Przepis na : obiad
Na pożegnanie sezonu truskawkowego - pierogi w klasycznym wydaniu, bo z serem i truskawkami. :-) Nie trzeba zachwalać tego dania, bo z dzieciństwa zna je prawie każdy i tym samym prawie każdy wie jakie są pyszne. ;-) Najlepiej smakują ze śmietaną i cukrem. Ciasto: 250ml gorącej wody 400-500g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Farsz: 250g twarogu 250g truskawek 1 żółtko 2 łyżki cukru opakowanie cukru waniliowego 1. W misce rozgniatamy twaróg, mieszamy go z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem. Truska... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.