Przepis na : śniadanie
Składniki na 1 bochenek: 250 g mąki szczypta soli 8 łyżek cukru 200 ml ciepłego (NIE gorącego!) mleka 20 g świeżych drożdży 3 łyżki roztopionego masła około 200 g ciemnych winogron odrobina oliwy z oliwek CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Do ciepłego mleka wsypujemy 2 łyżki cukru i 1 łyżkę mąki, kruszymy drożdże i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy resztę mąki, dodajemy sól i resztę cukru. Dodajemy drożdżową zawiesinę i roztopione masło. Wyrabiamy na jednolite cias... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...