ser - 16500 przepisów (strona:805/1100)

Aromatyczny olej ze smakiem 98

wymodliłam ;) Wybrałam się kiedyś przed pracą do marketu i stojąc przy warzywach, stwierdziłam, że mam ochotę na sałatkę.Kupiłam rucolę w woreczku, pomidorki koktajlowe, i do tego mój ulubiony ser lazurowy (turkusowy) -  nic specjalnie wysublimowanego - prosta szybka sałatka do biura. Pomidorki małe wrzucę do pojemniczka, do tego pokroję w kostkę lazura i zmieszam z rucolą

dlaSmaQ
Ekspresowa tortilla z jagodami Goji z zatopionym w wedzonej papryce kurczakiem. 147

czekamy aż zmięknie kokos oraz jagody (do odparowania wody.) Następnie, wkładamy tortille do mikrofali :) - aby ją podgrzać wykładamy mięso przygotowane przez nas i pozostałe dodatki. Ja dodałam sałatę lodową, ser feta, pomidora. Dodatkowo polałam "farsz" sosem jogurtowym z carry i pieprzem bałkańskim. Na tym koniec :) SMACZNEGO

dlaSmaQ
Brownie z waniliową ricottą 142

masła 20 dag czekolady gorzkiej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4-5 pełnych łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Warstwa serowa: 50 dag sera ricotty lub twarogowego 1 jajo 1/3 szklanka cukru pudru świeża wanilia z 2 lasek  1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej  Opcjonalnie do polania: świeże owoce lub konfitury

Apetyczna babeczka
Kurczę na patyku, czyli szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 266

czasu go wymieszać. Dodaj wszystkie pozostałe przyprawy i zmiksuj blenderem na gładko. Odstaw do wystudzenia. Dip jogurtowo-serowy z kolendrą: 1 szklanka jogurtu greckiego 100 g białego sera 2 ząbki czosnku mały pęczek kolendry (ewentualnie natki pietruszki) 1/2 zielonego ogórka Ogórka obierz i zetrzyj na tartce zaś czosnek i kolendrę drobno posiekaj.  Wszystkie składniki umieść

Food Square
Woda Różana 143

gotować w niej mięsa, stosować przy produkcji różnych słodkości. Składniki na około 1l: 2 porządne garści płatków róż (garści takich ubitych płatków, u mnie to było połowa wiaderka po serze do serników) sok z 1/4 cytryny 1 litr wody przegotowanej + woda do opłukania Wykonanie: Do dużej miski wlałam wodę i wsypałam płatki i tu czekało mnie trochę zabawy

Blondynka Gotuje
Zdrowe przekąski na podróż z dzieckiem 177

będzie afera (gwarantowane!:)) 5.        Kanapka Przy długiej podróży proponuję tradycyjną, nie docenianą obecnie kanapkę. Mniejszemu smarujemy np. domowym dżemem, straszakowi możemy zrobić z serem i kiełkami. Zawijamy w folię i mamy pożywny zdrowy posiłek, jeśli maluch porządnie zgłodnieje. 6.        Zupa Jeśli jedziemy w naprawdę długą podróż to warto

Kolizje Smaków
Pierogi z serem i truskawkami 110

pożegnanie sezonu truskawkowego - pierogi w klasycznym wydaniu, bo z serem i truskawkami. :-) Nie trzeba zachwalać tego dania, bo z dzieciństwa zna je prawie każdy i tym samym prawie każdy wie jakie są pyszne. ;-) Najlepiej smakują ze śmietaną i cukrem.  Ciasto: 250ml gorącej wody 400-500g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli  Farsz: 250g twarogu 250g truskawek 1 żółtko

Szefowa kuchni
Beskid Wyspowy i tydzień z plecakiem 88

trybie ultra oszczędnym :D Tak więc nie zaleję was masą nowych przepisów i zapachów - ale obiecuję poszukać jakichś perełek w górskich kuchniach. Zaczynając od V Festiwalu Śliwki, Miodu i Sera w Limanowej tej niedzieli :) Jak znajdę prąd i coś, do czego da się wpiąć ładowarkę - odezwę się :) Całuję, C. Zdjęcia pożyczyłam ze strony  http://thebodynaturally.blogspot.com

Spektrum Smaku
Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i serem cheddar 193

szpinaku baby 3 łyżki orzeszków piniowych 15 truskawek 50 g sera cheddar (u mnie z żurawiną) 2 łyżeczki balsamico di Modena sos:  2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka octu balsamicznego łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Szpinak umyć, truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki.  Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Cheddar skroić obieraczką do warzyw. Składniki sosu wymieszać. Szpinak

Humanistka w kuchni
Sałatka z bobu, fasolki szparagowej i fety 186

wcześniej ugotowanych warzyw, należy je ugotować. Ugotowaną fasolkę podzielić na mniejsze kawałki,  Bób obieramy i  zostawiamy w całości. Fetę i pomidory pokroić w kostkę. Warzywa i ser włożyć do miski. Posypać posiekaną miętą, oregano, dodać oliwki, polać olejem  doprawić solą i pieprzem i papryką w płatkach. Wymieszać i podawać. Smacznego

Stare Gary
Recenzja książki: Mamma Mia. Domowa kuchnia włoska – Frank Bordoni 146

krótki komentarz i wyjaśnienie co może wzbogacić naszą wiedzę kulinarną. Zaznaczony jest także czas przygotowania i gotowania. Wśród różnorodnych przepisów znajdziemy m.in.: Focaccia, Ribollita, Carpaccio,  pizza z kozim serem rukolą i gruszkami, risotto z orzechami włoskimi i czosnkiem, Gnocchi z gorgonzolą, sałatka z zapiekanych pomidorów i papryki, miodownik z orzeszkami piniowymi, tiramisu, babeczki z figami i ricottą i wiele

noteskulinarnyfiga
Pasta z rzodkiewki i majonezem 150

górnych listków. Trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Do startej rzodkiewki dodajemy majonez przyprawiamy cukrem, solą, pieprzem świeżo mielonym, dokładnie mieszamy. Podajemy z każdym pieczywem do wędliny lub sera żółtego, do smaku posypujemy świeżym szczypiorkiem. Smacznego

kgwjanczewo
Sałatka z ricottą i pomidorami. 209

świeże warzywa, więc warto korzystać z tych zasobów. Pomidory teraz zachwycają smakiem są soczyste i słodkie, po prostu pyszne. SKŁADNIKI: rukola bądź inna sałata 2 średnie pomidory kawałek sera ricotta  2-3 rzodkiewki 1 zielony ogórek kawałek żółtej papryki gotowane białko z jednego jajka sos winegret (przepis w osobnym poście) WYKONANIE: warzywa układamy na rukoli i polewamy sosem, można

Kuchnia Beaty
Sernik z jagodami 161

Jagody blendujemy a następnie przecieramy przez sito, pozbywając się skórki i pesteczek.  Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy do uzyskania gładkiej masy, nie może być żadnych grudek sera. W razie potrzeby można sobie pomóc blenderem ;) Masę serową wylewamy na ciasto w tortownicy. Piec w temp 160 C ok 1 godzinę. Sernik jest upieczony gdy po dotknięciu patyczkiem sprężynuje

W kuchennej krainie
Naleśniki z botwinką i parmezanem 214

minuty. Tak przygotowane buraczki wymieszać z pietruszką, czosnkiem, przyprawami, masłem oraz parmezanem. Na upieczone naleśniki nałożyć nasz farsz, zwinąć w rulon i podsmażyć na maśle. Aromaty się połączą, ser rozpuści. Doda też to dodatkowego posmaku. Gotowe naleśniki można posypać dodatkowo parmezanem. Prosty szybki sposób na obiad lub ciepłą przekąskę:) Smacznego

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania