faszerowania. Do wakacji zostało jeszcze kilka miesięcy, a mnie dziś naleciało na greckie klimaty. 3 - 5 sztuk białych papryk szklanka ugotowanego ryżu opakowanie sera feta tymianek sól i pieprz puszka pomidorów ząbek czosnku oliwa z oliwek pół łyżeczki nasion fenkułu wykałaczki Do ugotowanego ryżu wkrusz fetę polej oliwą
AZgotuj!niego w słoiczku czekały skórki pomarańczowe zatopione w cukrze. Połączenie z wiórkami kokosowymi oszołomiły moje kubki smakowe. Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy i trzeszczące ze świeżości pieczywo ... opakowanie sera twarogowego pół kubeczka jogurtu naturalnego skórka pomarańczowa miód lawendowy wiórki kokosowe
AZgotuj!Ostatnio mam głowę pełną pomysłów na twarożek. Ten przygotowałam z mrożonych malin - w oczekiwaniu na świeże opakowanie sera białego pół szklanki rozmrożonych malin łyżka dowolnych otrąb - może być też błonnik lun zarodki pszenne miód do smaku Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Można podać w pucharku jako deser lub na śniadanie z bagietką na zakwasie
AZgotuj!wiadomo co wybrać: Przepis na ciastka: Ciasto: 1 kg mąki kostka masła 400 ml białego wina 8 łyżekcukru 2 łyżeczki cynamonu i kakao Krem: 0,5 kg sera ricotty pół szklanki cukru pudru otarta skórka z pomarańczy lub olejek pomarańczowy białko do sklejania brzegów ciasta cukier puder do posypania. Zagnieć ciasto z podanych składników. Odstaw do lodówki
AZgotuj!Zacznij pysznie dzień. Lekkie śniadanie to dobry początek. ser biały twarogowy plaster świeżego ananasa mleczko kokosowe sezam miód Składniki dobrze razem wymieszaj. Dodaj słodyczy miodem
AZgotuj!pierwszy: 4 szparagi (koniecznie blanszowane!!! Niektórzy kucharze twierdzą, że od tłuszczu szparag zmięknie w trakcie pieczenia. Nie zmiękną. Bo w mojej pizzy nie ma tłustego sera. Kilka minut we wrzątku i będą wspaniałe 2 łyżki sosu pomidorowego* jajo kilka kawałków porwanej mozzarelli light** Odcinek drugi: 2 łyżki sosu pomidorowego 4 pieczarki
AZgotuj!którym będziesz zapiekać wlej szklankę bulionu, połóż bakłażany. Zacznij piec ok 60 minut w 190 stopniach. Ja przykrywam folią aluminiową podczas pieczenia. Pod koniec posyp bakłażany serem parmezan i zapiekaj jeszcze chwilę. Posyp natką i podawaj. Nadzienia jest sporo u mnie starczyło, aby nafaszerować jeszcze paprykę
AZgotuj!łyki mąki pół kostki prawdziwej greckiej fety olej do smażenia Cukinię zetrzeć na dużych oczkach. Posolić. Odstawić. Po 30 minutach wycisnąć nadmiar wody. Dodać jajko, rozkruszyć ser, dodać mąkę, oregano, wyciśnięty czosnek. Wymieszać na jednolitą masę. Smażyć w oleju rzepakowym aż będą rumiane
AZgotuj!Pierwszy raz piekłam bułeczki w których jest już ser parmezan, wędzony łosoś, koperek i mak. Taka bułka to skarb. Bierzesz ją wszędzie ze sobą. Do pracy, dziecku do szkoły w moim przypadku, w przypadku mojego dziecka na uczelnię. Można ją jeść na ciepło i zimno. 2,5 szklanki mąki paczuszka suszonych drożdży odrobina skórki z cytryny 2 łyżki
AZgotuj!porcje: szklanka makaronu penne 250 g klasycznego sosu pomidorowego szczypta papryczki pereroncino ząbek czosnku 2 sztuki serdeli łyżka oliwy z oliwek kilka sztuk pomidorków cherry opakowanie sera mozzarella ( w małych kuleczkach) sól kilka sztuk czarnych oliwek świeża bazylia Makaron gotujemy al dente. W tym samym czasie przygotowujemy sos. Sardele i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy chwilę na oliwie
AZgotuj!Zupę taką jadłam w austriackich Alpach. Ale bez sera. Bardzo mi smakowała. Ostatnio kupiłam w Krakowskim Kredensie bryndzę z kminkiem. Bardzo mi smakowała. Dodałam do zwykłej kartoflanki i było bardzo smacznie. Wywar warzywny 2 litry biała część pora 1 łyżka oleju 2 łyżki bryndzy z kminkiem 8 średnich ziemniaków 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego natka papryka słodka
AZgotuj!mielony len. Całość wymieszaj dłońmi i uformuj burgery. Smaż na oleju z obu stron. Osusz na ręczniku papierowym. Ja podałam z bezglutenową ciabatta (kupioną w Rossmannie), z plastrem pomidora, serem owczym, musztardą, ogórkiem kiszonym i kiełkami pora
AZgotuj!składnikami sosu. Wylej na podpieczony kalafiorowy spód. Rozłóż kostki mozzarelli i zapiekaj jeszcze 10 minut. Rady: dość ciężko się wyjmuje, trzeba wsunąć nóż przekładania naleśników. Nie polecam też sera mozzarella cucina
AZgotuj!rodzinie wszystko przyrządza się z kilku porcji:) Jedliśmy je na śniadanie obiad i na kolację. Następnego dnia trochę je urozmaiciliśmy smarując dżemem truskawkowym a mąż dodatkowo dodał ser pleśniowy. Polecamy! Składniki: - 0,7 kg zmielonej dyni - 4 jajka - pół szklanki śmietany lub jogurtu bałkańskiego - 7 łyżek cukru - cukier wanilinowy - 4 szklanki mąki - płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie
Pan i Pani Smith w kuchniwysypujemy fasole. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie ściągamy fasolę i pieczemy same ciasto przez 5 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. W miseczce mieszamy śmietanę, jajko, ser i doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Wylewamy wymieszane składniki na ostudzone ciasto. Bakłażan, cukinię i marchewkę obieramy skrobaczką do warzyw w cienkie paseczki. Układamy je naprzemiennie na cieście. Pomiędzy
Pan i Pani Smith w kuchni