cukru) skrobia ziemniaczana, 2 łyżki mleko, 3 szklanki aromat cytrynowy Przygotowanie Żółtka ucieramy ze słodzikiem lub cukrem na puch. Słodziku musi być tyle aby masa była bardzo słodka. Dodajemy ser, mleko, skrobię oraz aromat, wszystko razem miksujemy. Osobno ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy i ewentualnie dosładzamy słodzikiem. Wylewamy do formy tortowej 26cm. Pieczemy
Gotowanie moimi oczamiSkładniki na bułki mleko, 325 ml masło, 50g mąka pszenna, 500g cukier drobny, 75g sól, 1/2 łyżeczki drożdże suche, 1 opak (7g) jajko, 1 szt Składniki na nadzienie ser twarogowy mielony, 300g jajko, 1 szt cukier, 4-5 łyżek Składniki na lukier cukier puder, 1 i 1/2 szkl woda gorąca, 2-3 łyżki kokos Przygotowanie W kubku
Gotowanie moimi oczamiSkładniki sznycel z piersi indyka, 4 szt czosnek, 3 ząbki szpinak mrożony, 1/2 opak ser feta, 1/2 opak jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierowania olej, do smażenia sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie W rondlu rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i smażymy tak długo, aż odparuje cała woda. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Sznycle
Gotowanie moimi oczamibędzie chrupiące. Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do jogurtu. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodatki do gyrosa wg uznania. U mnie pomidor, papryka czerwona, sałata, tarty żółty ser
Gotowanie moimi oczaminożem, resztę szybko wyrabiamy rękami. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Pieczemy przez około 15 minut, aż spód się zrumieni. W bardzo dużej misce miksujemy na gładką masę ser, wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno, pod koniec ubijania dosypujemy cukier. Do masy serowej dodajemy
Gotowanie moimi oczamiSkładniki na kruche ciasto mąka pszenna, 3szkl cukier, 1szkl margaryna, 250g kakao, 3 łyżki żółtka, 3szt proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki Składniki na masę serową ser twarogowy mielony, 1kg jajka, 5 szt cukier, 1 i 1/2 szkl mąka ziemniaczana, 2 łyżki cytryna, 1 szt masło, 150g Przygotowanie Składniki na kruche ciasto powinny być mocno schłodzone. Wszystkie składniki początkowo siekamy nożem
Gotowanie moimi oczamijednolite ciasto, podziel na dwie części i włóż je do zamrażarki na 60 minut. Na blaszkę wyłóż pergamin do pieczenia, potarkuj jedną cześć ciasta i wyłóż na blasze. 2. Ser zmiel dwukrotnie. Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, stopniowo dodawaj masło ciągle ucierając.Dodaj twaróg, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. 3. Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj
Darcia w kuchnicukier waniliowy 6 białek Sposób wykonania: Składniki na ciasto połączyłam, wyrobiłam jak na kruszonkę. Miękką margarynę utarłam z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodałam żółtka, następnie ser i budyń. Pianę z 6 białek ubiłam na sztywną masę w osobnym naczyniu. Połączyłam z masą serową delikatnie mieszając łyżką. Na blachę o wielkości 24 x 35 wyłożyłam papier do pieczenia. 2/3 ciasta
Darcia w kuchnipaczki herbatników petit beurre 3 łyżeczki kakao aromat pomarańczowy polewa czekoladowa Sposób przygotowania Twaróg zmielić przez maszynkę, Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać żółtka, ucierać , powoli dodawać ser. Masę podzielić na 2 części. Do jednej części masy dodać 3 łyżeczki kakao i dokładnie wymieszać. Na folię aluminiową wyłożyć herbatniki ( 3 rzędy po 4 sztuki, maja powstać dwa domki
Darcia w kuchniSkładniki: 2 świeże pstrągi 500 gram świeżego szpinaku 10 orzechów włoskich 1/3 opakowania sera feta 2 łyżki śmietany przyprawy: świeży czosnek, sól, pieprz, cytryna Sposób wykonania: Rybę wyfiletowałam , każdą poporcjowałam na 4 kawałki, posypałam solą, pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny. Szpinak umyłam, liście pokroiłam na mniejsze kawałki. na patelnię dałam odrobinę masełka i szpinak, zblanszowałam, dodałam 2 łyżki śmietany, sól
Darcia w kuchniSkładniki: 100 gram świeżego szpinaku 1 pojedyncza pierś drobiowa pomidor 1/4 świeżej czerwonej papryki pół opakowania sera feta przyprawy: sól, pieprz, oregano, curry, olej, 1 - 2 ząbki czosnku sos: 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki musztardy dion kilka kropel octu balsamicznego sól, pieprz, oregano do smaku Sposób wykonania: Z w/w składników zrobiłam sos. ( Należy wszystko
Darcia w kuchnimąki, margaryny i piwa zagniotłam ciasto, schowałam do lodówki na 2 godziny. Świeży szpinak umyłam, osuszyłam pokroiłam na drobniejsze kawałki, poddusiłam na masełku, a gdy odparował dodałam rozdrobniony ser feta, czosnek i doprawiłam do smaku. Odstawiłam do przestygnięcia. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni. Ciasto podzieliłam na dwie części, rozwałkowałam, pokroiłam na prostokąty. Na każdy środek takiego prostokąta nakładałam szpinakowy
Darcia w kuchnirozdrobniłam, podsmażyłam z dodatkiem soli na niewielkiej ilości oleju, pod koniec smażenia dodałam orzechy, odstawiłam. W głębokiej patelni rozgrzałam niewielką ilość masła, dodałam szpinak dusiłam przez kilka minut. Dodałam serem mascarpone, podsmażoną pierś z orzechami, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, zagotowałam, gotowałam przez chwilę. Makaron tagliatelle ugotowałam al dente odcedziłam dodałam do szpinaku, wymieszałam. ponownie doprawiłam
Darcia w kuchnioliwek sok z połówki cytryny składniki połączyć na jednolitą masę sposób wykonania: Pierś posypać pikantną przyprawą do kurczaka, usmażyć, ostudzić. Na półmisku wyłożyć mix sałat, układać naprzemiennie pokrojona gruszkę, ser i pierś. Posypać granatem, polać sosem
Darcia w kuchnibardzo smaczna. Ma w składzie produkt y, które tlubi każdy, dlatego też znajduje wielu sympatyków. Bardzo często ją robimy, może i Wam zasmakuje. 1 opakowanie makaronu tortellini z serem 1 filet z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 mała cebula 1 papryka czerwona 1 ogórek szklarniowy 3 łyżki majonezu sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem
Szefowa kuchni