryny i mięty pieprzowej Krakersy naturalne niesolone Mulino Bianco Ciasteczka mini Oreo Mąka orkiszowa Mulino Bianco ciasteczka Canestrini Chleb tostowy Masło orzechowe Konfitura do serów biffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy "wierzchołek góry" smaków, które możecie znaleźć i nabyć w sklepie Smaki Południa . Znajdziecie w nim makarony, ryże, oliwy, słodycze

Słodkie okruszki
Zapiekanka z kapustą włoską 174

pomidorowy, po 3 minutach dodajemy makaron, mieszamy i przyprawiamy do smaku. Część mozzarelli wsypujemy do zapiekanki i mieszamy. Zapiekankę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Posypujemy pozostałym serem i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Pierś z indyka z pieczarkami i ricottą. 129

Składniki: 1 pierś z indyka 250 g pieczarek 250 g sera ricotta papryka ostra mielona, sól, pieprz Pierś z indyka płuczemy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy tłuczkiem (grubość około 5 mm) solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w talarki i smażymy na patelni, kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy woda z pieczarek wyparuje dodajemy ricottę, posypujemy

Moje-pitraszenie
Masło oliwkowe – domowy mix do smarowania pieczywa 171

zielone, lekko ‘gryzą’ w gardło goryczką – ale to właśnie one są najzdrowsze.   Oliwy extra vergine używam na surowo – w tej postaci jest najzdrowsza. Do skropienia chleba, warzyw, sałatek, serów. Nie smażę na niej, to po pierwsze marnotrawstwo, a po drugie – oliwa pali się w niższej temperaturze niż większość olei roślinnych – ma niższy punkt dymienia (225⁰C) i nie znosi

Karo in the Kitchen
Sałatka z surową soczewicą 124

których pisałam w styczniowym poście. Problemy mam po ćwiczeniach. Wracam zmęczona z siłowni i… coś bym zjadła. Najłatwiej tu wrócić do starych nawyków – kilka kromek chleba, jakiś ser z pomidorem. Chipsy albo czekoladowy batonik. Coś na już, teraz, natychmiast. Jak uniknąć ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą 189

się do jednej z łódzkich pizzerii, gdzie spróbowali czegoś zupełnie innego i do tej pory im nieznanego, a mianowicie takiej własnie pizzy bez tradycyjnego sosu pomidorowego i tłustego żółtego sera. Byłam zaskoczona ich wyborem, a jeszcze bardziej zdziwiło mnie to, że ta pizza bardzo im smakowała. Chwalili ją jako ciekawostkę i coś odmiennego od tego co znali do tej pory

Codzienne Gotowanie
Piersi z kurczaka z serem brie, zapiekane w sosie paprykowym. 174

Jeśli przejadły Wam się tradycyjne kotlety z kurczaka to proponuję przygotowanie piersi w takiej wersji nadziewane serem brie i zapiekane w Ostrym sosie paprykowym Roleski . Powiem Wam że wyszły kruche i soczyste. Zapraszam do wypróbowania, nie zajmują dużo czasu w przygotowaniu :)   Składniki : 6 pojedynczych piersi z kurczaka ( możecie zrobić mniej ) domowa vegeta do smaku, pieprz 1 duży serek Brie

Sama słodycz i szczypta chili
Schab po bałkańsku 193

powtarza ć. Schab w tej formie jest mocno pomidorowy, mocno warzywny i aromatyczny, bo sporo w ni m przyp raw. Myślę, że gdyby dodać zieloną pietruszkę i żółty ser, było by jeszcze smaczniej. 400g schabu 2 cebule 2 czerwone papryki 200ml przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200g pieczarek  1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczka

Szefowa kuchni
Pizza z salami i mozarellą 108

suchych drożdży jajko płaska łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli łyżka oliwy szkl mleka Dodatki: 10 plasterków salami kulka mozzarelli 4 pieczarki pół czerwonej cebuli łyżka koncentratu pomidorowego 100g startego sera żółtego oregano lub przyprawa do pizzy oliwa z oliwek Ciasto: W większej misce wymieszać suche składniki. Dodać jajko, oliwę i mleko. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Odstawić

Smakołyki Asi
Drożdżowe bułeczki z indykiem i pieczarkami 128

mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula 200 g pokrojonych w kostkę pieczarek sól i pieprz do smaku 1 łyżka śmietany 30 % do zagęszczenia  łyżka oliwy do smażenia ser cheddar starty do środka ok 100 g 1 zbełtane jajko do smarowania Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie: W małej miseczce robimy rozczyn - drożdże, cukier i 3 łyżki ciepłego mleka

Niezły Młynek
Miodownik kajmakowy z jabłkami 373

później szybko zniknie :) CIASTO MIODOWE: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 200g masła 2 jajka SER KAJMAKOWY: 500g twarogu zmielonego 100g masła 200g kajmaku (masy krówkowej) 2 jajka 1 budyń śmietankowy MASA JABŁKOWA: 1 kg jabłek (waga po obraniu) 2 opakowania zielonych galaretek 1 szklanka wody POLEWA

https:KKuchniaMniam
Pyszny Sernik z Chałwą 162

kaszy manny 80 g roztopionego masła 1 łyżka cukru wanilinowego 200 g chałwy Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Następnie partiami dodajemy ser twarogowy i chałwę. Ucieramy krótką chwilę do połączenia. Dodajemy roztopione i przestudzone masło, budyń w proszku, kaszę manną. Ucieramy krótką chwilę. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy

Made By Mom And Son
Spaghetti z włoszczyzną i moje 30 urodziny! Yeah! 174

Właśnie trwa Karnawałowe wyzwanie włoskie z Lidlem a u mnie impreza na 30 urodziny! Przygotowałam grissini z szynką parmeńską i rukolą, deskę serów i włoskich wędlin oraz prawdziwą włoską pizzę. Oraz spaghetti na włoszczyźnie z pomidorami. Oto przepis na dole oraz fotorelacja z wydarzenia! :)  2 puszki pomidorów (u mnie Italiamo z lidla) 2 marchewki 1/2 selera 4 ząbki czosnku

Bon Appetit Małgorzaty
Placuszki z indyka i warzyw, ciekawy i pyszny smak 129

mieszając co chwilkę. Zdjąć z patelni i dodać do mięsa. Teraz czas na przyprawy – oregano, bazylię, ostrą i słodką paprykę, vegetę, kurkumę,proszek do pieczenia, sól, pieprz i sery. Jeśli nie lubicie kurkumy można ją pominąć, ale warto pamiętać że jest bardzo zdrowa. Dodać jajko, mąkę dokładnie wymieszać i formować duże placuszki. Każdy obtoczyć w mące. Smażyć na patelni

Kuchnia Pokoleń
Sernik z malinami. 152

wszystko razem delikatnie wymieszaj na jednolitą masę. Na podpieczony spód wylej gotową masę serową , wyrównaj. Po całej powierzchni posyp malinami ( połowę malin zostaw do galaretki ). Maliny powciskaj do sera palcami lub łyżką. Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika ( 170 C ) i piec około 70 minut.    G alaretki rozpuść w szklance gorącej wody i odstaw do wystudzenia. Maliny zmiksuj

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania