ser - 17000 przepisów (strona:815/1134)

Lekka surówka z pomidorami i cebulą czosnkową 187

się nie chce, z jedzeniem bywa różnie.  I tak na dzisiaj proponuje lekką surówkę z pomidorami. Składniki: Sałata masłowa 2 pomidory 2 ogórki małosolne Cebula czosnkowa 1/3 opakowania sera fety 5 rzodkiewek Sos sałatkowy ogrodowy knorr Wykonanie: Przygotowujemy sos do surówki. Sałatę dokładnie myjemy, odsączamy ( bardzo dobre jest urządzenie do mycia sałaty, dzięki któremu idealnie odwirujemy sałatę ). Cebulę kroimy

Smaki Ewy
Tosty z pastą krewetkową podane z Witbierem 197

Tosty można przygotować w wielu odsłonach, mimo, że zazwyczaj przygotowywane są tradycyjne, np.: z masłem czosnkowym, z owocami , francuskie  czy przekładane serem i warzywami, to i tak zawsze świetnie smakują! Nowym odkryciem w 'tostowej' kategorii, są smażone na oleju i mega chrupiące tosty z pastą krewetkową (przepis inspirowany książką Kuchnia Chińska Jenny Stacey), w której skład wchodzą- oczywiście- krewetki

Kraina Miodem Płynąca
Migawki z wycieczki na Strzeliniec Wielki w Górach Stołowych 117

gronie najbliższych osób, a do tego spora dawka zdrowego ruchu i powietrza. Dla smakoszy - w drodze na Strzeliniec w kramikach ustawionych przy ścieżce możecie znaleźć m.in. pyszne regionalne miody, sery

Słodkie okruszki
Co jeść w podróży? 146

drodze powrotnej było odwrotnie.  Co jeść w podróży? Kupować "gotowce" na dworcach czy stacjach benzynowych, a może przygotować w domu świeży, własnej roboty prowiant? Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem

Moja smaczna kuchnia
Grillowany schab z kurkami w sosie śmietanowym 177

wodą przy pomocy szczoteczki a następnie osuszamy. Smażymy razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle przez około 4 minuty. Pod koniec smażenia solimy. Następnie wlewamy śmietankę i dodajemy tarty ser. Dodajemy listki świeżego tymianku. Mieszamy i doprawiamy pieprzem. Sos podajemy z ugotowanym makaronem oraz z grillowaną porcją mięsa

Bon Appetit Małgorzaty
Papryka z grilla 191

przepisem, to raczej pomysł na to co by tu jeszcze wrzucić na tą gorącą kratkę. Nam bardzo smakowało, chociaż zastanawiałam się mocno czy to się uda i co z serem. Teraz mogę tylko zapewnić, że warto było spróbować

Polska Zupa
Mini burgery pieczarkowo-jajeczne 144

cebula 3 jajka ugotowane na twardo 1 jajko pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej do smażenia   Dodatki: 2 pomidory 12 mini bułek sałatka 12 plasterków sera topionego w plastrach ulubiony sos Czytaj dalej... Artykuł Mini burgery pieczarkowo-jajeczne pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Kokardki z warzywami i gorgonzolą 167

kostkę. Warzywa wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Poddusić. Gdy cukinia zacznie zmieniać kolor na żółtawy, wlać ok. 200 ml wody i wrzucić suszone pomidory w kawałkach. Dodać rozdrobniony ser. Mieszać, aby się roztopił. Posiekać na drobno igiełki rozmarynowe. Wrzucić na patelnię razem z majerankiem (ewentualnie rozdrobnić listki). Masę doprawić do smaku solą.  Ugotowany makaron odcedzić i dodać

Weekendy w domu i ogrodzie
Omlet z kurkami, rukolą i camembertem 204

przystało na maśle, gdyż smak tego ostatniego dobrze komponuje się zarówno z kurkami, jak i kremowym camembertem. Do usmażenia grzybów można już jednak użyć oliwy. Dobrze też byłoby, aby ser był względnie dojrzały (3-4 tygodnie przed upływem terminu ważności), bo łatwiej go wtedy kroić. Dodatkową rolą masła jest nadanie omletowi ładnego, lekko rumianego koloru. Można użyć zarówno masła „zwykłego

Kulinarna Pokusa
Placki z kabaczka 264

Blueberry Corner by "jagodzianka" Kabaczek/cukinia jest wdzięcznym warzywem i można go przygotowywać na mnóstwo sposobów. Przedstawiam placki z kabaczka z dodatkiem sera typu feta. … Przeczytaj cały artykuł Post Placki z kabaczka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kanapki ( wiejskie ) z twarogiem,pomidorem i miętą. 119

świeżych listków mięty sól 2 dojrzałe pomidory kilka kromek chleba Sposób wykonania :   T waróg rozgnieć łyżką w misce. Dodaj kilka łyżek mleka lub śmietany, wymieszaj dokładnie razem, aby ser mógł się dać rozsmarować. Listki mięty opłucz, drobno posiekaj na desce. Wsyp do twarogu, dopraw do smaku solą. Dokładnie wymieszaj na jednolitą konsystencję. Gotowym twarogiem posmaruj kromki chleba. Na wierzch

Przepisy i porady kulinarne
Tureckie orzeszki w czekoladzie, kakao i cynamonie 140

końcu Londynu. W okolicy takich zabytków jak Tower Bridge i Tower of  London znajduje się targ z produktami spożywczymi z całego świata. Pachnie tam street food'em, szwajcarskimi serami, świeżym pieczywem i... no właśnie: parę kroków dalej oczom ukazuje się stoisko z tureckimi słodkościami, czyli istny raj dla łakomczuchów. Przemili panowie częstują przechodniów orzeszkami w czekoladzie, kawałkami baklavy

Chocolate Muffin Blog
Tort lodowy czekoladowo kawowy 204

kąpieli wodnej, a następnie rozsmaruj cienko na gładkiej powierzchni. Kiedy czekolada zastygnie zeskrobuj czekoladowe wióry za pomocą skrobaczki do warzyw lub bardzo ostrego noża. Ja używam szwedzkiego noża do sera, tak zwanego osthyvel. Posyp torta wiórkami i włóż do zamrażalki. Jeśli tort będzie jedzony tego samego dnia zamroź tak aby można go było pokroić. Jeśli tort stoi w zamrażalce dłużej

codojedzenia
sałatka z kuskusem 238

mała cebula pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki posiekanej mięty 3 łyżki bazylii 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka syropu klonowego 100g sera feta Sposób przyrządzenia : bób gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i po ostudzeniu obieramy do miski wsypujemy 1,5 szklanki kuskusu i zalewany go wrzącą wodą, tak aby wrzątek zakrył całą kaszę

zobacz ich smak
Świat sosów - współpraca z firmą Folwark 202

potrawy świata: kebab-gyros ale również tortilli i grillowanego mięsa. Remuladę duńską - gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa. sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania