KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 200się nie przypaliła. Kiedy uzyska ładny kolor i konsystencję, a cebula będzie się rozpadać jest gotowa. TAKA KONFITURA idealnie nadaje się do mięs, pasztetów, kanapek a także do serów i świątecznej kiełbasy. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Loli
Szarpana wołowina 291dodałam sól i pieprz i przemieszałam mięso i sos na patelni. Odstawiłam do wystudzenia. Gdy mięso ostygło dzieliłam każdy kawałek na włókna. Wołowinę podałam w kanapce (wraz z żółtym serem, kiełkami brokuła i sałatą), polewając je delikatnie sosem z patelni
Kulinarny Pamiętnik
Jednoosobowa kolacja warzywna na ciepło w 10 minut 281piec ok 50 minut w temp. 170-180 stopni. Po tym czasie nasza aromatyczna, kolorowa i zdrowa kolacja jest już naprawdę gotowa. Gorące warzywa można posypać garścią drobno startego sera. Pyszne to. Proste. Bez zachodu. Warto czasem zjeść taką kolację. Same warzywa, a można się najeść. Polecam. Ja ostatnio raz w tygodniu tak się raczę. Z pewnością wiszę Wam wpis
Kuchnia po mojemu
Wiecie jak bąbluje tortilla?? 213tyle uniwersalne, że pasują zarówno do pikantnego kurczaka jak i twarożku z wędzonym łososiem..Świetnie sprawdzą się też jako przekąska, np. do piwa - placki kroimy w małe trójkąty, posypujemy serem i zapiekamy. Jeżeli nie wykorzystacie wszystkich tortilli możecie je zamrozić. Po odmrożeniu wystarczy na chwilę wsunąć je do piekarnika. A więc do dzieła! Na 11-12 placków: - 4 szklanki
kawawszklance
Zupa jarzynowa z dynią (krem) 169bardzo szybki obiad. Zupa, której przygotowanie wraz z obieraniem warzyw zajmuje nie więcej niż 35 minut. Jest lekka ale jednocześnie pożywna.. Gotowy krem możecie posypać ulubionym żółtym serem bądź skropić olejem z pestek dyni, który maksymalnie wyciągnie jej dyniowe aromaty. U mnie zupa wystąpiła w towarzystwie grzanek czosnkowych. Może zainteresuje Cię też: * syty krem z dyni i soczewicy * pikantny
kawawszklance
Bułka drożdżowa z serem 197stopione letnie masło. Ucierać aż ciasto stanie się lśniące i gładkie, po czym odstawić ponownie do wyrośnięcia. Formę wysmarować tłuszczem i posypać mąka i wyłożyć ciasto. W między czasie ser zmiksować, dodać żółtka utarte z masłem, cukier, aromat i całość dokładnie wymieszać. Na końcu wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek. Wyłożyć masę serową na ciasto i odstawić ponownie
Tradycyjna Kuchnia
Dolnośląski Festiwal Dyni, Wrocław 2015 229najsmaczniejsza dynię czyli Lody dyniowe z sosem śliwkowo-dyniowym Miejsce II czyli dżem prozdrowotny dyniowo-sosnowy Miejsce III czyli Ciasto dyniowo-czekoladowe wielkie zaskoczenie czyli pyszny sernik dyniowy z sera koziego z obłędnym musem... I kilka foto spojrzeń na Ogród Botaniczny Uniwersytetu Wrocławskiego. Nigdy w nim wcześniej nie byłam i zrobił na mnie ogromne wrażenie! Tak duży
Dzieje kuchennej Wiewióry
Risotto z melonem, chili i tymiankiem 194ząbek czosnku pół średniego melona, pokrojonego w kostkę pół łyżeczki chili w płatkach lub pół świeżej papryczki garść świeżego tymianku 1 łyżka mascarpone garść Parmezanu lub innego twardego sera długodojrzewającego sól i pieprz Przygotuj: sporą patelnię garnuszek do bulionu Podaj z: kieliszkiem dobrego białego wina Ja risotto zaczynam zawsze od porządnego przesmażenia ryżu na oliwie. Wrzucam na rozgrzaną patelnię
Bazując na smaku
Tarta serkowo-gruszkowa 178kratkę. Gdy ciasto ostygnie, posypać obficie cukrem pudrem (ciasto jest lekko tylko słodkie, serek w ogóle; jedyna praktyczna słodycz to cukier w gruszkach). ----------- Podobne: Placek śliwkowo-kokosowy Gruszki z serem pleśniowym Rustykalna tarta ze śliwkami
Weekendy w domu i ogrodzie
Tort czekoladowo-wiśniowy (również bez glutenu) 295będzie suchy. Wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Krem śmietankowy: 800 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego sera mascarpone 2 - 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier puder i mascarpone. Schłodzić. Oraz: 350 g odsączonych, wypestkowanych wiśni z kompotu 200 g niskosłodzonego
maniapieczenia
Papryka nadziewana ricottą, cukinią i tuńczykiem 212praskę czosnkiem. Przekrojone na pół papryki nadziewamy farszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy parmezanem i pieczemy około 20 minut. Danie jest gotowe gdy papryka zmięknie (ale pozostanie jędrna) a ser się przyrumieni. Smacznego :) Artykuł Papryka nadziewana ricottą, cukinią i tuńczykiem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog
Tosty z figami i serem ricotta 224SKŁADNIKI: pełnoziarnisty chleb tostowy figi ser ricotta ocet balsamiczny rukola czosnek granulowany oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE: Tosty ochlapać oliwą i przyprawić czosnkiem. Zapiekać w piekarniku lub na patelni grillowej. Wysmarować serkiem ricotta. Położyć plasterki z fig i doprawić octem balsamicznym. Szybko, smacznie i aromatycznie
ClauditteMissCooking
Spaghetti Bolognese po mojemu 185mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 400g makaronu spaghetti oliwa z oliwek oliwki czarne i zielone drylowane 2 puszki pomidorów (całe, bez skórki) 2 średnie pomidory ser grana padano lub parmezan pęczek bazylii 2 szalotki 1 ząbek czosnku bazylia suszona, czosnek niedźwiedzi słodka, ostra papryka, sól, pieprz czarny świeżo mielony opcjonalnie: gałązka rozmarynu Zaczynamy od rozgrzania odrobiny oliwy na patelni
Kuba Gotuje
Ciasto Izaura -sernik w murzynku 380twarogu 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła wiórki kokosowe Masło zmiksować z cukrem na gładko dodać zmielony twaróg, jajka i wszystko zmiksować do połączenia się składników. Ser wyłożyć na ciasto łyżką kupkami. Piec w 200 stopniach C około 1 godziny. Po upieczeniu polać pozostawioną w szklance polewą i posypać wiórkami kokosowymi. ciasto Izaura sernik w murzynku
O kuchni z uczuciem