Porady kuchenne

Porady kuchenne

Przeglądając różne strony internetowe znalazłam kilka porad wartych uwagi. Uważam, że każdemu "urzędującemu" w kuchni się przydadzą ;) O to one: 1. Zamrażanie Zamrażaj szybko, ponieważ tylko wtedy produkty zachowają najwięcej wartości odżywczych. Nie zamrażaj produktów po raz drugi. Torebki i pojemniki na mrożonki powinny być szczelne i wykonane tylko z materiałów do tego przeznaczonych. Czas przechowywania zależy od rodzaju produktu: ryby, wędlina, gotowe potrawy i ciasta – 6 miesięcy sery, drób, mięso – 8 miesięc...

Czytaj dalej na blogu Motylkowa Kuchnia

Autor

Anna WojtkowiakAnna Wojtkowiak

Witam!
Jestem z natury spokojną dziewczyną, lubiącą piec różne słodkości i zbierać przepisy z zamysłem wykorzystania ich w późniejszym czasie. ;)

Pozdrawiam
Ania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, do pracy, cytryna, mięso, ryż, ryba, ciasto, ser, warzywa, ryba w ciescie, ryż z warzywami, szybkie ciasto, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Motylkowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.