ser - 16500 przepisów (strona:799/1100)

Spaghetti bolognese wg Jamiego Olivera 150

czasu zamieszaj, jeśli za bardzo się zredukuje dodaj trochę wody. Ugotuj makaron zgodnie z opakowaniem (koniecznie al dente). Zdejmij sos z ognia, a parmezan zetrzyj na tarce. Połowę sera dodaj do sosu. Porwij listki bazylii i dodaj do sosu, ale kilka mniejszych zostaw do podania. Pomieszaj i dopraw w miarę potrzeby. Dodaj ugotowany makaron, podgrzej w miarę potrzeby i wymieszaj

Corner With Recipes
Dietetyczna lasagne z grillowaną cukinią 164

Przykryj ostatnią warstwą cukinii. Dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Piecz ok. 20 minut w 200°C. Jeśli nie grillujesz cukinii, piecz o 15 minut dłużej. * Zamiast parmezanu można użyć sera żółtego light, są nawet takie o 2% tłuszczu. Po upieczeniu nie czuć większej różnicy w smaku. ** Najlepiej na mandolinie lub na maszynie do krojenia. *** Grillowanie nie jest konieczne, ale cukinia

Corner With Recipes
Restauracja Nowa Łódź (Al. Piłsudskiego 76) 196

początek zostaliśmy przywitani melonem zawiniętym w szynkę schwarzwaldzką polanym balsamico. Bardzo dobry, na pewno do powtórzenia w domu. Z przekąsek wybraliśmy cukinię faszerowaną mięsem z dziczyzny zapiekaną z wędzonym serem, do tego pyszny żurawinowy sos. Jak wszystkie dania, które otrzymaliśmy talerz był pięknie przybrany, sałatami, świeżymi ziołami i jadalnymi płatkami bratka. Z zup wybraliśmy krem z fasolki szparagowej, który okazał

Corner With Recipes
Placki z kaszy jaglanej i dyni 129

opcji jest wiele naprawdę dużo. Składniki (10-12 sztuk): - 200 g kaszy jaglanej - 2 łyżki oleju - 1,5 szklanki wrzątku - 1 szklanka puree dyniowego - 1 łyżka parmezanu(innego twardego sera) - 1 łyżka bułki tartej - sól, pieprz ziołowy do smaku - papryka słodka, chili cayenne, bazylia suszona Kaszę podgrzej na oleju, aż lekko zbrązowieje. Wlej wrzącą wodę i gotuj minimum

Corner With Recipes
Spaghetti z sosem z czerwonej soczewicy, szpinaku i tajską pastą curry 171

spaghetti Om Nom Nom - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 0,5 szklanki czerwonej soczewicy - 1 puszka pomidorów - 1 łyżeczka czerwonej tajskiej pasty curry - 0,5 szklanki wrzątku - 100 g sera typu feta - 100 g świeżego szpinaku baby - olej rzepakowy/kokosowy do smażenia - szczypta soli, cukru, słodka, ostra papryka, pieprz ziołowy, chili cayenne do smaku Pokrój obraną cebulę i czosnek w drobną

Corner With Recipes
Szparagi z sosem musztardowym, fetą i pomidorami 155

zbyt fantazyjnych, żeby przyrządzać je codziennie. Dzisiaj przychodzę z pomocą i moją ulubioną kolacją ostatnimi czasy, do której wykonania wystarczy kilka prostych składników. Niezbędne są świeże szparagi, prawdziwe pomidory, ser typu feta i przyprawy. Dodatkowo można jeszcze zrobić prosty sos musztardowy.  Szparagi z sosem musztardowym, fetą i pomidorami Składniki: - pęczek zielonych szparagów - 2 pomidory - 100 g fety - ulubione zioła

Corner With Recipes
Majówka w Budapeszcie #1 163

przepisami. Był też tam spory wybór pamiątek i ciekawych win w przystępnych cenach. Spróbowaliśmy też langosza, którym wszyscy się zachwycają... Ciasto smażone na głębokim tłuszczu polane śmietaną i serem, nie rozumiem tej fascynacji ;). Jeśli jednak smakuje wam to ciasto, zapraszam serdecznie do Szczecina na paszteciki. Ciasto mam wrażenie, że jest takie samo, ale farsz znacznie lepszy. Jeśli chodzi o normalne

Corner With Recipes
grillowane brzoskwinie z mascarpone 143

składniki: 4 świeże brzoskwinie 250 g sera mascarpone 100 ml śmietanki 30% ok. 1/2 szkl orzechów włoskich olej słonecznikowy syrop klonowy parę świeżych listków mięty wykonanie: Serek miksujemy, dodajemy ubitą śmietankę, posiekane orzechy oraz do smaku posiekane listki mięty, mieszamy i schładzamy w lodówce. Brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Następnie każdą połówkę smarujemy olejem i grillujemy

Domowy Smak Jedzenia
Wąż 110

Składniki: czarne oliwki marchewka ser żółty

Moja Galeria Smaku
Krem z groszku 123

zeszklić na oleju w garnku. Wlać bulion. Dodać marchewkę, pietruszkę i groszek. Gotować około 15 minut. Doprawić. Dodać natkę pietruszki i zmiksować na krem. Podawać ze startym żółtym serem i/lub papryczką chili. Źródło

Moja Galeria Smaku
Smoothie owocowe z brokułem i olejem lnianym 123

natomiast wysoką zawartością wielonienasyconych tłuszczów, a także kwasów tłuszczowych: omega 3 oraz omega 6. Olej ten stanowi podstawę diety dr Budwig i zazwyczaj kojarzony jest z pastą z białego sera. Jednak jego zastosowanie może być bardzo różnorodne od dodatku do sałatek po koktajle właśnie. Więcej o oleju lnianym LenVitol możecie przeczytać tutaj . Imbir natomiast doda orzeźwiającego smaku oraz rozgrzeje

Moja Galeria Smaku
Krem z białych szparagów z mascarpone 137

Sezon na szparagi trwa. Proponuję krem z ich użyciem, z dodatkiem pora oraz mascarpone. Ser ten kojarzy mi się głównie z ciastami i deserami. Ale doskonale sprawdza się również w zupie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: przepis z magazynu "Moje Gotowanie" 30 g masła 1 ziemniak 1 por (tylko biała część) 1 pęczek białych szparagów 100 ml białego wina 3 szklanki wywaru

Moja Galeria Smaku
Sałatka z soczewicą, kuskusem, pomidorkami i miętą 133

kaszy kuskus 130 g czerwonej soczewicy 9 szt pomidorków kiściowych (lub 3 szt zwykłych) 1 cebula 1/3 szklanki posiekanych liści mięty starta skórka z limonki lub cytryny 100 g sera feta 2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku 1. Kuskus zalać wrzątkiem, 1 cm powyżej kaszy, przykryć i odstawić na 5 minut. 2. Czerwoną soczewicę ugotować przez

Moja Galeria Smaku
Sałatka ze szpinakiem, owocami i fetą 124

fety garść jagód, malin i truskawek sos balsamiczny* pieprz Szpinak umyć, osuszyć. Przełożyć do miski. Truskawki podzielić na cząstki. Wraz z malinami i jagodami dodać do szpinaku. Ser feta pokroić w kostkę. Dodać do sałatki. Całość polać sosem balsamicznym. Doprawić pieprzem. Wymieszać.  * użyłam gęstego czarnego sosu balsamicznego, jeżeli go nie posiadacie możecie zastąpić go mieszanka oliwy i octu winnego

Moja Galeria Smaku
Sałatka z pomidorami i fetą 155

krążki, dodać do pomidora. Całość posypać solą i pieprzem. Przygotować sos. Sos: 100 g fety 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy 1 łyżka białego octu winnego Zmiksować ser feta z jogurtem, oliwą i octem. Polać nim pomidory z cebulą i posypać bazylią

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania