ser - 16500 przepisów (strona:798/1100)

Mediolan zjedzony i przepis na cannolo 178

wiadomo co wybrać: Przepis na ciastka: Ciasto: 1 kg  mąki kostka masła 400 ml białego wina 8 łyżekcukru 2 łyżeczki cynamonu i kakao  Krem: 0,5 kg sera ricotty pół szklanki cukru pudru otarta skórka z pomarańczy lub olejek pomarańczowy białko do sklejania brzegów ciasta cukier puder do posypania.  Zagnieć ciasto z podanych składników. Odstaw do lodówki

AZgotuj!
Twarożek ananasowo - kokosowy z sezamem 116

Zacznij pysznie dzień. Lekkie śniadanie to dobry początek.  ser biały twarogowy plaster świeżego ananasa mleczko kokosowe  sezam miód Składniki dobrze razem wymieszaj. Dodaj słodyczy miodem

AZgotuj!
Pizza w czterech smakach 161

pierwszy: 4 szparagi (koniecznie blanszowane!!! Niektórzy kucharze twierdzą, że od tłuszczu szparag zmięknie w trakcie pieczenia. Nie zmiękną. Bo w mojej pizzy nie ma tłustego sera.  Kilka minut we wrzątku i będą wspaniałe 2 łyżki sosu pomidorowego* jajo kilka kawałków porwanej mozzarelli light** Odcinek drugi: 2 łyżki sosu pomidorowego 4 pieczarki

AZgotuj!
Faszerowany bakłażan 106

którym będziesz zapiekać wlej szklankę bulionu,  połóż bakłażany. Zacznij piec ok 60 minut w 190 stopniach.  Ja przykrywam folią aluminiową podczas pieczenia.  Pod koniec posyp bakłażany serem parmezan i zapiekaj jeszcze chwilę. Posyp natką i podawaj.  Nadzienia jest sporo u mnie starczyło, aby nafaszerować jeszcze paprykę

AZgotuj!
Placuszki z cukinii 80

łyki mąki  pół kostki prawdziwej greckiej fety olej do smażenia  Cukinię zetrzeć na dużych oczkach. Posolić. Odstawić. Po 30 minutach wycisnąć nadmiar wody. Dodać jajko, rozkruszyć ser, dodać mąkę, oregano, wyciśnięty czosnek. Wymieszać na jednolitą masę. Smażyć w oleju rzepakowym aż będą rumiane

AZgotuj!
Cieplutkie bułeczki z wędzonym łososiem i makiem 121

Pierwszy raz piekłam bułeczki w których jest już ser parmezan, wędzony łosoś, koperek i mak. Taka bułka to skarb. Bierzesz ją wszędzie ze sobą. Do pracy, dziecku do szkoły w moim przypadku, w przypadku mojego dziecka na uczelnię. Można ją jeść na ciepło i zimno.  2,5 szklanki mąki paczuszka suszonych drożdży  odrobina skórki z cytryny 2 łyżki

AZgotuj!
Makaron rurki w szklance 134

porcje: szklanka makaronu penne  250 g klasycznego sosu pomidorowego szczypta papryczki pereroncino ząbek czosnku 2 sztuki serdeli  łyżka oliwy z oliwek kilka sztuk pomidorków cherry opakowanie sera  mozzarella ( w małych kuleczkach) sól kilka sztuk czarnych oliwek świeża bazylia Makaron gotujemy al dente. W tym samym czasie przygotowujemy sos. Sardele i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy chwilę na oliwie

AZgotuj!
Krem ziemniaczany z bryndzą i kminkiem 139

Zupę taką jadłam w austriackich Alpach. Ale bez sera. Bardzo mi smakowała. Ostatnio kupiłam w Krakowskim Kredensie bryndzę z kminkiem. Bardzo mi smakowała. Dodałam do zwykłej kartoflanki i było bardzo smacznie.  Wywar warzywny 2 litry biała część pora 1 łyżka oleju 2 łyżki bryndzy z kminkiem 8 średnich ziemniaków 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego natka papryka słodka

AZgotuj!
Burger z quinoa ze szpinakiem 182

mielony len. Całość wymieszaj dłońmi i uformuj burgery. Smaż na oleju z obu stron. Osusz na ręczniku papierowym. Ja podałam z bezglutenową ciabatta (kupioną w Rossmannie), z plastrem pomidora, serem owczym, musztardą, ogórkiem kiszonym i kiełkami pora

AZgotuj!
Pizza na kalafiorowym spodzie 160

składnikami sosu. Wylej na podpieczony kalafiorowy spód. Rozłóż kostki mozzarelli i zapiekaj jeszcze 10 minut. Rady: dość ciężko się wyjmuje, trzeba wsunąć nóż przekładania naleśników. Nie polecam też sera mozzarella cucina

AZgotuj!
Placki z dyni 150

rodzinie wszystko przyrządza się z kilku porcji:) Jedliśmy je na śniadanie obiad i na kolację. Następnego dnia trochę je urozmaiciliśmy smarując dżemem truskawkowym a mąż dodatkowo dodał ser pleśniowy.  Polecamy! Składniki: - 0,7 kg zmielonej dyni - 4 jajka - pół szklanki śmietany lub jogurtu bałkańskiego - 7 łyżek cukru - cukier wanilinowy - 4 szklanki mąki - płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie

Pan i Pani Smith w kuchni
Tarta z bakłażanem, cukinią i szynką parmeńską 142

wysypujemy fasole. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie ściągamy fasolę i pieczemy same ciasto przez 5 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. W  miseczce mieszamy śmietanę, jajko, ser i doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.  Wylewamy wymieszane składniki na ostudzone ciasto. Bakłażan, cukinię i marchewkę obieramy skrobaczką do warzyw w cienkie paseczki. Układamy je naprzemiennie na cieście. Pomiędzy

Pan i Pani Smith w kuchni
Nasza grecka musaka (moussaka) 194

się przepiękne krajobrazy, urokliwe uliczki i pyszna kuchnia. Spacer po prawdziwym greckim targu na długo pozostanie w naszej pamięci. Sprzedawane tam były piękne kolorowe owoce, warzywa, różnego rodzaju sery, owoce morza i ryby. Był to niezwykły widok. Korzystając z tych wyjątkowych składników sami przygotowywaliśmy np: sałatkę grecką czy zapiekane warzywa.           Musaka

Pan i Pani Smith w kuchni
Ajwar - pikantny sos z pieczonych warzyw 140

pieczonych warzyw - bakłażana, papryki i pomidorów z dodatkiem chili i czosnku. Genialnie podkręca smak delikatnych dań - pieczonych na grillu ryb, kurczaka albo po prostu na grzance z chleba i sera. Można go podać do tortilli, burgerów albo jako pikantny dip do maczania pasków z warzyw lub chipsów. Domowy ajwar nie jest wcale bardzo pracochłonny, większość pracy wykonuje

Kulinarne Inspiracje
Pasta z bobu 147

Uwielbiam żółte sery, szczególnie te z dziurami, jednak czasami warto od nich odpocząć i zrobić sobie pastę kanapkową. Była cieciorkowa, soczewicowa... tym razem padło na pastę z bobu. Polecam wszystkim fanom tego warzywa :) Składniki: - 250 g bobu - kilka plastrów suszonych pomidorów - ząbek czosnku - kilkanaście czarnych oliwek - 1/4 szklanki oliwy z oliwek/oleju/ oleju z suszonych pomidorów - sok z ćwiartki cytryny - sól

Corner With Recipes

Proponowane wyszukiwania