grillowanych mięs, kurczaka, frytek, pizzy. To najpopularniejszy sos na świecie pasujący do steków Remulada duńska - gęsty majonezowy sos z warzywami o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, żółtego sera, grillowanych warzyw. Oferta firmy Folwark jest większa niż te trzy sosy co dostałam, zapraszam do sklepu . Przygotowałam spaghetti z wołowiną i warzywami z dodatkiem sosu barbecue
Różowa kuchniamnie nigdy dość. Brokuły łączę z wieloma składnikami. A to moja kolejna pyszna kompozycja z tym warzywkiem. składniki: 2 brokuły 2-3 pomidory 4-5 jajek 200 g sera feta domowy sos czosnkowy Domowy sos czosnkowy przygotować wcześniej i odstawić aby smaki się przegryzły. Brokuły podzielić na różyczki i ugotować al'dente, dobrze osączyć i wystudzić. Jajka ugotować na twardo
Monia miesza i gotujekremowym serkiem z czosnkiem niedźwiedzim, rukolą i prosciutto Roladki z cukinii, z serkiem ziołowym, chrupiącą papryką i pestkami z dyni Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowymi serami, suszonymi pomidorami, pestkami z dyni i włoskimi orzechami w niedzielę: Kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem podane na waflach ryżowych Koktajl borówkowo - truskawkowy Bruschetta z pomidorami i ziołami Chrupiący deser jogurtowy
Moja smaczna kuchniaRoter Hahn , czyli Czerwonego Kogucika! Polecam przejrzeć stronę i zmajstrowić trochę pierożków wg. mojej receptury. Składniki na ciasto 1/2 kg mąki pszennej ciepła woda Składniki na farsz 200g jarmużu ser mozzarella z zalewy, ok 150g 1 ugotowany ziemniak 2 łyżeczki zielonego pesto 1-2 ząbki czosnku sól Przygotowanie Zaczynamy od ciasta. Mąkę przesiewamy i stopniowo dodajemy letniej wody, aż będzie
Karczma Honoriettyryzykuje, ten nie upoluje i głodnym pozostanie! Zatem do garów! Składniki na ciasto 350g mąki pszennej 150g mąki kukurydzianej 1 jajko ciepła woda Składniki na farsz 200g jarmużu ser mozzarella z zalewy, ok 150g 1 ugotowany ziemniak 2 łyżeczki zielonego pesto 1-2 ząbki czosnku sól Sos zielone pesto oliwa z oliwek 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie Zaczynamy od ciasta
Karczma Honoriettydodajemy pokrojone boczniaki (możemy je podsmażyć osobno - potrzebują tylko chwili) i doprowadzamy je do miękkości. Odstawiamy na jakieś 5 minut i podajemy posypane świeżo startym parmezanem (lub innym twardym serem). Prawda, że łatwe? A z pozostałego bulionu/wywaru robimy zupę na następny dzień. Honorietta planuje krupnik. Można oczywiście użyć kostki rosołowej (ale smak już nie będzie ten sam), gdy mamy lenia
Karczma HonoriettySkładniki: • opakowanie mrożonego groszku • ser mozzarella z zalewy (125 g) (opcjonalnie) • 2 małe cebulki lub szczypior • wywar warzywny lub drobiowy Przygotowanie: Do odcedzonego wywaru wsypujemy mrożony groszek i obrane cebulki, choć powinien być szczypiorek. Gotujemy do miękkości groszku. Wyjmujemy szczypiorek jeśli go używaliśmy, jeśli cebulki jak ja, to je zostawiamy. Blendujemy i przecedzamy przez sitko. Dodajemy mozzarellę, która trochę zmienia
Karczma HonoriettySkładniki: 250 g roszponki 1 gruszka 200 g carpacio z ośmiornicy w oleju roślinnym 50 g ziaren słonecznika 1 pomidor śliwkowy pół papryki czerwonej sos balsamiczny 150 g sera mozzarella Przygotowanie: Jeśli roszponka jest nieumyta, to należy to zmienić. Następnie włożyć ją do sałacianej michy i dodawać kolejno wszystkie składniki. Jeśli wymagają pokrojenia na mniejsze kawałki, to proszę to uczynić
Karczma Honoriettybułeczek.. ..i rolowania strudla A to pychowy wynik poupieczeniowy Zamiast kota, można miziać kozę, albo dwie Cielę z knedlem i ziemniaczanymi "ciastkami" Śniadanko koszykowe Herbatkę? Bloody Marry? Muzeum sera i kozy wystawowe Czekoladowe szaleństwo Street food *dodawanie zdjęć w ilości większej niż 2-3 sztuki do posta, by nie miał on kilometra długości, to prawdziwa udręka tutaj
Karczma Honoriettyetap przygotowania i jednocześnie najbardziej pracochłonny. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem, aromatem i margaryną. Białka solimy i ubijamy z cukrem wanilinowym. Do żółtek dodajemy zmielony ser i ziemniaki. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy rodzynki lub inne kandyzowane owoce. Następnie stopniowo dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie łyżką. Jest to porcja na mega sernik. Wylewamy więc
Karczma HonoriettyAutor: Jan Brzechwa Nad rzeczką opodal krzaczka Mieszkała kaczka-dziwaczka, Lecz zamiast trzymać się rzeczki Robiła piesze wycieczki. Raz poszła więc do fryzjera: "Poproszę o kilo sera!" Tuż obok była apteka: "Poproszę mleka pięć deka." Z apteki poszła do praczki Kupować pocztowe znaczki. Gryzły się kaczki okropnie: "A niech tę kaczkę gęś
Karczma Honoriettytego jakie lubimy. Określiłabym go na 3-7 minut z każdej strony. Im dłuższy czas smażenia/grillowania, tym bardziej wysmażony będzie kotlecior. Pod koniec smażenia kładziemy na nim ser. Hońka walnęła po plajstrze Błękitnego Lazura a następnie Goudy. I tak jak widzicie na zdjęciu kombinacja smaków jest na prawdę dowolna. Poczynając od spodniej buły Hońka proponuje: chutney z czerwonej cebuli
Karczma HonoriettySkładniki na kurkowy zaklajszcz kopytkowy: 400 g świeżych kurek 1 cebula biała 300 g boczku wędzonego kawałek sera gran padano kilka gałązek tymianku szczypta startej gałki muszkatołowej 150 ml śmietany kremówki Gdy mało czasu na obiad, to warto sobie pomóc półproduktami. U Hońki, którą zdecydowanie pochłonęło letnie lenistwo, tym półproduktem są dzisiaj kopytka. Resztę niestety trzeba przygotować samemu
Karczma Honoriettyporcja dla jednej osoby - 6 rollsów) (to tylko propozycja, można włożyć zupełnie inne warzywa) - makaron ryżowy - 2 marchewki - ćwierć papryki - połowa awokado - kilka liści sałaty - natka pietruszki - natka selera - ser feta - papier ryżowy - jeśli go nie masz lub nie lubisz, zawijaj rollsy w sałatę, też będzie super! - sos sojowy Przygotowanie: 1. Wszystkie warzywa umyć i pokroić w paski/słupki. Sałatę
two broke sisterswięcej niż 10 minut, więc jest to idealny przepis na lato, kiedy nie chce się za dużo czasu spędzać w kuchni. Pesto dobrze komponuje się z pomidorami, tuńczykiem lub serem feta. Smacznego
two broke sisters