jest tak obłędnie pyszny. O pieczonej z gorgonzolą i warzywami piersi kurczaka nie muszę wspominać. Smak idealny! Składniki: 300 gram piersi kurczaka 1 pomidor malinowy 1/4 cukinii 50 gram sera gorgonzola dużo świeżego tymianku i bazylii sól i pieprz 1/2 szklanki ryżu Basmati (lub innego ulubionego) 1 szklanka wody skórka z 1 cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy
Mango Papajaserowe, jedne na drugich i zalać oliwą do przykrycia. W tej postaci kuleczki mogą spędzić do 2 tygodni w lodówce. Podawać jako dodatek do świeżego pieczywa. Smacznego! * Labneh to ser jogurtowy. Przygotowywany jest w taki sposób: 400 g jogurtu naturalnego umieszczamy na sitku wyłożonym gazą, pozostawiamy do odsączenia na ok. 4-5 dni. W międzyczasie odlewamy zgromadzoną wodę
Chocolate Muffin Blogmisce zmieszaj oliwę z przyprawami, dodaj ziemniaki i dokładnie wymieszaj (tak by ziemniaki obtoczyć w przyprawach) Na kratce od piekarnika połóż papier do pieczenia, ułóż na nim połówki ziemniaków Ser pokrój na grube plastry i ułóż na ziemniakach Piecz 15 minut Sałatka: 100 g jarmużu - umytego, bez twardych gałązek, podartego na mniejsze kawałki 1 jabłko pokrojone w kostkę
pyszne zdrowościsuszona bazylia świeże listki bazylii Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę. Pokroić w plastry. Serek pokroić na takie same plastry co pomidora. Na talerzu układać na przemian plaster pomidora, plaster sera, zakładając na siebie. Po wierzchu polać oliwą i posypać suszoną bazylią. Udekorować świeżymi listkami bazylii. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomismaku włoskiego np. z ulubionymi ziołami, suszonymi pomidorami. Przepis znalazłam u Doroty z bloga smakuje.blox.pl. Takie małe "bułeczki" z patelni inspirują do przygotowania past kanapkowych ze świeżych warzyw czy serów. Jeśli już mowa o pastach kanapkowych, taka z serkiem Capri Capri czosnkowo-koperkowym , sprawdzi się doskonale w upalne dni, bo jest orzeźwiająca za sprawą zielonego ogórka i lekka. Proziaki Składniki
Moja smaczna kuchniapomidorów konserwowych (ok.400 g) 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku na mus z bakłażana: 2 bakłażany 2 czubate łyżki serka kremowego typu Philadelphia 100 g startego sera typu Romano np.greckiego Kegalotyri lub włoskiego Parmezan lub 2 łyżki masła ok. 50 g mąki 2 szklanki mleka sól i pieprz do smaku garstka siekanego drobno szczypiorku (opcjonalnie) Wykonanie: Mątwy
Sztuka gotowania w/g Samirywszystko mieszamy i dusimy około 40 minut. Makaron (ja użyłam razowego tagliatelle) ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem (można posypaś tartym serem
magiczna kuchnia Kasibrazylijską (przyciągającą aromatem grillowanych mięs i ananasa oraz głośnymi rozmowami wyluzowanych przedstawicieli tej narodowości ;). Były też stragany z typowo polskimi regionalnymi produktami. Na Targu Śniadaniowym znajdziesz: aromatyczne przyprawy, kozie sery z gospodarstwa rolnego, wędzone ryby czy tradycyjne wędliny oraz różnorodne słodkości. Moją uwagę przykuło minimalistyczne lecz urządzone ze smakiem stanowisko oferujące ślimaki. Ucięłam sobie krótką pogawędkę z gospodarzami stanowiska. Drobna
Kuchnia po mojemuSmaQ 2. Śniadanie u Basi 3. Nastoletnie wypiekanie 4. Lekcje w kuchni 5. AINOLOPA 6. Cynamonowe szczęście 7. Mufin-Baker 8. Potrawka.blog.pl 9. Magiczna kuchnia Kasi 10. Kluski z serem 11. Smak mojego domu Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Słodkie okruszkikalafiora jadłam ostatnio u teściowej. Powiem szczerze, że sceptycznie do niej podeszłam, bo kalafior przyrządzałam zazwyczaj na ciepło: w bułeczce tartej, smażony w panierce lub zapiekany z żółtym serem, a tu taki "wynalazek". Ku mojemu zaskoczeniu sałatka okazała się hitem!!! Kalafior, jajeczko, sos i to wszystko połączone z pysznym, soczystym pomidorkiem. Sałatka zniknęła w oka mgnieniu, co było oczywiste
Rozpustne gotowaniebłyskawicznie się ścina, co skraca czas oczekiwania ;-) Polecam, bo warto!!! Składniki na serniczek na zimno 1 gotowa mieszanka do przygotowania sernika na zimno 0,5 l zimnego mleka 250g sera twarogowego mielonego 2 łyżki serka homogenizowanego waniliowego biszkopty do wyłożenia blaszki galaretka truskawkowa garść mrożonych truskawek, jagód, porzeczek, malin Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i studzimy. Schłodzone
Rozpustne gotowaniemiksera, aż powstaną grudki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy ciasto. Równomiernie rozsypujemy i dokładnie dociskamy do blaszki. Do dużej miski wykładamy ser, żółtka, cukier, budyń, olej i 0,25 litra mleka i dokładnie miksujemy. Następnie do masy serowej wlewamy resztę mleka i mieszamy trzepaczką (mikser rozbryzga nam masę po ścianach). Masa
Rozpustne gotowaniebiszkopciki lub herbatniki. Do wysokiego naczynia wlewamy śmietanę i ubijamy na puszystą pianę, przed końcem ubijania dodajemy połowę porcji cukru, który trochę usztywni jej strukturę. W osobnej misce ucieramy ser z żółtkami i przestudzoną żelatyną, dodajemy 3-4 łyżki bitej śmietany, resztę cukru, mieszamy, a następnie dodajemy całą bitą śmietanę, delikatnie łączymy i wykładamy na biszkopty. Dekorujemy truskawkami, tężejącą galaretką
Rozpustne gotowaniestroną noża wyskrobujemy ziarenka, wkładamy wszystko do garnka, dolewamy mleko i stawiamy na małym ogniu. Gdy mleko się zagotuje wyłączamy grzanie, studzimy. Chłodne mleko przecedzamy. Do dużej miski wykładamy ser, żółtka, cukier, budyń, olej i 0,25 litra mleka i dokładnie miksujemy. Następnie do masy serowej wlewamy resztę mleka i mieszamy trzepaczką (mikser rozbryzga nam masę po ścianach). Masa
Rozpustne gotowanie