Chleb aksamitny z ricottą i koperkiem

Chleb aksamitny z ricottą i koperkiem

Chleb aksamitny z ricottą i koperkiem

 Chleb z dodatkiem ricotty długo zachowuje świeżość, dlatego często wracam do tego przepisu. Mięciutki, wilgotny .... wspaniały :) Ostatnio coraz częściej mam w kuchni pomocnika ;) przepis Liski Składniki   500 g mąki pszennej typu 650 20 g świeżych drożdży 250 g sera ricotta, schłodzonego 100 g miękkiego masła 25 g cukru + 1 łyżeczka 1 duże jajko 1,5 łyżeczki soli 120 g wody 1 łyżka świeżego (drobno posiekanego koperku) Drożdże mieszamy z jedną łyżeczką cukru oraz łyżką wody. Odstawiamy na 15 minu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.