ser - 17000 przepisów (strona:774/1134)

Ciasteczka maślano-serowe 113

Jedyna wada- za szybko znikają ze stołu   Składniki mąka pszenna, 2 szklanki żółtka, 2 sztuki masło, 200g zamrożone ser twarogowy mielony, 200g Dodatkowo cukier, 1/2 szklanki do obtoczenia Przygotowanie Do dużej miski ścieramy na tarce na dużych oczkach zamrożone masło. Do masła dodajemy twaróg i mąkę, delikatnie, ale szybko wyrabiamy. Na samym końcu dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Masa

Gotowanie moimi oczami
Sałatka z tortellini 192

Składniki pierożki tortellini z serem, 1/2 opakowania kukurydza słodka, 1/2 puszki pierś kurczaka, 1 sztuka majonez, 2 łyżki śmietana kwaśna 18%, 2-3 łyżki sól, pieprz Przygotowanie Pierś kurczaka gotujemy do miękkości w wodzie z kostką rosołową. Tortellini gotujemy w osobnym rondlu w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy tortellini oraz odsączoną kukurydzę. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy

Gotowanie moimi oczami
Sernik dietetyczny 175

cukru) skrobia ziemniaczana, 2 łyżki mleko, 3 szklanki aromat cytrynowy Przygotowanie Żółtka ucieramy ze słodzikiem lub cukrem na puch. Słodziku musi być tyle aby masa była bardzo słodka. Dodajemy ser, mleko, skrobię oraz aromat, wszystko razem miksujemy. Osobno ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy i ewentualnie dosładzamy słodzikiem. Wylewamy do formy tortowej 26cm. Pieczemy

Gotowanie moimi oczami
Drożdżówki z serem 172

Składniki na bułki mleko, 325 ml masło, 50g mąka pszenna, 500g cukier drobny, 75g sól, 1/2 łyżeczki drożdże suche, 1 opak (7g) jajko, 1 szt Składniki na nadzienie ser twarogowy mielony, 300g jajko, 1 szt cukier, 4-5 łyżek Składniki na lukier cukier puder, 1 i 1/2 szkl woda gorąca, 2-3 łyżki kokos      Przygotowanie W kubku

Gotowanie moimi oczami
Kieszonki z indyka ze szpinakiem i fetą 241

Składniki sznycel z piersi indyka, 4 szt czosnek, 3 ząbki szpinak mrożony, 1/2 opak ser feta, 1/2 opak jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierowania olej, do smażenia sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie W rondlu rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i smażymy tak długo, aż odparuje cała woda. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Sznycle

Gotowanie moimi oczami
Gyros domowy w chlebku pita 140

będzie chrupiące. Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do jogurtu. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodatki do gyrosa wg uznania. U mnie pomidor, papryka czerwona, sałata, tarty żółty ser

Gotowanie moimi oczami
Sernik puszysty 25030

nożem, resztę szybko wyrabiamy rękami. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Pieczemy przez około 15 minut, aż spód się zrumieni. W bardzo dużej misce miksujemy  na gładką masę ser, wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno, pod koniec ubijania dosypujemy cukier. Do masy serowej dodajemy

Gotowanie moimi oczami
Sernik królewski 117

Składniki na kruche ciasto mąka pszenna, 3szkl cukier, 1szkl margaryna, 250g kakao, 3 łyżki żółtka, 3szt proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki Składniki na masę serową ser twarogowy mielony, 1kg jajka, 5 szt cukier, 1 i 1/2 szkl mąka ziemniaczana, 2 łyżki cytryna, 1 szt masło, 150g Przygotowanie Składniki na kruche ciasto powinny być mocno schłodzone. Wszystkie składniki początkowo siekamy nożem

Gotowanie moimi oczami
sernik na kruchym spodzie 118

jednolite ciasto, podziel na dwie części i włóż je do zamrażarki na 60 minut. Na blaszkę wyłóż pergamin do pieczenia, potarkuj jedną cześć ciasta i wyłóż na blasze. 2. Ser zmiel dwukrotnie. Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, stopniowo dodawaj masło ciągle ucierając.Dodaj twaróg, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. 3. Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj

Darcia w kuchni
Sernik na kruchym spodzie II 112

cukier waniliowy 6 białek Sposób wykonania: Składniki na ciasto połączyłam, wyrobiłam jak na kruszonkę. Miękką margarynę utarłam z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodałam żółtka, następnie ser i budyń. Pianę z 6 białek ubiłam na sztywną masę w osobnym naczyniu. Połączyłam z masą serową delikatnie mieszając łyżką. Na blachę o wielkości 24 x 35 wyłożyłam papier do pieczenia. 2/3 ciasta

Darcia w kuchni
Chatka Baby Jagi 127

paczki herbatników petit beurre 3 łyżeczki kakao aromat pomarańczowy polewa czekoladowa Sposób przygotowania Twaróg zmielić przez maszynkę, Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać żółtka, ucierać , powoli dodawać ser. Masę podzielić na 2 części. Do jednej części masy dodać 3 łyżeczki kakao i dokładnie wymieszać. Na folię aluminiową wyłożyć herbatniki ( 3 rzędy po 4 sztuki, maja powstać dwa domki

Darcia w kuchni
roladka z pstrąga na szpinaku 153

Składniki: 2 świeże pstrągi 500 gram świeżego szpinaku 10 orzechów włoskich 1/3 opakowania sera feta 2 łyżki śmietany przyprawy: świeży czosnek, sól, pieprz, cytryna Sposób wykonania: Rybę wyfiletowałam , każdą poporcjowałam na 4 kawałki, posypałam solą, pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny. Szpinak umyłam, liście pokroiłam na mniejsze kawałki. na patelnię dałam odrobinę masełka i szpinak, zblanszowałam, dodałam 2 łyżki śmietany, sól

Darcia w kuchni
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM FETĄ I PIERSIĄ KURCZAKA 116

Składniki: 100 gram świeżego szpinaku 1 pojedyncza pierś drobiowa pomidor 1/4 świeżej czerwonej papryki pół opakowania sera feta przyprawy: sól, pieprz, oregano, curry, olej, 1 - 2 ząbki czosnku  sos: 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki musztardy dion kilka kropel octu balsamicznego sól, pieprz, oregano do smaku Sposób wykonania: Z w/w składników zrobiłam sos. ( Należy wszystko

Darcia w kuchni
paszteciki z nadzieniem szpinakowym 104

mąki, margaryny i piwa zagniotłam ciasto, schowałam do lodówki na 2 godziny. Świeży szpinak umyłam, osuszyłam pokroiłam na drobniejsze kawałki, poddusiłam na masełku, a gdy odparował dodałam rozdrobniony ser feta, czosnek i doprawiłam do smaku. Odstawiłam do przestygnięcia. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni. Ciasto podzieliłam na dwie części, rozwałkowałam, pokroiłam na prostokąty. Na każdy środek takiego prostokąta nakładałam szpinakowy

Darcia w kuchni
Tagliatelle ze szpinakiem, piersią kurczaka i orzechami 171

rozdrobniłam, podsmażyłam z dodatkiem soli na niewielkiej ilości oleju, pod koniec smażenia dodałam orzechy, odstawiłam. W głębokiej patelni rozgrzałam niewielką ilość masła, dodałam szpinak dusiłam przez kilka minut. Dodałam serem mascarpone, podsmażoną pierś z orzechami, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, zagotowałam, gotowałam przez chwilę.  Makaron tagliatelle ugotowałam al dente odcedziłam dodałam do szpinaku, wymieszałam. ponownie doprawiłam

Darcia w kuchni

Proponowane wyszukiwania