ser - 17000 przepisów (strona:790/1134)

Jedzonko do pracy #8 133

zaczac je wyprobowywac, a najlepszym do tego sposobem, jest przygotowanie takiej salatki do pracy. I oto jedna z nich, bardzo smaczna i sycaca. Polecam! Śniadanie: Tosty z szynka i serem, do tego keczup w osobnym pojemniczku. Papryka do chrupania w tzw. miedzyczasie;) Lunch: Salatka makaronowa z buraczkami, feta i orzechami. Przygotowanie jest bardzo proste: Makaron, najlepiej drobny (u mnie malutkie

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #11 130

sobie przygotowuje. Śniadanie: Omlet z cebulka i papryką Lunch:  Salatka - fasolka "black eye", drobniutko posiekana czerwona cebula, drobno pokrojona czerwona słodka papryka, puszka tuńczyka w zalewie, pół opakowania sera feta, trzy korniszony drobno pokrojone, sól, pieprz, odrobina soku z cytryny.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Sałatka szparagowa z buraczkiem i fetą 187

elegancko. Wraz ze mną danie ze szparagów przygotowały: Mirabelka , Justinka , Zuzia , Shinju i Mops . Składniki : pęczek szparagów 2 duże ugotowane buraki 2-3 dymki 2-3 garście rukwi wodnej ser feta pół łyżeczki suszonego oregano i majeranku 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę sok z połowy cytryny 4 łyżki oliwy duża szczypta soli pieprz Przygotowanie : Dressing - oliwę, czosnek

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy 14 167

przerwie zapraszam na post z serii "Jedzonko do pracy", które mam nadzieję będą pojawiały się teraz bardziej regularnie, a mianowicie  co środę. Dziś polecam: Śniadanie : Sałatka z białego sera z tuńczykiem, czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem. Lunch : Kurczak w sosie indyjskim z makaronem. A na przekąskę bób do skubania ;)  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Tartletki z pomidorami i mozzarellą 149

piątki postanowiłam publikować posty z przepisami wegetariańskimi, choć niezbyt rygorystycznymi, ponieważ będą one zawierały sery, jajka, mleko, a skoro piątek, to także od czasu do czasu pojawią się ryby ;)  Dziś chciałabym zaproponować Wam proste tartletki z pomidorami i mozzarellą. Składniki : ciasto kruche (gotowe lub z tego przepisu ) pomidorki koktajlowe mozarella 100ml mleka 100ml śmietany 1 jajko sól, pieprz gałka

Codzienne Gotowanie
Parmigiana di melanzane 130

warstwę bakłażanów, polać sosem pomidorowym, posypać mozzarellą i parmezanem oraz solą i pieprzem. Czynność powtarzać aż do wyczerpania plastrów bakłażana. Ostatnią warstwą powinien być sos pomidorowy. Wierzch zapiekanki posypać serem i bułką tartą wymieszaną z niewielką ilością oliwy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez około 30 minut.    Smacznego

Codzienne Gotowanie
Muffinki z borówkami 115

przepisu ze strony moje wypieki . Przepis jest prosty i niezbyt wymagający, muffinki wyszły smaczne, choć nieco mało słodkie, no i oczywiście za mało mi urosły:( Chyba wkładam zbyt mało sera do moich wypieków. Mam nadzieję, że Wam wyjdą ładniejsze ;)  Składniki : 300g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżecza sody oczyszczonej 80g brązowg cukru 1 jajko 125ml oliwy

Codzienne Gotowanie
Rondel burgundzki 155

ziemniaków. Na każdej wartswie ziemniaków można ułożyć kilka cienkich płatków masła. Całość zalać śmiataną wymieszaną z jajkiem, posypać ziołami i przyprawami. Pod koniec pieczenia  wierzch zapiekanki posypać żółtym serem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 45 minut do godziny, lub do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #16 266

różyczki i ugotować al dente. W międzyczasie na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć ząbek czosnku wycisnięty przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać serek ricotta (200g) i ser gorgonzolla (150g), mieszać aż się rozpuszczą i połączą. Dodać do nich brokuła, nie wylewać wody z gotowania brokuła, wrzucić do niej makaron i ugotować al dente. Brokuła delikatnie

Codzienne Gotowanie
Tost z awokado i fetą 200

limonki (aby nie ściemniało), dodać szalotkę, papryczkę chili, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać pozostały sok z limonki. Nakładać na opieczonego tosta, posypać niewielką ilością pokruszonego sera feta i oprószyć ostrą papryką. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Wiosenne farfalle 116

odstawić na kilka minut. Bób obrać ze skórki i wraz groszkiem dodać do szparagów. Do warzyw dodać serek Philadelphia i śmietanę, doprawić solą, pieprzem i bazylią, dokładnie wymieszać, aby ser się rozpuścił. Dodać makaron i wymieszać, aby połączył się z sosem i warzywami. Natychmiast podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Szybki kurczak w 5 smakach 166

sezam sol, pieprz Do sałatki pół sałaty lodowej pół czerwonej cebuli pół zielonego ogórka dwie garście pomidorków koktajlowych (można zastąpić zwykłymi) garść czarnych oliwek sok z polowy cytryny kawałek sera feta kilka łyżek jogurtu naturalnego Przygotowanie :  Mięsa Kurczaka oprószyć solą, pieprzem i przyprawa 5 smaków, przykryć papierem do pieczenia lub folią i delikatnie rozbić na kotleciki grubości około

Codzienne Gotowanie
Sernik Bounty - kokos i czekolada 236

śmietanki kokosowej 17% (twarda część w puszce z mlekiem kokosowym - musi być 14-22% tłuszczu ) 3 jajka 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżka likieru kokosowego 3 łyżki mąki pszennej Ser zmielić na kremową masę. Wszystkie składniki zmiksować krótko na gładko. Masę wylać na podpieczony spód. Piec 60-90 minut w 150*C, aż sernik się zetnie,a wierzch będzie sprężysty

Chocolate Muffin Blog
Hreczanyki – kresowe kotlety z kaszy gryczanej i mięsa 138

solą i pieprzem. Nazwa kotletów pochodzi od słowa gryka, inaczej hreczka. Na Lubelszczyźnie w podobny sposób przyrządza się hreczniaki, z tym że zamiast mięsa do kaszy dodaje się biały ser (twaróg). Składniki:  300 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) 300 g kaszy gryczanej (waga przed ugotowaniem) 3 jajka 4 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku olej

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania