Makaron z białymi szparagami i brokułami

Makaron z białymi szparagami i brokułami

Makaron z białymi szparagami i brokułami

Przepis na : obiad

pęczek białych szparagów pół brokuła makaron farfalle ( kokardki ) 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz ser do posypania Ugotować makaron w osolonej wodzie, aż będzie al dente ( nie przelewamy wodą ). Brokuł podzielić na różyczki i ugotować al dente. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać obrane szparagi i smażyć ok 5-7 min. Po chwili dodać posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć, dodając wodę ( 1-2 łyżki ). Do szparagów dodać brokuły i makaron. Część brokuła i szparagów można rozgnieść dla zagęszczenia sosu. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.