ser - 17000 przepisów (strona:736/1134)

zapiekanka z ziemniakami .jajkami i wędzonym serem 147

Polecam zapiekankę ziemniaczaną z gotowanymi jajkami i serem żółtym wędzonym

Ugotujmy Coś
Ciastka z twarogu i wafli tortowych 194

ciasteczka zrobiłam na próbę przy pieczeniu serniczków.  Później upiekłam całą blaszkę i eksperyment zaliczyłam do udanych. Teraz ponownie wracam z przepisem i nową wersją ciastek. 200-250g sera białego 2 jajka 30g masła 40g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 150 ml śmietany (gęstej)  4 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: pokruszone wafle tortowe

Di gotuje
Naleśniki pszenno – gryczane ze szpinakiem i kurczakiem z sosem czosnkowo – koperkowym 184

szczypta soli ) Farsz 1 filet z kurczaka ( pojedynczy ) 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 marchewka ½ czerwonej papryki Sól Czosnek granulowany i świeży Papryka słodka mielona Sok z cytryny Dodatkowo Ser feta Sos 200 ml jogurtu naturalnego Ok 100 ml majonezu light Sól Czosnek ok. 4 ząbki Szczypta cukru ( dla podkręcenia smaku ) Pieprz Świeży koperek ( lub mrożony ) Wykonanie: Z podanych składników robimy

Smaki Ewy
Sałatka na ciepło z brokułem, fetą i jajkiem 211

jaja , na dość gorącą patelnię. Pokrój pomidora na szerokie plastry i ułóż obok jajek. Posól i po około 2 minutach przewróć pomidory , popieprz i połóż na nich 15 gram sera  fety.  Brokuł odcedź i wyłóż na talerz, posyp 10 g owczej fety lub startym parmezanem. Gdy białko się zetnie, około 5-7 minut wyłóż pomidory i jajka obok

Pasje Jolki
Konfitura z czerwonej cebuli 152

jest jednocześnie słodkawy. Przepis znalazłam tu .  Cebulkę można przełożyć do słoika i trzymać w lodówce. Smakuje zarówno na ciepło do obiadu jak i na zimno do wędlin lub serów. Składniki 300 g czerwonej cebuli 2,5 łyżki cukru trzcinowego 100 ml czerwonego wytrawnego wina (może być również półsłodkie jeśli nie mamy wytrawnego) 50 ml octu balsamicznego sól, pieprz olej

Piekielna Kuchnia Pati
Twarogowe Oponki 172

łyżki cukru 1,5 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy / 1/2 olejku wanilinowego 1 L oleju do smażenia cukier puder do obsypania Wykonanie: Rozdrabniamy w misce widelcem biały ser. Dodajemy: jajka, alkohol, cukier, cukier wanilinowy, sodę. Mieszamy wszystko drewnianą łyżką i porcjami dosypujemy mąkę. Wszystko mieszamy tak długo łyżką aż ciasto będzie nadawało się do rozrobienia ręcznie. Ciasto wyrabiamy ręcznie

W Moim Magicznym Domu
MUSZELKI Z ŁOSOSIEM 206

jogurtu greckiego pieprz kolorowy firmy RAFEX szczypiorek koperek  sól oliwa z oliwek Sposób wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Odcedzić i wystudzić. Do miski przełożyć ser, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, pokrojone oliwki, poszatkowany szczypiorek, jogurt.  Przyprawić pieprzem. Wymieszać. Przygotowaną pastą nadziewamy muszle. Na wierzch kładziemy zrolowanego łososia. Ozdabiamy koperkiem. Do przyrządzenia tej przystawki użyłam

Prosto i Smacznie z Anetą
Cannelloni z mięsem i pomidorami 187

puszka pomidorów 1 czubata łyżeczka domowej Vegety 2 czubate łyżeczki oregano 1 płaska łyżeczka bazylii sól pieprz 1/2 łyżeczki cukru 125 g makaronu cannelloni 100 g drobno krojonego sera mozzarella Wykonanie: Przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażamy chwilkę na gorącej oliwie (1- 2 minuty).  Dodajemy mięso i chwilę razem podsmażamy (około 4 minuty). Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone

Smak mojego domu
Tagliatelle z dynią, boczkiem i winem w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową 187

dyni ( u mnie – hokkaido) 100 g boczku 1/4 szklanki białego wina 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 100 ml śmietany kremówki sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa ser grana padano Wykonanie: Makaron ugotuj al dente. Przygotuj składniki: Dynię obierz ze skórki, pozbądź się nasion a miąższ pokrój zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Boczek pokrój w dużą kostkę

Moja pasja smaku
Sernik kakaowo-wiśniowy 226

wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta kakaowego zetrzeć na spód na tarce o dużych oczkach, wyrównać. Wylać połowę masy sernikowej, wyłożyć rozmrożone i odsączone wiśnie, posypać kakao. Wylać resztę sera. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta kakaowego. Sernik piec 1 godzinę w 170 stopniach. Ostudzić. Przechowywać w lodówce. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
BROKUŁY POD BESZAMELEM 213

mleko, mieszamy, aż sos zacznie gęstnieć. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Gotowym sosem polewamy brokuły. Wstawiamy do piekarnika do zapieczenia. Możemy też dodatkowo posypać startym żółtym serem. Tak samo możemy przygotować również kalafiora

Z Majeczką w kuchni
Pieczeń z indyka 247

Pieczeń to pyszna wędlinka na kanapki, którą można zrobić z różnymi dodatkami. Na blogu znajdziecie między innymi pieczeń z papryką i serem żółtym oraz  pieczeń z jajkiem . Zazwyczaj do przygotowania pieczeni wykorzystuje mięsko wieprzowe ale tym razem wykorzystałam mięso z indyka. Dodałam kawałki piersi kurczaka dzięki czemu pieczeń w przekroju bardzo fajnie się prezentuje. składniki

Monia miesza i gotuje
pizza z brokułem i kabanosem 186

mniejsze cząstki. Kabanosa pokroić. Fasolę i kukurydzę odsączyć i przepłukać zimną wodą.  Wyrośnięte ciasto rozwałkować  i posmarować sosem. Posypać połową mozzarelli i ułożyć dodatki. Wierzch posypać resztą sera i ziołami.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C na najniższą półkę i piec około 12-15 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jajko zapiekane w bułce z pancettą i serem 198

jajku zapiekanym w awokado, które doskonale sprawdziło się jako przyjemny początek dnia czas na jajko zapiekane w bułce. Zwykła pszenna bułka nadziana małą ilością pancetty i sera oraz jajkiem staje się przyjemnie chrupiąca (uwaga: rozpryskują się okruszki przy krojeniu nożem) z delikatnie płynnym nadzieniem. Naprawdę pyszne i sycące

Milion Smaków
Domowe zielone pesto (alla genovese) 238

pietruszki 1/3 szklanki oliwy 100 gram parmezanu lub grana padano 50 gram ziaren słonecznika 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Domowe zielone pesto (alla genovese) Wykonanie: Mrożone zioła, tarty ser, obrany czosnek, łuskany słonecznik, umytą natkę i oliwę wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego, zielonego sosu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ilość oliwy dostosowujemy zależnie od tego

Pyza i Surówka

Proponowane wyszukiwania