ser - 16500 przepisów (strona:787/1100)

SPAGHETTI Z MIELONYM I SOSEM POMIDOROWYM 133

rozpadną.Dodajemy posiekane oregano i bazylię,mieszamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na talerze wykładamy porcję makaronu, na to wykładamy sos. Jeśli lubimy możemy też na wierzch starkować żółty ser

Z Majeczką w kuchni
Ljutenica - bułgarska pasta z pomidorów, bakłażanów i papryki 186

był znakomity pomysł - skórka szybko się zwęgliła, obieranie było łatwe, a pasta zyskała lekko dymny aromat. Bardzo polecam bo to świetny dodatek do wszystkiego - do mięs, wędlin, sera i na kanapki.  składniki 1500 g papryki  1500 g bakłażanów  2500 g pomidorów 200 g  cebuli 3- 4 ząbki czosnku  1 ostra papryczka - wg uznania

Stare Gary
Zapiekanki z pieczarkami na bagietce 497

dodać pokrojone pieczarki i smażyć chwilkę na małym ogniu - często mieszając. Doprawić wedle upodobań. Bagietkę przekroić na pół. Na każdą nałożyć podsmażone pieczarki z cebulką. Na wierzch posypać stary ser żółty lub poukładać pokrojoną w plastry mozzarellę. Podawać z ulubionymi sosami lub ketchupem. PS.Można dodać również jakąś dobrą kiełbaskę lub szynkę

The Sweet Damsel
Babka ziemniaczana 103

upieczeniu najszybciej znikają boczne kawałki babki z mocno zapieczoną skórką. Taka babka smakuje zarówno świeżo po upieczeniu, jak i na drugi dzień podsmażana. Zazwyczaj podaję ją z białym serem. Składniki: 2 - 2,5 kg ziemniaków (obranych) 400 - 500 g chudego dobrego boczku (może być surowy lub wędzony) 2 jajka 2 średnie marchewki 2 - 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku

Kuchcik gotuje
Tarta z grillowaną cukinią 160

jajka 2 łyżki posiekanej pietruszki pieprz, sól nadzienie: niewielka żółta cukinia niewielka zielona cukinia łyżka oliwy łyżka ziół prowansalskich mała czerwona cebula mała biała papryka 100 g sera feta Mąkę siekamy z masłem po czym dodajemy jajko i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy ( o średnicy

Mienta blog
Mini Pizze 151

cienko rozwałkowujemy. Przy pomocy miseczki wykrawamy krążki (mi wyszło 6). Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przy pomocy pędzelka smarujemy oliwą z oliwek a następnie ketchupem. Posypujemy tartym serem, układamy plastry salami i doprawiamy ziołami prowansalskimi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut. Pizzerinki smakują idealnie na ciepło i na zimno. Smacznego

My Culinary Art
Sałatka z ogórków, orzechów włoskich i pestek granatu 176

szczędzi :) Zielony ogórek bardzo fajnie skomponował się ze słodko kwaśnymi pestkami granatu i chrupiącymi orzechami włoskimi. Autorka przepisu, Rebecca Seal, szczególnie poleca tę sałatkę jako dodatek do sera halloumi, który jak wiecie uwielbiam, ale równie dobrze możecie ją podać w towarzystwie ryby czy drobiu.   Sałatka z ogórków, orzechów włoskich i pestek granatu Hıyar salatası na podstawie książki "Istanbul" Rebecca

Chilli Czosnek i Oliwa
Szkockie Scones z powidłami śliwkowymi 131

pieczemy 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym do 230 C, studzimy na kratce kuchennej, wierzch można posypać cukrem pudrem.  Jeśli do ciasta nie dodamy cukru, a powidła zastąpimy serem żółtym lub pleśniowym wyjdą smaczne przekąski idealne do sałatek.  Zainspirowana ,, Kuchnią z zielonego Wzgórza

Apetyczna babeczka
Śniadanie do szkoły 111

rokiem szkolnym w pudełeczka śniadaniowe. Ładnie zapakowane śniadanie dzieci zjedzą z przyjemnością. Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem

Moja smaczna kuchnia
Zupa krem z buraków z kminem rzymskim 105

Oprócz świeżych buraczków skrywa w sobie marchewkę, ziemniaki i cebulę. Jednak tego charakterystycznego posmaku dodaje jej kmin rzymski (nie mylić z kminkiem!). Jeżeli jeszcze Wam mało podkręćcie smak pokruszonym serem feta. Pysznie i zdrowo

Milion Smaków
Konfitura z aronii, jabłek i pigwowców 155

ponownym zagotowaniu i pogotowaniu ok. kwadransa. Słoiki szczelnie zamykać i odstawiać do ostygnięcia. Konfitury można używać na kanapki, do naleśników czy omletów. Może być też dodatkiem do mięs lub serów. Wykorzystałam ją niedawno jako nadzienie do orkiszowych rogalików . ----------- Podobne: Jabłka na zimę do szarlotki Likier z aronii Jeżyny w sosie własnym

Weekendy w domu i ogrodzie
Pacha wielkanocna strataciella 122

cukry waniliowe, szklanka śmietany kremówki, 1 gorzka czekolada, 1 biała czekolada. Sposób przygotowania: Twaróg dwukrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrami. Ucierając dodawać n przemian po żółtku i porcji sera. Wlać śmietanę i nadal ucierać. Pokrojone w grubsze kawałki czekolady dodać do twarogu (odłożyć po 3 kostki z każdej czekolady do ozdoby). Wymieszać. Sitko wyłożyć gazą. Na gazę wyłożyć masę twarogową

Pobite gary Barbary
Cukinia faszerowana warzywami z twarożkiem 119

wysmarowaną oliwą z oliwek. Danie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 45 minut. Wykładamy na cukinię pokrojoną w plastry mozarellę. Zapiekamy jeszcze 5-10 minut aż ser się zrumieni

Pobite gary Barbary
Papryka faszerowana ryżem i kurczakiem 173

pieprzymy od środka. Nakładamy farsz. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 45 minut. Posypujemy mozarellą i zapiekamy jeszcze 5-10 minut aż ser się ładnie zrumieni

Pobite gary Barbary
Sałatka z ziemniaków 190

świetnie pasuje do dań z grilla. Podobne przepisy Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Sałatka z krewetek Sałatka z tuńczyka Sałatka owocowo-warzywna z arbuzem i serami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important; -webkit

Pociąg Do Kuchni