ser - 17000 przepisów (strona:758/1134)

Sałatka z soczewicą, granatem i miętą 286

jest naprawdę pyszna i orzeźwiająca.     Składniki: 200 g ugotowanej zielonej soczewicy 200 g ugotowanej czerwonej soczewicy 4 czerwone cebule 2 czerwone papryki 1 granat pęczek mięty opakowanie sera feta sok z 2 limonek sól, pieprz   Wykonanie: Soczewice (każdą w innym garnku) ugotować w osolonej wodzie Czytaj dalej... Artykuł Sałatka z soczewicą, granatem i miętą pochodzi z serwisu

Pasja Smaku
Miniserniczki z dynią 179

szklanki kremówki 1 łyżka kaszy manny 1 szklanka puree z upieczonej dyni* 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich szczypta cynamonu szczypta kardamonu szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Ser umieścić w misce, dodać cukier, jajko, mannę, śmietanę i mielone orzechy - zmiksować do połączenia się składników. Do puree dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Połączyć z masą serową.  Przełożyć do formy na muffinki

Cakes By Kejt
Pesto z pieczonej dyni 154

chili, bo pesto w smaku jest dość łagodne, wyczuwalny jest wyraźnie smak czosnku i grana padano. Całość miksujemy na jednolitę masę. Do smaku można dodać soli, ale pamiętajcie, że ser jest już słony. Podajemy wymieszany z ulubionym makaronem lub posmarowane na czosnkowych grznakach jako bruschetta czy crostini; taki dodatek do zupy z pewnością wzbogaci jej smak

Moja smaczna kuchnia
Makaron orzo z indykiem i szpinakiem w sosie pomidorowym 249

pomidorach, dopraw solą, pieprzem, przyprawą włoską i cukrem. Smaż kilka minut aż sos zacznie gęstnieć. Gdy sos się zredukuje – dodaj szpinak, mieszaj do momentu aż ‚zwiędnie’. Następnie dodaj ser grana padano i makaron, dokładnie wymieszaj do połączenia się składników. Wyłóż na talerze, posyp dodatkowo grana padano. Smacznego

Moja pasja smaku
Łatwe ciasto pomarańczowe 162

domu niezbyt często jada się ciasta czy inne słodkości. Wolimy raczej coś bardziej "wytrawnego", coś bardziej na słono. A to jakaś wędlinę zrobić, a to ser, takie rzeczy. Więc jak już Madzia się za jakąś słodkość weźmie to stara się zwykle żeby spełniała ona dwa podstawowe kryteria: ma być łatwe w zrobieniu i wyjątkowo pyszne. Czyli smak odwrotnie proporcjonalny

Marder&Marder Manufacture
Sałatka Grecka 181

Pomidorki kroimy w ósemki, ogórek w półplasterki, paprykę w paseczki . Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Oliwki przecinamy na pół. Na talerz układamy   sałatę i resztę warzyw . Ser feta kroimy w kostkę. Do miseczki wlewamy olej , dodajemy przeciśnięty przez praskę  czosnek , miód, ocet , sól i pieprz do smaku , mieszamy i polewamy sałatkę . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z makaronem tortellini - pyszna, szybka, stosunkowo tania i taka której dużo wychodzi. 1812

mieć gości i chcemy coś podać do zjedzenia to warto sięgnąć po ten przepis.  Makaron jaki tu użyłam to tortellini z szynką, ale dostępne są też z grzybami, serem. Tutaj możemy sobie smaki zmieniać według swoich ulubionych. Jako przyprawę moja teściowa daje sos włoski (proszek, nie rozrabia). Jednak w tym sosie jest po prostu sól, pieprz, rozmaryn, czosnek. Lepiej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Hummus, za’atar i granaty 216

której nie może zabraknąć m.in. sumaku, kolendry, tymianku, cynamonu, kuminu, natki pietruszki, gałki muszkatołowej, zataru, sezamu czy mięty. Musi być ona pełna melasy, wód kwiatowych, ryżu, soczewicy, fasoli, mięsa, serów, warzyw i owoców, orzechów i ziaren. Taką właśnie kompletujemy. A gdy tylko skończymy, zaprosimy Was na mutabal, czyli pastę z bakłażanów, tabbouleh, czyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty

GRUBY WAŁEK
Pasta z twarożku z pieczonym burakiem i kminkiem 174

Pyszna pasta do ulubionego chleba. kostka sera białego  1 upieczony burak (mały) odrobina soli pół łyżeczki kminku łyżeczka soku z cytryny Buraka blendujemy, dodajemy twarożek i razem miksujemy, sól i sok z cytryny. Do masy dodajemy kminek i mieszamy łyżką

AZgotuj!
Miętowa rolada z czekoladowym kremem i pistacjami. 393

ciasto wyjmujemy i układamy na wilgotnej czystej ścierce papierem do góry. Zdejmujemy papier i zwijamy roladę razem ze ściereczką. Wyjmujemy czekoladę z lodówki, przekładamy do miski i ubijamy. Dodajemy ser mascarpone stałe miksując. Kiedy masa ładnie nam się połączy dodajemy posiekane pistacje. Rozwijamy nasza roladę, wyjmujemy ścierkę i smarujemy ciasto naszym kremem. Ponownie zwijamy roladę.  Wstawiamy gotową do lodówki

Malinowe Pocałunki
Pikantnta pasta z fasoli pinto 204

Dziś zapraszam na pikantną pastę. która przygotował w całości mój mąż  ja jedynie zrobiłam zdjęcia :)  Pasta jest genialna no i oczywiście super alternatywą dla wędliny czy sera. Składniki: puszka fasoli pinto (Dawtona) 2 papryczki piri-piri (z zalewy octowej, Helcom) 2 słodkie cebul ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy z miodem sól, pieprz do smaku

Delicious Titbits
Brokułowa zupa krem 153

Łatwa do zrobienia, sycąca, idealna na chłodne dni. Po prostu zupa krem z brokułów!   1 duży brokuł ok. 0,5 kg ziemniaków 1 cebula tarty żółty ser olej   Brokuły obgotować tak, żeby zachowały kolor i pozostały lekko twarde. Oddzielić miękką górę, od łodygi. Łodygi pokroić na mniejsze części. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć

Polska Zupa
Carbonara dyniowa z kiełbasą 195

wiele intensywniejszy kolor. Idealna do ciast! Carbonara z dynią i kiełbasą Składniki: 4 porcje 1 pieczona dynia hokkaido 200 g kiełbasy, u mnie pieczona 5 jajek 50 g sera manchego utarta skórka z jednej cytryny czarny pieprz grubomielony sól do smaku 300 g spaghetti 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oliwy sól do smaku Przekrój dynię na pół. Wydrąż

codojedzenia
Zupa krem z zielonego groszku;) 148

kremu. Dopiero teraz doprawiamy solą i sporą ilością mielonego pieprzu. Dodajemy oliwę z oliwek i masło. Zupę podajemy z gęstą śmietaną. Jeśli lubicie możecie dodać grzanki oraz starty, żółty ser. Wersji podania jest mnóstwo, wybierzcie więc taką, która najbardziej Wam odpowiada. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Sernik z kokosową bezą 171

Sernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na spodzie, śmietankowo-serowe wnętrze i kokosową bezę na wierzchu. Całość tworzy lekką kompozycję przenikających się smaków. Polecam! Dla mnie to kawałek nieba:) Składniki do wykonania kruchego spodu: 150g masła lub margaryny 150g cukru pudru

Kuchnia Pani Wiosny

Proponowane wyszukiwania