zielonymi szparagami i feta. Wspaniała wegetariańska pizza. Przepis poniżej Pizza ze szparagami i feta Składniki: na 3 pizza ciasto na pizza, tutaj przepis , podwojona porcja 200 g szparagów 100 sera feta garść rukola 250 g crème fraîche 1 ząbek czosnku 4 łyżki posiekanych ziół 1 cebule dymki sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka płatków chili 1 łyżka sezamu Zrób
codojedzeniałyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki maku (sypkiego, prosto z torebki) 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego Nasączenie: sok z 3 limonek Przełożenie: 1 słoiczek 230 g żurawiny (do mięs i serów) Masa kawowa: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub 2 łyżki kawy zbożowej 1 łyżka żelatyny 6 łyżek likieru amaretto (można pominąć w wersji bezalkoholowej) 250 g serka mascarpone (schłodzonego) 400 ml śmietanki
wcinaj toRavioli uwielbiam, i chyba to wszystko w tym temacie! ;-) heheheh Pyszotka świeże truskawki, biały ser, troszkę śmietanki i letni obiad, aż się uszy trzęsą! ;-)) Ciasto na ravioli przygotowuje według przepisu Gwyneth Paltrow (po lekkim zmodyfikowaniu, tj. mniej żółtek, a dokładnie o 2 mniej ;-))) ) SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 1 duże jajko - 4 żółtka - 150 g mąki - łyżeczka oliwy - łyżka letniej wody
SMYKWKUCHNInarodziły się lody o smaku – „strawberry cheesecake”, czyli sernika truskawkowego. Wegańskie, rzecz jasna. Reasumując, chciałam Wam dzisiaj przedstawić najpyszniejsze połączenia smakowe tego lata czyli kokos-burak, truskawka-ser oraz ogórek-kokos. Kokosowy burak, jest zaskakująco pyszny, szczególnie, że został wzbogacony o surowe kakao. Truskawkowy sernik, smakuje jak sernik! Ogórek, najbardziej orzeźwiający ze wszystkich, sprawdzi się w upalne
Fill The Bowlbardzo delikatny, więc polecam przechowywać go w lodówce. Zainspirował mnie przepis z bloga ' Kuchniokracja ', co nie-co jednak pozmieniałam :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę 26 cm: 1000 g sera z wiaderka 120 g drobnego cukru do wypieków 3 jajka nasionka z 1 laski wanilii 150 g śmietanki kremówki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 120 ml syropu z puszki brzoskwiń
My Culinary Artbardzo smaczne. Idealnie pasują do dań z mięs. Są również pyszne jako przekąska. Myślę, że z powodzeniem mogą zastąpić frytki. Można je przygotować na kilka sposobów np., z serem, z czosnkiem czy boczkiem. Ja dziś zapraszam Was na ziemniaki z oregano i słodką papryką. W przepisie nie podam ilości składników, ponieważ trzeba je dopasować do ilości ziemniaków
Passion of CookingSkładniki: 1,5 szkl. kaszy kuskus, 1 papryka, 1 świeży ogórek, 0,5 puszki kukurydzy, 8 rzodkiewek, 1 czerwona cebula, natka pietruszki ( ilość wedle uznania) 1 kostka sera fety, sól Wykonanie: Kaszę przesypać do miski, zalać gorącą wodą 1cm ponad poziom kaszy, osolić. Odstawić na bok aż kasza spęcznieje i wchłonie całą wodę. Następnie dokładnie wymieszać widelcem
Passion of Cookingtortownicy i równomiernie rozprowadzamy. Wkładamy spód do lodówki aby nam stężał. A teraz zabieramy się za zrobienie masy serowej. W pierwszej kolejności ubijamy połowę mleka skondensowanego razem z serem. Żelatynę rozpuszczamy w kubku wody a resztę wody doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do żelatyny. Żelatynę z wodą łączymy z masą serową i dodajemy resztę mleka i wszystko dokładnie miksujemy żeby
Kuchenne WariacjeBardzo lubimy serniki dlatego dla ich miłośników mamy sernik kokosowy. Składniki na sernik: - 500 g sera białego - 1 szklanka cukru pudru - 100 g masła - 3 jajka - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki wiórków kokosowych Składniki na krem: - 1/2 szklanki śmietany 30% - 2 łyżki cukru pudru - 3 łyżki wiórków kokosowych - 1 opakowanie śmietan-fix Dodatkowo trochę wiórków
Kuchenne Wariacjeobojętnie czując zapach i słysząc dźwięk pękającej chrupiącej skórki pysznych obwarzanków. W końcu doczekaliśmy się ze można było zacząć konsumpcję. Najpierw mak, później sezam, sól i nasze ulubione z serem – ech… uczta dla podniebienia i radość dla krawca że będzie trzeba kupować kolejną szerszą parę spodni na odkładające się kilogramy – choć patrząc na wszystkich piekarzy to chyba
Kuchenne Wariacjerazem papryka faszerowana kuskusem Składniki: - 1/3 szklanki kaszy kuskus (ok.70g) - 1/3 szklanki wody - 2 duże papryki - 1 pierś z kurcza1 łyżka posiekanej natki pietruszki - 8 pomidorków koktajlowych - 8 kosteczek sera feta - 2 łyżki oliwy - sól, pieprz Porcja na 2 osoby. Najpierw przekrawamy papryki na połówki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Następnie papryki lekko smarujemy oliwą i środek solimy i pieprzymy
Kuchenne Wariacjefetą. Danie to można też zrobić w formie takiej lazani zwanej spanakopitą. Składniki: - 1 łyżka masła - 1 czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - 200 g świeżego szpinaku - 70 g sera feta - 3 suszone pomidory - sól, pieprz - ciasto filo - 1 łyżeczka cukru Dodatkowo 2 łyżki masła do smarowania. Składniki na ok. 8 sztuk. Masło rozpuszczamy w rondelku i wrzucamy cebulę pokrojoną
Kuchenne Wariacjespód sernika: - 200 g mąki - 100 g masła - 80 g cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao Składniki na masę kawowo-śmietankową: - 1 kg sera białego mielonego - 2 szklanki mleka - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki oleju - 2 jajka - 4 żółtka - 1 opakowanie budyniu śmietankowego - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Składniki na piankę: - 4 białka - 1 szklanka cukru
Kuchenne Wariacjewanilii 200 g cukru kryształu 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka startej skórki z cytryny lub pomarańczy 3 jajka Czekoladę rozpuszczamy z połową śmietany i odstawiamy do ostygnięcia. Ser ucieramy do gładkości z cukrem, ekstraktem z wanilii i pozostałą śmietaną. Ciągle ucierając dodajemy mąkę, skórkę z cytryny lub pomarańczy i jajka. Ucieramy krótko całość do połączenia się składników. 2/3 masy
Made By Mom And SonZapraszamy wszystkich chętnych do zakupu Gazety Lubuskiej w której ukarzą się przepisy z naszego bloga "Już w środę w "Gazecie Lubuskiej" znajdziecie Państwo 60 sprawdzonych przepisów na sery i wędliny. A wśród nich pomysły pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Janczewie. Gospodynie podpowiedzą m.in. jak przygotować domową białą kaszankę, czy pyszny biały twarożek. Nie po raz pierwszy KGW z Janczewa
kgwjanczewo