koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, cukier. Doprawiony sos dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez 50 minut (często mieszając). Sos podajemy z makaronem i posypujemy startym, żółtym serem. Smacznego
paapilotkaaniskiej zawartości węglowodanów. Zobaczcie jak ją zrobić! SKŁADNIKI: ( 28 cm – dla 2 osób ) * mąka kokosowa – 4 pełne łyżki * jajko – 4 szt * jogurt grecki – 250 g * ser mozzarella o obniżonej zawartości tłuszczu – 150 g * pulpa pomidorowa lub koncentrat – ok. 100 g * grillowany filet z kurczaka – 100 g * warzywa: czarne oliwki , papryka czerwona, pomidor, rukola
Ostra na Słodkoposiłek, który jest potwierdzeniem dla starego przysłowia "Kto rano wstaje... ten zje pyszne śniadanie". :) Składniki (na 2 porcje, 8-9 placków): 100 gram startej dyni np. hokkaido 100 gram sera twarogowego, zmielonego 2 jajka 4 łyżki mąki szczypta cynamonu skórka z jednej pomarańczy 1/3 szklanki rodzynek 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia jogurt naturalny
Mango Papajapieczenia czy też gotowania, bo skraca czas obróbki termicznej. Owijamy nią kanapki, bo zapobiega ich wysychaniu. Nie przepuszcza światła, wody i powietrza. Jest doskonałym materiałem do przechowywania serów, mięs czy też jarzyn - opakowane w folię dłużej zatrzymują swój smak, aromat i witaminy. Pieczenie w folii jest doskonałą alternatywą dla osób na diecie, czy też dbających o zdrowie. Przygotowywane w niej
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...ugnieść. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. MASA SEROWA: 2. Masę kajmakową przełożyć do rondelka, dodać śmietankę i leciutko podgrzać (żeby masa zrobiła sie rzadsza). Odstawić. 3. Ser zmiksować z cukrem, dodawać po jednym jajku, następnie mąkę i na końcu masę kajmakową ze śmietanką - cały czas miksując. 4. Całość wylać na spód z ciastek, piec
Kto ugości moich gości?Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami, zetrzeć mozzarellę na tarce, pozostawić mały kawałeczek . Wymieszaną śmietaną polać makaron z sosem mięsnym, wyrównać, ułożyć cienkie plasterki pomidora, zetrzeć na zapiekankę resztę sera, posypać oregano i wstawić do piekarnika nagrzanego
Gotowanie jest łatweciasto pół margaryny 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1,5 szkl maki nadzienie; 150 g sera pół szkl mleka 3 łyżki cukru 2 jajka truskawki Ciasto zagnieść z podanych składników, formę do tary posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Wylepić formę ciastem. Podpiec ok 12 min w temp 180 st Składniki nadzienia włożyć do miski i dokładnie
Gotowanie jest łatweciasto; 5 jajek 1 szkl cukru 1 cukier wanilinowy 2,5 szkl mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna masa serowa; 200 g sera 1 jajko 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mleka 2 łyżeczki maki ziemniaczanej ok 700 g śliwek 80 g czekolady Jajka ubić z cukrami , dodać rozpuszczoną margaryną i stopniowo mąkę i proszek
Gotowanie jest łatweciasto 2,5 szkl maki 0,5 kostki margaryny 0,5 szkl cukru 2 jajka 2 łyżki śmietany pół łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 250 g sera białego 0,5 szkl cukru 2 jajka cukier waniliowy 05, szkl mleka 3 łyżki maki ziemniaczanej 250 g borówek amerykańskich Z podanych składników zagnieść ciasto , rozłożyć w formie o rozm ok 25x20
Gotowanie jest łatwepłat - sos beszamelowy, 5 płat - sos sos boloński - 6 płat i resztka sosu beszamelowego. Wstawić do piekarnika na 40 min.. przed zakończeniem można posypać żółtym serem i jeszcze chwilę zapiec. Opublikowany
Gotowanie jest łatwegęsty, dodać jeszcze mleka, Zmiksować blenderem by był gładki. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wbić jajko. Szybko wymieszać . Wylać sos na owinięte fasolki. (można posypać niewielką ilością sera żółtego. Zapiec w temp ok 180 st przez ok 30 min. Podawać kuskusem i pomidorem
Gotowanie jest łatwerówniutko rurki makaronowe wzdłuż formy. Na nim połowę sosu bolońskiego, następnie znów makaron i kolejna warstwa sosu bolońskiego, znów makaron i cały sos beszamelowy. Można posypać wierch żółtym serem. Zapiekać ok 40 min w temp 180 st Dzięki Skworcu jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam
Gotowanie jest łatweziemniaki ok 1,2 kg 1 cebula 2 jajka 1 czerwona papryka 1 papryczka chili 100 g sera feta lub typu feta 15- 20 oliwek zielonych 1 szkl mąki sól pieprz 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego 1/3 szkl oleju na dip 1 bakłażan 2 kopiaste łyżki jogurtu greckiego pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie
Gotowanie jest łatwekostkę, dodać ryż, ośmiornice i oliwki pokroić na plasterki, cebulę w drobną kosteczkę, dodać resztę składników, wymieszać sałatkę i doprawić oliwą. Porada; Można dodać drobno pokrojony pomidor i odrobinę sera feta
Gotowanie jest łatweNastepnie naczynie z kefirem wstawiamy w większe naczynie do którego nalewamy wodę i podgrzewamy . Nie wolno zagotować. Kiedy mleko juz jest wygrzane , widać wtedy wyraźnie oddzielającą się serwatkę. Przelewamy ser na sito wyłożone czystą ściereczką. Lekko odciskamy i zawiązujemy . Teraz najlepiej na kilka godzin należy powiesić serek np na kranie, żeby się osączył. Osączony serek przekładamy do miseczki i teraz
Gotowanie jest łatwe