paszteciki z nadzieniem szpinakowym

paszteciki z nadzieniem szpinakowym

paszteciki z nadzieniem szpinakowym

Składniki:   2 szklanki mąki pszennej   1kostka margaryny Kasia 1/2 szklanki piwa 1/2 kg świeżego szpinaku 1/2 kostki feta 1 - 2 ząbki czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło jajko do smarowania  sposób wykonania: Z mąki, margaryny i piwa zagniotłam ciasto, schowałam do lodówki na 2 godziny. Świeży szpinak umyłam, osuszyłam pokroiłam na drobniejsze kawałki, poddusiłam na masełku, a gdy odparował dodałam rozdrobniony ser feta, czosnek i doprawiłam do smaku. Odstawiłam do przestygnięcia. Piekar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.