Dziś mam dla Was kolejną propozycję na fantastyczne, pyszne, a zarazem zdrowe śniadanie! Jedno z tych śniadań, którymi dogadzam sobie w wolny weekend, nie mogąc wygrzebać
Ostra na Słodkoostygnięcia .Twaróg zmiksować razem z cukrem do połączenia się składników. Następnie dodać żelatynę, może być ciepła ale nie gorąca. Ubić śmietanę z śmietan-fixem na sztywno. Śmietanę połączyć z serem mieszając za pomocą łyżki. Masę serową wylać delikatnie do tortownicy na biszkopty i truskawki.Odstawić do lodówki.Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostałe truskawki zblendować na mus i połączyć
Moje domowe kucharzeniełyżki oliwy z oliwek 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka sosu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy francuskiej Sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Arbuza i ser feta pokroić w kostkę. Ułożyć wszystko na półmisku. Wszystkie składniki sosu wymieszać i polać sałatkę. Podawać schłodzoną sałatka z arbuzem
O kuchni z uczuciemtakie dni jak ten dzisiejszy się nie o dwo dnić. Pijmy więc dużo i często. Najlepiej wo dę, ale jeśli mamy ochotę na coś pysznego i orzeźwiającego to ser decznie zapraszam na ogórka dzisiaj do mnie :) Skła dniki (ok 0,5l ) : 5-6 ogórków gruntowych pół limonki garść liści mięty szklanka lo du w kostkach szklanka
ChilliJemynią czekoladę, zamieszać aż się rozpuści. Odstawić do przestudzenia. Piekarnik rozgrzać do 175°C (góra/ dół). Na najniższym poziomie ustawić naczynie z gorącą wodą. Na środkowym poziomie umieścić kratkę. Ser zmiksować z cukrem. Dodać po jednym jajku. Wmieszać ekstrakt waniliowy i mąkę. Na koniec całość połączyć z przestudzoną masą śmietankowo-czekoladową. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód. Na wierzchu ułożyć
Pełny talerzproste danie, Do tej pizzy wykorzystałam świeże zioła jak oregano, pietruszka i bazylia. Proponuję również użyć koktajlowych pomidorów w różnych kolorach. Nie jest to typowa pizza zapiekana z serem . Jest to pizza dla smakoszy mozzarella. Lubię mozzarella, kiedy jest ciągnąca, więc układam ją już na upieczoną gorącą pizzę. Pod wpływem ciepła mozzarella lekko się rozpuszcza. Zdecydowanie moje smaki! Ziołowa pizza
codojedzeniaDawno nie robiłam kopytek i postanowiłam zrobić ich włoską odmianę tzn. gnocchi. Istnieje wiele regionalnych wersji tych klusek, m.in. z ziemniaków, warzywnych purée, sera, mąki gryczanej. Są bardzo podobne do naszych polskich kopytek, do tych ziemniaczanych dodaje się jeszcze masło. Przepis na danie z gnocchi znalazłam w gazetce "Tina". Bardzo mnie zaciekawiło, więc je przygotowałam
Zakątek rozkoszy kulinarnychschłodzić około 2 godziny. Przed podaniem zupę posypać ziarnem czarnuszki. Czarnuszka ma gorzki smak, który zmienią się w ostry i korzenny. Stosowana również jako substytut pieprzu. Współgra z serami, marynatami, zupami, sałatkami, idealnie pasuje do domowych wypieków chleba. Niepozorne czarne ziarna odgrywają również dużą rolę w lecznictwie. W starożytności uważano, że czarnuszka "potrafi wyleczyć wszystko prócz śmierci".\ Nasiona posiadają
Garnkowe fanaberiegotującą wodą. Do miski dodać zmielony twaróg, sodę, sól, 1 łyżkę masła. Zmniejszyć gaz , jak już się będzie mocno gotowała woda. Cały czas mieszać aż do całkowitego roztopienia sera. Jak już serek się roztopi wbić jajko i dobrze rozmieszać, jeszcze chwileczkę pogotować .Przelać do pojemnika i zostawić do ostudzenia. Tosty z dodatkiem serka topionego
Moje domowe kucharzenieskładniki na ciasto pierogowe: ok. 280 g mąki 125 g wody 1 jajko 10 g oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie ciasto, cienko rozwałkowujemy i
Domowy Smak Jedzeniawaniliowego szczypta soli budyń waniliowy 500 g - śliwek węgierek Białka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę, a żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartych żółtek dodajemy ser oraz budyń i mieszamy. Do serowo jajecznej piany delikatnie wmieszamy pianę z białek. Na podpieczonym spodzie układamy połówki śliwek, skórką do dołu dzięki temu nie puszczą zbyt dużo soku
Cynamonowe szczęścienaprawdę dorodne i bardzo soczyste okazy. Samo ciasto orzechowo marchewkowe jest miłą odmianą od tradycyjnych biszkoptów. Delikatny budyń gruszkowy przykryłam masą serowo śmietanową, a żeby było ciekawiej zamiast zwykłego sera dodałam almette jabłko-gruszka i okazało się, że to połączenie idealne. By nieco "odchudzić" ciasto użyłam mąki orkiszowej i mocno ograniczyłam ilość użytego cukru. Wyszło lekko, smakowicie i niezbyt słodko
Cynamonowe szczęściedaktyle suszone 1 pomarańcza kilka rodzynek 2 łyżki płatków owsianych masło do natłuszczenia formy Oddzielamy białko od żółtka i ubijamy z solą na sztywną pianę. Żółtko mieszamy z serem i posiekanymi daktylami, a następnie z budyniem, a na koniec delikatnie łączymy całość z białkiem. Foremkę do zapiekania smarujemy masłem i posypujemy płatkami owsianymi. Pomarańcza obieramy, kroimy w plastry i układamy
Cynamonowe szczęściepól mleczna i gorzka) 1/2 kg twarogu mielonego 1/2 szklanki śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, a następnie mieszam z serem Śmietanę ubijam na sztywno i partiami dodaję do czekoladowo serowej masy. Na koniec wlewam rozpuszczoną żelatynę, całość dokładnie mieszam i wykładam na masę budyniową, całość ponownie wstawiam do lodówki
Cynamonowe szczęście