Paluszki polentowe

Paluszki polentowe

Paluszki polentowe

Przepis na : obiad

Przy bogactwie typowych polskich kasz (gryczana, jaglana, pęczak, jęczmienna) rzadko sięgam po inne kasze. Ale jednak się zdarza ;) Kasza kukurydziana po ugotowaniu gęstnieje tak, że można z niej formować różne kształty. Składniki : 200 ml polenty (kaszy kukurydzianej) łycha masła 3 łyżki startego parmezanu lub innego twardego sera czubata łyżeczka suszonej wędzonej papryki sól 2 łyżki oleju do smażenia Przygotować formę na polentę (u mnie to keksówka) i kawałek folii spożywczej. Do kukurydzy wlać 0,5 litra ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, papryka, zupa pomidorowa, puree, sałatki, ziemniaki, sałatka, kasza gryczana, ser, sos pomidorowy, sosy, makrela, surówka, kasza jaglana, sałatka z makrelą, obiad, sałatka z papryki, makrela wędzona, salatka z serem, ziemniaki na obiad, sałatka do obiadu, sałatka wegetariańska

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.