prostu zbycie dziecka i nie dbanie o jego zdrowie? Wystarczy kilkanaście minut wcześnie rano wstać, aby przygotować kanapki z ciemnego pieczywa z dodatkiem chudej wędliny, warzywa i sera żółtego, który jest potrzebny dla rosnących i dojrzewających dzieci, który wspomaga w budowaniu kości, ponieważ w swoim składzie ma wapń. Dodatkowo jako przekąskę w szkole można dorzucić jabłko lub banana. Drugą kwestią
Truskawkowa Fiestaprawidłowego funkcjonowania organizmu składniki mineralne, między innymi: potas, fosfor, wapń i magnez. Jedzmy zatem takie placuszki na zdrowie! Składniki (na 10 placuszków, czyli 2 porcje): 150 gram sera ricotta 2 łyżki startego parmezanu 3 łyżki mąki gryczanej 1 jajko sól i pieprz olej do smażenia do podania: ulubione warzywa np. pomidor i rzodkiewka Ricottę, parmezan, jajko
Mango Papajacienkie długie plastry) Balsamiko Oliwa Oliwki (opcjonalnie) Sól i pieprz Wszystkie składniki należy poukładać warstwowo na siebie na dole sałata, potem kilka kropli oliwy i blasamico następnie szynka i ser. Na to oliwki, jeśli lubicie. Tę sałatkę można jeść, jako przystawkę do pieczonego łososia lub krwistego steku
Smaki Przyprawy i Kolorywanilią do smaku. Zagnieść ciasto, biorąc 400 gr. pszennej mąki, jedno jajko, łyżeczkę masła i wody tyle, aby ciasto było ciągnące. Rozwałkować cienko, pokroić w kółka, i nałożyć ser, potem należy ulepić pierogi. Po ugotowaniu polać masłem, lub też podać ze śmietaną ubitą z cukrem i wanilią. v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior
Smaki Przyprawy i Kolorypiersi z indyka 1/3 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku 3 małe żółte, słodkie papryki (lub jedna większa) spora garść natki pietruszki 1 łyżka przecieru pomidorowego 3 plasterki miękkiego sera (ja miałam danish blue ale można dodać brie) 3 plastry prosciutto albo innej szynki tego typu sól i pieprz mąka bezglutenowa do obtaczania burgerów oliwa z oliwek do smażenia Pokrój pierś
Smaki Przyprawy i Kolorykefiru, 400 g fety, jajko. Wykonanie: 2 szklanki mąki, sól, cukier, proszek do pieczenia mieszamy a następnie dodajemy kefir i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 20 minut pod przykryciem. Ser feta przeciskamy przez praskę, dodajemy do niego jajko, łyżkę mąki i dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 6 części, z każdej z nich zagniatamy kulę, którą rozwałkowujemy na placek o średnicy
paapilotkaaRoman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Składniki: 4 plastry schabu środkowego 1/2 marchewki 3 suszone pomidory 1/2 cebuli czerwonej plaster żółtego sera (opcjonalnie) 4-5 wiórków masła sól, pieprz Przygotowanie: Schab rozbijamy na bardzo cienkie kotlety. U mnie po rozklepaniu wyszły ogromne - dlatego tytułowe roladki są mega. Solimy i pieprzymy. Roladki
Kuchnia po mojemukostkę . W rondlu rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w grubą kostkę. Dodać papryki pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kawałki. Wszystko przyrumienić, a następnie dodać pokrojonego kurczaka, ser i odrobinę bulionu, aby lekko rozrzedzić. (Dałam 1/4 szklanki.) Doprawić solą, pieprzem i płatkami chilli. Dusić około 5 minut. Do naczynia żaroodpornego przełożyć mięso z warzywami. Do miseczki wsypać mąkę
O kuchni z uczuciemznaczna różnica. Czego potrzebujemy? - jedna duża cukinia - 3 duże pomidory lub przetarte pomidory - 1 cebula - kilka pieczarek - ząbek czosnku - oliwa z oliwek - sól - pieprz - zioła prowansalskie - bazylia - opcjonalnie: ser do posypania przed podaniem Przygotowanie: 1. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Na patelni podsmażamy cebulkę, dodajemy czosnek. 2. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy, a następnie wrzucamy na patelnię
two broke sisterssałatka do pracy. Zawsze do pracy biorę ze sobą obiad. Najczęściej jest to sałatka. Dzisiaj taką proponuję. składniki: - sałata - szpinak - pomidorki - ser bałkański - papryka czerwona - łyżka orzechów: nerkowca, ziemne, laskowy, włoski - troszkę suszonej żurawiny, rodzynek, ziaren słonecznika - brzoskwinia polska dojrzała - dresing: ocet morelowy, oliwa z oliwek
SMYKWKUCHNISkładniki: Ciasto: 1/2kg mielonego białego sera (można zastąpić naturalnym serkiem śmietankowym), 1/2kg mąki tortowej, 2 jajka, 1/4 kostki margaryny ( kostka 250g), 1/4 szklanki cukru ( szklanka 250ml), 1 łyżeczka sody oczyszczonej, można dodać łyżeczkę cukru waniliowego. Ponadto: olej do smażenia, cukier puder do posypania. Przygotowanie: Margarynę rozpuścić. Lekko ostudzić. Wszystkie składniki na ciasto wsypać do miski lub na blat kuchenny. Wyrobić
W kuchni u MonikiPomidory z mozzarellą i bazylią, to bardzo dobry pomysł na sałatkę. Pochodzi ona z kuchni włoskiej. Składniki: ser mozzarella ( 1 kulka 250g), 2 większe pomidory, kilka listków bazylii, sól, pieprz, mała łyżeczka oliwy z oliwek. Przygotowanie: Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry. Na talerzu lub półmisku ułożyć je na przemian. Posolić i popieprzyć oraz skropić oliwą z oliwek. Położyć
W kuchni u MonikiSkładniki: główka sałaty lodowej, 250 g pomidorków koktajlowych (mogą być normalne pomidory), ogórek świeży, 160 g wymieszanych oliwek (czarnych i zielonych), 1 czerwona cebula, 250 g sera feta, kilka listków świeżej bazylii, 50 ml oliwy extra virgin (4 i 1/2 łyżki), 1 łyżka oregano, szczypta soli, grzanki ( ja użyłam czosnkowych). Przygotowanie: Oliwę wymieszać z oregano i szczyptą soli. Sałatę umyć
W kuchni u Monikimniejsze ząbki) - wyciśniętych, 284 ml słodkiej śmietany ( jeżeli ktoś nie lubi gdy wszystko mu pływa, spokojnie można użyć połowy podanej ilości), 3 łyżki majonezu, pieprz, 65 g startego żółtego sera, łyżka ketchupu. Przygotowane: Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie (uważać by nie był rozgotowany), ostudzić, dobrze odcedzić i poukładać dookoła talerza. Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić
W kuchni u MonikiSkładniki: 250g tortellini ( u mnie ricotta ze szpinakiem) - ugotowane według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i ostudzić, 110g wędliny - pokrojona w kostkę, ok.100g startego na dużych oczkach sera żółtego, puszka groszku, puszka kukurydzy, 1 czerwona cebula (może być zwykła) - pokrojona w kostkę, 2 czerwone papryki - pokrojone w kostkę, sól, pieprz, majonez (ilość w zależności od własnego smaku). Przygotowanie: Wszystkie składniki razem
W kuchni u Moniki