Ostatnio na blogu Ostra na Słodko znalazłam przepis na domowe chaczapuri i postanowiłam go wypróbować. Cóż mogę napisać... znikają w momencie. Rewelacja! Chaczapuri Składniki: 2 szklanki i jedna łyżka mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 220 ml kefiru, 400 g fety, jajko. Wykonanie: 2 szklanki mąki, sól, cukier, proszek do pieczenia mieszamy a następnie dodajemy kefir i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 20 minut pod przykryciem. Ser feta przeciskamy przez pras... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...