Przepis na : deser
Lublin. Krakowskie Przedmieście. Codziennie przechodzi tą ulicą zapewne tysiące osób. Również i mnie zdarza się stąpać tą ścieżką - najczęściej w stronę mojej ulubionej lubelskiej starówki. Jakiś czas temu mój wzrok przykuł nowy szyld - nowy w takim sensie, że na jego miejscu jeszcze niedawno wisiał inny element... Po zguglowaniu wyrazów "Dolce Vita Lublin" trafiłem na kilka recenzji, naprawdę dobrych. Fakt ten sprawił, że musiałem tam zajrzeć osobiście i samemu ocenić. Niedziela po południu. Schodzę z główego ... czytaj dalej...
Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.