Klasyka nad klasykami – kotlet de volaille

Klasyka nad klasykami – kotlet de volaille

Klasyka nad klasykami – kotlet de volaille

Sztandarowa potrawa prawie we wszystkich restauracjach, raz są lepsze raz gorsze. Pamiętam nawet gdzie jadłam najlepszego kotleta. Klasyczny kotlet de volaille nadziewany jest masłem i koperkiem lub  masłem ziołowym. Niekiedy zdarzają się kombinacje z serem, szynką itd., ale to już nie klasyka. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka ( dobrze gdy są średniej wielkości ) Masło ( schłodzone) Sól Pieprz Mąka Jajka Bułka tarta Olej Wykonanie: Pojedyncze piersi z kurczaka rozklepujemy przez folię, tak aby... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlet, kotlety, tarta, jajko, pierś, bułki, piersi, kurczak, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, mięso, de volaille, szynka, ser, dania mięsne, kurczak z serem, nadziewana pierś z kurczaka , jajka nadziewane, potrawy z kurczaka, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.