tego szybkie i zdrowe. Idealnie nadają się na śniadanie dla osób dbających o linię oraz dla tych, którzy przykładają wagę do zdrowego stylu życia. Składniki: 200 g sera kremowego (tym razem użyłam tego biedronkowego) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 duże jabłko 1 łyżeczka cynamonu opcjonalnie cukier (ja nie użyłam) Jabłko obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy
Cynamonowe szczęściemielonego mięsa wołowo-wieprzowego 400g makaronu spaghetti oliwa z oliwek oliwki czarne i zielone drylowane 2 puszki pomidorów (całe, bez skórki) 2 średnie pomidory ser grana padano lub parmezan pęczek bazylii 2 szalotki 1 ząbek czosnku bazylia suszona, czosnek niedźwiedzi słodka, ostra papryka, sól, pieprz czarny świeżo mielony opcjonalnie: gałązka rozmarynu Zaczynamy od rozgrzania odrobiny oliwy na patelni
Kuba Gotujebazylię całość mieszamy i czekamy aż połączą się składniki. Gotujemy na wolnym ogniu 15 min. Jeżeli całość się już podgotowała dodajemy soli i pieprzu do smaku. Rozkładamy makaron z serem na talerzu i zalewamy sosem - GOTOWE. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek wygniatamy praską lub bardzo drobno kroimy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulkę Dodajemy mięso i przyprawy Gdy mięso
Sprawdzone przepisy kulinarneZapraszam :) Składniki na ciasto : 500 g zmielonego sera białego pół tłustego 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 2, 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3, 5 szklanki mąki 1 łyżka spirytusu olej do smażenia Wykonanie : Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy
Sama słodycz i szczypta chilicebulkę i grzyby przesmażycie na oleju to danie będzie wegetariańskie tak jak Kotlety z kapusty . Do masy ziemniaczanej na podobne kotlety niektórzy dodają bułki tartej albo mąki, albo sera żółtego żeby była bardziej ścisła. Jeśli wybierzecie ziemniaki o mączystym miąższu to nie trzeba niczym masy zagęszczać a kotlety wyjdą delikatne i mięciutkie. My najbardziej lubimy je właśnie z sosem grzybowym
Smaczna PyzaKiedy nachodzi Was ochota na coś słodkiego po co najczęściej sięgacie? Pewnie po coś, co macie pod ręką, na przykład czekoladę? My ostatnio zapragnęliśmy słodkiej, jeszcze ciepłej drożdżówki z serem, takiej jak z cukierni, a nawet lepszej! Mocno maślana, z pomarańczowym aromatem, słodkim lukrem i pysznym nadzieniem, którego jest w sam raz i nikt go nie żałował :-). Może i drożdżówek
Pora coś zjeśćprzyprawami masło ucieramy z cukrem na puszysta masę dodajemy puree z dyni i mąkę, mieszamy piekarnik ustawiamy na termoobieg temp 220, tortownice wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i otartą skórką z limonki oraz jajkiem wylewamy na ciasto, wstawiamy do piekarnika składniki polewy ucieramy wylewamy na ciasto po okolo 15 minutach i pieczemy
Luźna Kuchniawytrzymała, ale naprawdę dynia należy do jednych z moich ulubionych warzyw. Czasami weganie mają takie chwile, że muszą zjeść coś, co chociaż w małym procencie imituje smak sera, mięsa, jajek.. Nie inaczej było w tym przypadku. Taka potrzeba musiała zostać zaspokojona i powstał "serowy" sos dyniowy. Przepis na 6 porcji. Jedna (ok. 320g) to 400kcal. Składniki: - 1kg dyni
Be Fit Be Strongparmezan (opcjonalnie) bazylia i oregano (najlepiej świeża) orzeszki pini lub płatki migdałowe (opcjonalnie) sól, pieprz Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Zmiksować pomidory, pesto, czosnek, orzeszki, zioła i ser, doprawić solą i pieprzem, jeżeli masa jest zbyt sucha można dodać oleju z odsączonych pomidorów. Spróbować i ewentualnie doprawić do smaku. W misce wymieszać makaron ze zmiksowanymi pomidorami, jeżeli
Codzienne Gotowaniezagotowania. Gdy sos się zagotuje zdjąć z ognia, chwilę przestudzić, a następnie dokładnie zmiksować. W płaskiej misce ułożyć warstwę szpinaku, na niej warstwę "podartej" na paski mozarrelli. Na ser położyć jogurt, popruszyć delikatnie solą i pieprzem. Następnie ułożyć truskawki pokrojone w plasterki i lekko posypać cukrem i uprażonymi na patelni płatkami migdałów. Polać sosem czekoladowo - truskawkowym. Podawać. Smacznego
Codzienne Gotowaniegrillowanie. Najciekawszymi potrawami z grila, poza kiełbaską, były suszone śliwki zawinięte w boczek - pychotka, oscypki zawinięte w boczek - wspaniałe, choć nieco słone, a chyba z tego wszystkiego najsmaczniejszy był ser camember z żurawiną - rewelacja, a na deser banany zawinięte w boczek. Poprobowałam wszystkiego i wszystko było rewelacyjne i banalnie proste do przyrządzenia. Jednak nieco więcej uwagi chciałabym poświęcić potrawie
Codzienne GotowanieArborio. Ważne jest aby nigdy nie płukać ryżu! Każda odrobina skrobi z tego rodzaju ryżu sprawia, że risotto jest takie kremowe. Condimenti - przyprawy, dodatki - mięso, warzywa, owoce morza, ser, lub jakikolwiek inny dodatek, który nadaje risotto indywidualny charakter. W zależności od przepisu dodawane są na początku, w trakcie lub pod koniec gotowania. Dodatkowe porady: Do mieszania risotto należy
Codzienne Gotowaniewykorzystać to delikatne warzywo, połączyć je z jajkiem i przygotować kolejną wersję jajecznicy. W związku z akcją wspólnego gotowania przygotowaliśmy danie składające się z trzech składników: szparagów, jajek i sera. Podobne danie razem ze mną przygotowali: Bartoldzik , Maggie , Wiera , Dobromila , Siaska , Mirabelka , MalgosiaZ , Wojciech , Panna Malwinna
Codzienne Gotowaniezainteresuje i będziecie zaglądać. Jako pierwsze takie danie zdecydowałam się przygotować wspomnianą sałatkę z kuskusu z buraczkami i fetą. Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus* 1 opakowanie sera feta 4 średnie ugotowane buraki (użyłam gotowych, ugotowanych buraków, które można u mnie kupić zafoliowane w każdym sklepie. Paczkowane są właśnie po cztery sztuki i muszę przyznać że są bardzo smaczne, ponadto zaoszczędza
Codzienne Gotowanieuważać aby się nie przypiekł, ponieważ wtedy będzie gorzki. Dodać drobniutko pokrojoną papryczkę chili, lekko przesmażyć ciągle mieszając. Dodać kapary, sok z cytryny i serek Philadelhia, dokładnie wymieszać aż ser się rozpuści, w razie potrzeby dodać nieco wody lub mleka w celu uzyskania pożądanej konsystencji sosu, nieco żadszy sos jest smaczniejszy. Smacznego
Codzienne Gotowanie