Bułki z mąki żytniej , pszennej i razowej

Bułki z mąki żytniej , pszennej i razowej

Bułki z mąki żytniej , pszennej i razowej

Przepis na : śniadanie

Zdrowe bułki z trzech rodzajów mąk , są zdrowe i smaczne a z podanej porcji wychodzi aż 12 dużych bułek. Można zrobić z połowy porcji 6 sztuk ale są tak smaczne i tak długo zachowują świeżość , że spokojnie przez 3-4 dni wytrzymują więc polecam robić z całej porcji . Składniki : Na ciasto - 400 g mąki pszennej typ 750 - 200 g maki żytniej typ 2000 - 110 g mąki pełnoziarnistej razowej typ 1850 - 50 g świeżych drożdży - 50 ml oleju ( u mnie ryżowy ale może być rzepakowy ) - 300 ml letniego mleka - 250 ml letnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wypieki Rene

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

renata borowskarenata borowska

Pasjonatka fotografii i pieczenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bułki, ciasto, suszone pomidory, śniadania, mak, ser, śniadanie, pieczywo, dietetyczne , dietetycznie, ciasto z makiem, zdrowe śniadanie, bułka pszenna, dietetyczne ciasta

Inne przepisy z Wypieki Rene

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.