pączki serowe 169ekspresowo. W tłuszczu bardzo rosną, nakładałam ciasto łyżką i nie polecam robić większych bo w środku mogą być surowe. Dobrze czuć w nich pomarańczową skórkę i fajnie smakują z sera nie mielonego, wtedy dobrze czuć serowe grudki. Składniki: (wyszło mi około 20 sztuk) 250 g twarogu półtłustego w kostce 315 g mąki przesianej 4 łyżki cukru 3 jajka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
lodowa sałatka z owocami i fetą 248idealna do obiadu lub jako dodatek do dań z grilla. Składniki: kilka liści sałaty lodowej 1/2 czerwonej papryki kiść czerwonych winogron (najlepiej bezpestkowych) 1 niewielka pomarańcza 1/2 opakowania sera feta łyżka orzeszków arachidowych (można pominąć) na sos: sok z połowy cytryny 4-5 łyżek oleju lub oliwy (użyłam oleju z awokado) 2 łyżeczki musztardy odrobina cukru sól
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kolorowa sałatka z roszponką 218kolorowa sałatka doskonała jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań z grilla. A co najważniejsze- pyszna i pełna witamin. Składniki: opakowanie "mix sałat z roszponką" kostka sera feta 2 łyżki czarnych oliwek kiść drobnych zielonych winogron 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 łyżeczki musztardy sok z 1/2 cytryny 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
marmurkowy sernik z kajmakiem 202boki tortownicy wyścielić papierem do pieczenia a następnie wyłożyć ciastem. Wstawić do lodówki na minimum godzinę. Masło utrzeć z cukrem pudrem a następnie z żółtkami. Powoli ucierając dodawać ser i mąkę. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Podzielić ją na połowę i do jednej części dodać kajmak. Piekarnik nagrzać do 200*C, do nagrzanego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik pomarańczowy na biszkopcie 241foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 25 minut. W tym czasie przygotować masę serową: żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać budynie, ser a na końcu wystudzone masło. Zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Wylać ją na biszkopt kiedy ten będzie jeszcze nie całkiem upieczony ale kiedy nie będzie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ryba z porem i mozzarellą 236oleju na złoto. Przełożyć na blaszkę do pieczenia. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce pora i plasterek mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec aż ser się rozpuści
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
pomidory po włosku 211oliwki pokroić na połówki. Mozzarellę odsączyć i pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Oliwę wymieszać z ziołami, solą i pieprzem. Na półmisku układać na zmianę pomidory i ser. Na wierzchu poukładać resztę dodatków. Polać oliwą i posypać świeżymi ziołami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Risotto z kurczakiem, dynią i porem 242Lidl 1 duży por 1/2 kg obranej dyni hokkaido 800 ml rosołu z kurczaka 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 2 łyżki oliwy extra vergine Lidl 50 g sera cheddar lub parmezan 1 łyżka przyprawy aglio olio e chili Lidl sól morska do smaku pieprz świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Fileta myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy
Wanilia i Kardamon
Sałatka z jarmużu, ogórka i sera koziego 180składników odżywczych. Składniki są surowe, więc oddają nam pełnię smaku i tego co w nich najlepsze. Bazą jest jarmuż z ogórkiem, ostrości nadają rzodkiewki, a specyficznego smaku kozi ser. Całość dopełnia lekki sos na bazie oliwy i soku z cytryny
Milion Smaków
Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą 198ząbki czosnku masło gałka muszkatołowa mielona sól, pieprz Wykonanie: Szpinak podsmażyć na masełku, aż odparuje woda, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Ser zetrzeć na tarce, dodać do szpinaku. Całość dokładnie wymieszać Na stolnicę wsypujemy mąkę, po woli wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Na każdy nałożyć farsz
magiczna kuchnia Kasi
Szakszuka jesienna. Z dynią makaronową. 192makaronową do domu zaczęłam się zastanawiać, co z niej przygotować. A możliwości jest wiele, a najpopularniejsze to dyniowy makaronu z sosem i dynia zapiekana z dodatkami (myślałam nawet o serze gorgonzola, śmietanie i szpinaku). Jednak od pewnego czasu marzyła mi się szakszuka. Gorący sos pomidorowy pełen aromatycznych przypraw, a do tego jajeczko z płynnym żółtkiem. Śniadanie ideał! Postanowiłam dodać
Chilli Czosnek i Oliwa
Wegańska zupa cebulowa 180cebulę dodajemy do bulionu. Doprawiamy płatkami drożdżowymi, tymiankiem, pieprzem, solą i gotujemy przez 5-10 minut, aby wszystkie smaki odpowiednio przeszły. 5. Zupę podajemy z grzankami i wegańskim serem. Życzymy smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Pole
Sernik 220Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 – 70 minut (piekłam 70 minut w termoobiegu na 165 stopni). Gdy ciasto będzie upieczone (tu zasada suchego patyczka nie działa, bo gorący ser zawsze jest mokry) wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić na godzinę do przestygnięcia. Wyciągnąć z piekarnika. Lukier : Z cukru pudru, soku z cytryny i bardzo niewielkiej ilości ciepłej wody utrzeć
w mojej kuchni
Pieczona papryka z ziołami i czosnkiem przystawka wegetariańska 365kanapek, sałatek, co kto lubi. Można ją też, bo o papryce mowa przełożyć do słoika i przechowywać przez jakiś czas w lodówce. Ja zjadam ją np. z dodatkiem serów :) Składniki na jedną blaszkę do pieczenia: 7 dużych papryk czerwonych ( dodałam jedną białą i nie jest tak smaczna ) 5-6 ząbków czosnku sól morska świeżo mielony czarny pieprz mieszanka ziół dalmatyńskich
Jemy Pijemy
Pomidorowa zapiekanka z mielonej wieprzowiny 137Uwielbiam połączenie pomidorów i mielonej wieprzowiny z cebulą. Smak jest bardzo wyraźny, lekko słodki dzięki pomidorom, ale nie przyćmiewa smaku samego mięsa. Wystarczy dodatek sera i makaronu i mamy gotowy obiad czy kolację
Milion Smaków