mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki dżemu lub powideł 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki razem wymieszać i wylać na blachę Ciasto serowe: 1/2 kg sera śmietankowego 3 żółtka (białka ubić) 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy aromat pomarańczowy Cukier utrzeć z margaryną i żółtkami. Następnie dodać pozostałe składniki
Motylkowa Kuchniablogu >klik< Troszkę zmieniłam przepis gdyż nie miałam serka homogenizowanego tylko z wiaderka ale mimo to wyszły pyszne i sycące. Składniki: pół wiaderka sera białego 3 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Do miseczki przekładam serek, wbijam jajka i mieszam dokładnie. Następnie dodaję przesianą
Motylkowa Kuchniabudyń śmietankowy 2 szt Dodatkowo: brzoskwinie 3 szt galaretka agrestowa 2 szt Wykonanie sernika: Miksujemy jaja same na puch ( bez cukru tym razem ) Dodajemy partiami ser pomarańczowy oraz serek waniliowy . Miksujemy na najmniejszych obrotach . Dodajemy dwa budynie i nadal miksujemy . Formę tortową dużą wykładam papierem do pieczenia spód i boki ( wycinam kółko i paski na bloki które smaruję
Różowa kuchniałyżki maki pszennej 100 g cukru 3 łyżki cukru waniliowego 4 łyżki masła orzechowego Garść orzechów włoskich Sposób przygotowania sernika Żółtka wymieszać z cukrem na puszystą masę, dodać ser i trochę miksować. Masło rozetrzyj z 3 łyżkami cukru waniliowego a następnie dodaj do masy serowej. Następnie mąki łączymy i wsypujemy do wcześniej wymieszanej masy. W oddzielnej misce ubijamy
Słodkie PrzyjemnościSernik nie jest ciastem, jest deserem, którego jakość zależy w największej mierze od rodzaju i jakości sera, jakiego użyjemy do jego przygotowania. To od niego będzie zależała jego struktura po upieczeniu, a nierzadko i smak. Bo są serniki i są Serniki! Sernik z białą czekoladą to jeden z tych wypieków, przy którym inne bledną. Gorąco polecam! Składniki: Spód
Smakowity Blog Kulinarnypatelni. Następnie odstawiamy, aż farsz trochę przestygnie. Szczypiorek siekamy, jajko i jogurt mieszamy ze sobą. Składniki dodajemy do farszu, przyprawiamy i mieszamy. Farsz nakładamy do cukinii. Można posypać serem żółtym. Cukinie układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temp 180 C przez około 35-40 minut
e-PrzepisyKulinarneKtóż z nas nie lubi poprzegryzać sobie chrupiących grzanek?! Z zapiekanym serem … ze świeżymi pomidorami … z ulubioną wędliną czy też moczone w prawdziwym masełku. Ja dziś mam dla Was przepis na taką wersję, jakiej zapewne jeszcze nigdy nie próbowaliście! Grzanki toskańskie – przepis na nie znalazłam w jednym z bardzo starych kalendarzy, takich do zrywania. Troszkę oczywiście zmieniłam
Ostra na SłodkoMarchewkowe gofry, z pastą ricotta-feta i tymiankiem Tu podobne, z tym, że z cukinią Cukiniowe gofry; z pastą ricotta-feta Cukiniowy omlet pełny sera żółtego, z pomidorem i keczupem Kuskus z czerwoną fasolą, fasolką i orzeszkami ziemnymi (Smażone) kofty marchewkowe z sosem pomidorowo-orzechowym, brokuły
More food, love and dreamswymiarach około 25 cm na 29 cm. Borówki zmiksować na gładką masę z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku, dodać do borówek i dokładnie wymieszać. Ser wymieszać z cukrem pudrem i dodać rozpuszczoną w 1/3 szklance wrzątku żelatynę. Dokładnie wymieszać. Na masę z ciastek nałożyć obie masy, łyżka po łyżce, naprzemiennie, raz serową, raz borówkową
Jadło i czytadłochlebki pita ), świeżych warzyw pokrojonych w słupki, frytek, pieczonych lub grillowanych warzyw jako sos do grillowanego mięsa, np. takich szaszłyków , lub greckich klopsików keftedakia wegetarianom polecam szaszłyki z sera halloumi i warzyw oraz keftedakia z halloumi i kaszy jaglanej , które też świetnie połączą się z sosem jako sos do hamburgerów Sos tzatziki - wariacje: do sosu możesz dodać dowolne świeże zioła
Chilli Czosnek i Oliwafilety. Filety rozcinamy, robiąc z nich „motylka”, czyli rozcinamy wzdłuż dłuższego boku i rozkładamy. Filet przykrywamy folią i rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Na to układamy suszone pomidory zmiksowane z serem i bazylią. Zwijamy roladkę i zawijamy ją szczelnie najpierw w folię spożywczą, a potem w folię aluminiową. Tak zawinięte „cukierki” wrzucamy do gotującej się wody. Taka kąpiel powinna trwać około
ladykitcheninspiracji znajdziecie w kategorii owoce Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl z jeżyn na maślance Makaron z serem twarogowym Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami Semifreddo jagodowo-truskawkowe Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami
Moja smaczna kuchniadrobno, wymieszać ze stopionym masłem i dać na dno blaszki 24x29 cm przyklepując po wierzchu żółtka, cukier w robocie utrzeć z 5 minut na dużych obrotach, dodać budyń, ser z wiaderka i tylko składniki połączyć na średnich obrotach bez długiego mieszania misę wyjąć z robota, wsypać czarną porzeczkę i łyżką wyymieszać ubitą na sztywno pianę łyżką delikatnie wmieszać w sernik
W Mojej Kuchni Lubię