odsączeniu serka dodatkowo zakwaszonego sokiem z cytryny) 50 g kakao po jednej łyżeczce: cynamony, mielonych goździków, imbiru lub duża łyżka przyprawy do pierników Krem: około 300 g wegańskiego sera (przepis znajdziecie tu ) lub 300 g tofu naturalnego (będzie ciut inny smak) 2-3 pomarańcze 3 łyżki cukru pudru Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki masła kokosowego (lub innego roślinnego
greenscarfdamy i prze d wyłożeniem szpinaku doprawiamy go do smaku. Na dno papryki wysypujemy trochę mozzarelli, przykrywamy warstwą szpinaku i ponawiamy działanie tak aby na górze znalazła się warstwa sera. Paprykę ponownie wstawiamy do piekarnika, zmniejszając temperaturę pieczenia do 170 stopni . Pieczemy prze d po daniem ok 10 minut. Smacznego
ChilliJemymąki pszennej - 2 jajka - 2 szklanki mleka - 1/2 szklanki wody - 2 łyżki cukru - szczypta soli masa twarogowa: - twaróg półtłusty - 1 żółtko - 3 łyżki cukru pudru (ilość zależy od kwaśności sera) - 1 cukier waniliowy - śmietana (jeśli masa jest za gęsta) dodatki: - mieszanka skórek i owoców kandyzowanych (u mnie mieszanka skórek Naturlich GoldPack: skórka pomarańczowa, skórka cytryny, papaja, skórka owoców cedru
Kuchnia co dniaIdealny do sera, idealny do maczania w oliwie z oliwek. Idealny. Aromatyczny. Szałowy. No, a przede wszystkim prosty w przygotowaniu, wyrobieniu i upieczeniu. Zobaczysz zaskoczysz sam/a siebie, jak może smakować chleb z oliwkami. - 200 g oliwki zielone, wydrylowane - 100 g oliwki czarne, wydrylowane - łyżka miodu - 500 g mąki pszennej - 200 g wody letniej - 20 g drożdży - łyżka masła
Pasje Jolkiprzetarte pomidory. Doprawiamy bazylią, pieprzem, odrobiną cukru. Zalewamy powstałym wywarem. Zapiekamy pod przykryciem przez 45 min - godzinę (w zależności od wielkości papryk). Po wyłączeniu każda paprykę posypujemy odrobiną tartego sera. Gotowe. Pyszności. Prosto, a jakże aromatycznie. I jeszcze sezonowo. Siostra nas uraczyła podczas któregoś wspólnego pobytu u Mamy, a że było to jakiś czas temu i przepis przedstawiam z pamięci
Kuchnia po mojemuobawy o wyziębienie :P Oprócz kiełbasek , kaszanki w sreberku, czy ziemniakach pieczonych bar dzo smakowitą opcją jest karkówka oraz cukinia. I dealnie komponują się smakiem z sosem CZOSNKOWYM Ser decznie zapraszam. Skła d niki: kg karkówki duża cukinia 1/3 szklanki oliwy 4 ząbki czosnku po pół łyżeczki: ziół prowansalskich, bazylii, oregano, papryki sło dkiej i ostrej, czubrycy sól, pieprz
ChilliJemyjajkiem i warzywami podana na chrupiących krążkach Sałatka owocowa z kaszy kuskus Szaszłyki caprese Chrupiące grzanki z ricottą, miodem i borówkami amerykańskimi Szaszłyki owocowe pina colada Tortilla z dwoma serami i salami Tramezzini z serkiem kremowym, rukolą i prosciutto Gotowanie, pomimo zmiennej pogody, było wspaniałe, a radość na twarzach klientów oraz miłe słowa - najlepszą nagrodą! Dziękuję agencji organizującej wydarzenie, całemu
Moja smaczna kuchniamusi być duża) usuwam gniazda i ponownie płucze. Środek papryki wysuszam ręcznikiem papierowym . Oprószam pieprzem, bazylią i wkładam farsz . Na wierzch daję plaster masła ( można to przykryć plasterkiem sera żółtego , osobiście tego nie stosuje) . Nagrzany piekarnik do 180oC i papryczka po 30 minutach gotowa . Pyszna przystawka
Eli Gotowaniegotuje na półtwardo w mundurkach . Ugotowane na twardo 2 jajka i wędlinę kroję w kostkę ,przekładam do salaterki ,dodaję majonez 1/2 łyżki masła ,kukurydze i z tarty na drobno ser. Dokładnie mieszam ,doprawiam solą i pieprzem . W osobnej salaterce rozbijam jajko z resztą masła (masło nie musi rozpuścić sie) i mlekiem .Zalewam farsz ,ponownie mieszam . Ostudzone ziemniaki obieram ze skórki
Eli Gotowaniewięcej zimna . Ciepłe to jajko w koszulce , zimne to twarożek z ogórkiem i pomidorem Składniki na jedną porcje 1 jajko 1/2 litra wody sól , pieprz 1 łyżka sera twarogowego 1/2 pomidora 1/ 2 małego ogórka 1 łyżka gęstego jogurtu Wykonanie W rondelku zagotować wodę i osolić ją. Na kipiącą wodę delikatnie wlewam jajko
Eli Gotowaniedelikatnie wmieszać łyżką drewnianą w ciasto . Jeśli ciasto jest za gęste można dodać odrobinę gazowanej wody. Krok 5 . Smażyć naleśniki do uzyskania lekko brązowego koloru. Krok 6 . Ser wyłożyć do miski i dodać resztę składników ,brzoskwinie pokroić w drobną kostkę ,dobrze wymieszac. Krok 7 . Nakładać farsz na naleśnik i złożyć go . Można posypać cukrem pudrem
Eli Gotowanieprzekroić na połówki. Serki pokroić w plasterki Krok 4 . Nabierać masę mięsną ( tak jak na kotlet mielony) na wilgotnej desce uformować kwadratowy placek, Na środek położyć plasterki sera i ogórek . Uformować wałek ( cygaro) . I tak do wyczerpania mięsa. Krok 5 . Na rozgrzanej patelni smażyć z każdej strony na rumiano . Jak zrazy będą obsmażone dolać trochę wody lib rosołu
Eli Gotowaniebiałek ubić piane i dodać do ciasta . Ciasto musi mieć gęstość zwykłego naleśnikowego ciasta .Dodajemy oliwę . Jeśli jest gęste można dodać trochę wody gazowanej. Smażymy naleśniki. Krok 4 . Z sera cukru i śmietany robimy farsz . Nakładamy na każdy ostudzony naleśnik , składamy w trójkąt lub zawijamy . Można posypać cukrem pudrem
Eli Gotowaniekalorycznym jedzonku należy mu się mała sjesta . Dlatego w myśl - czerwone to zdrowe ,zielone zdrowsze - zaserwowałam rodzince delikatną przekąskę sałatkową . Składniki - 4 porcje 2 ogórki 1 pomidor ser feta ok. 1/4 kostki kilka listków sałaty dębolistnej łyżka szczypiorku 2 łyżki oliwy z oliwek sól , pieprz do smaku szczypta cukru 1 łyżeczka soku z cytryny. Wykonanie 1 . Ogórki ,pomidor
Eli Gotowanie