Składniki: 1/2 kg twarogu mielonego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100ml kremówki 50g białej czekolady 2 łyżki miodu 12 malin Przygotowanie: Śmietankę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę, przestudzić. Ser, jajka, miód i budyń zmiksować, dodać masę śmietankowo-czekoladową, wymieszać. Masa jest dość rzadka. Rozlać do papilotek, w każdą powkładać po jednej malince. Piec w 170' około 30 minut
Cakes By Kejtmąki. Odstawiamy na około 20 minut aby zaczyn wyrósł. W tym samym czasie do garnka wlewamy pozostałe mleko, dodajemy mascarpone, masło i cukier. Podgrzewamy do chwili aż masło i ser się rozpuszczą od czasu do czasu mieszając trzepaczką. Po zdjęciu z ognia przelewamy do miseczki aby mleko szybciej wystygło. Do przestudzonego mleka (powinno nadal być ciepłe, ale nie gorące) dodajemy
Cakes By Kejtrozpiera, kiedy domownicy je chwalą! Składniki: CIASTO: 1/2 kg mąki 21g suchych drożdży (40g świeżych) 1 łyżka miodu 2 jajka 250ml mleka szczypta soli 75g miękkiego masła SER: 400g mielonego twarogu 1 żółtko 1/2 szklanki cukru pudru 100g miękkiego masła + czereśnie Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta wyrobić na dość rzadkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Składniki masy serowej
Cakes By Kejtulubionej porcelanie Bogucice Antonio. 550 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży ok 400 ml mleka 2 jajka 70 g roztopionego masła 70 g cukru ulubione dodatki: ser biały, marmolada, konfitura, masa makowa... jajko do posmarowania cukier puder Wykonanie: Na samym początku przygotowujemy rozczyn z drożdży. Do miseczki rozkruszamy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru i zalewamy całość ciepłym
Malinowe Pocałunkimorele 1 galaretka brzoskwiniowa Galaretkę rozpuscic w 300ml wody. Ostudzić i odstawić do stężenia. Morele pokroić na ćwiartki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Zmiksować z serem na gładką masę. Na spod pucharków pokruszyć po jednym herbatniku. Wyłożyć 1/3 masy serowej i ułożyć na niej ćwiartki moreli. Przylać tężejącą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego
Chocolate Muffin Blogserową. Gdy galaretka stężeje, kroję ją w kostkę. Część dodaję do masy serowej i delikatnie mieszam. Na spód pucharków (u mnie szklanek) nakładam warstwę galaretki. Na to wylewam ser i znów galaretka. Wkładam szklaneczki do lodówki i po około dwóch godzinach deser jest gotowy
Kuchnia co dniaWymieszaj i za kilka chwil dolej bulion. Najpierw 0,5 litra, potem w miarę pęcznienia pęczaku:) dolewaj pozostałą część. 4. Po ok 20-30 minutach dodaj ser pecorino. Całość posyp świeżym majerankiem. Wymieszaj. P onieważ nie lubię nazwy kaszotto, danie jest praktycznie bez nazwy. Smak tworzy świeży majeranek. Podawaj z sałatką ze smażonego bakłażana
AZgotuj!stopni. 4. Rozwałkuj wyrośniętą masę na prostokątne ciasto o wysokości ok 1,5 cm. Zrób palcami jednakowe wgłębienia. Posyp gruboziarnistą solą. Piecz 25 minut. Ja posypałam serem żółtym odtłuszczonym, ale nie ma takiej potrzeby. Zajadam na podwieczorek z oliwkami kalamata i sałatką caprese
AZgotuj!trzcinowym cukrem aż puszczą sok, odcedź sok do innego rondla i dalej gotuj aż odparuje woda a sos jagodowy zrobi się gesty. Nadzienie jagodowe: 250 gram sera białego opakowanie cukru waniliowego z prawdziwą wanilią ugotowane jagody bez soku, które otrzymasz z gotowania jagód 1. Z ciasta smaż fioletowe naleśniki, jeśli trzeba dodaj mąki, gdyby
AZgotuj!same, dodaję do głównych dań a kiedy gdzieś wyjadę robię sobie z nimi kanapki, niezastąpione latem bo : nie rozpuści się jak ser i nie zepsuje jak wędlina. Składniki: papryka, cukinia bakłażan czerwona cebula, sol pieprz Przygotowanie: Grilluję na suchej patelni bez oliwy, ale po upieczeniu delikatnie polewam świeżą oliwą
AZgotuj!dyni a raczej sos do makaronu. Składniki: makaron razowy średnia lub pół dyni 3 łyżki oleju średniej wielkości por (biała część) natka pietruszki ser parmezan sól pieprz 1 łyżka octu winnego pół bakłażana 0,5 litra mleka Przygotowanie: 1. Pora pokrój drobno i zacznij dusić na łyżce oleju. Dadaj pokrojone w kostki kawałki dyni
AZgotuj!włoską cebulę Wstaw do piekarnika i piecz ok 50 minut w 190 stopniach Porcje placka polałam octem balsamicznym i grubo mielonym czarnym pieprzem. Moja rada: Jeśli ser rocotta jest dla ciebie mdły, dodaj fetę, będzie ostrzejsze
AZgotuj!cukru Zagnieć ciasto ze składników. Schłódź w lodówce. Rozwałkuj na stolnicy cienki placek, wycinaj dowolne kształty. Piecz w 180 stopniach od 15-20 minut. Podawaj z pleśniowym serem, gruszką i rodzynką a także z winogronami i orzechem włoskim
AZgotuj!Wyszła puszysta, słodka i zaskakująca. Rosnące ciasto otuliło sobą słodkie figi. Myślę że odrobina sera koziego dla zwolenników jego smaku dopełniła resztę. Mnie zaspokoił smak sosu z gorzkich pomarańczy. Latem zrobię taką z figami prosto z drzewa. Ciasto: 2 szklanki mąki 20 dkg drożdży piekarskich opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru trzcinowego
AZgotuj!bardzo delikatna w smaku. Dla jednej osoby: 3 liście rzymskiej sałaty jajko łyżeczka ostu spirytusowego sól łyżka oliwy z oliwek łyżeczka musztardy estragonowej kilka kropel soku z cytryny płatki sera pecorino kwiatowy pieprz Umyj liście sałaty i pokrój w szerokie paski. Zagotuj wodę, dodaj łyżeczkę octu. Kiedy będzie się gotować
AZgotuj!