spód wysypujemy pokruszone ciasto i układam ciasno choinki (jedna za drugą). Zalewamy masą serową. 5. Pieczemy w 160 st. C ok. 60-70 min. Wystudzony sernik można polać lukrem lub polewą czekoladową
Marcepanowa kuchniafajnego i wrzuci do koszyka, przez co czas się wydłuża.😃 No, ale mamy na szczęście poniedziałek, spokój, praca i trochę relaksu w porównaniu do weekendu😊 Tak jak obiecałam, przygotowałam sernik, dodatkowo z niespodziankami w środku, czyli mieszanką żurawinowo-wiśniową. Żałuję tylko jednej rzeczy przy tym przepisie..że nie dałam więcej tych małych suszonych słodkości do środka.😀 Oczywiście te ciasto
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki: 1/2 kg sera na sernik 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki 1 szklanki mleka 2 galaretki krystaliczne truskawkowe (lub dowolne inne) herbatniki posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych + 1 … Czytaj dalej Śnieżny puch
czarrna od kuchniszklanki gorącej wody drugą porcję truskawek zgniatamy widelcem lub blędujemy ale to już według indywidualnych upodobań czy chcemy uzyskać kawałki czy mus truskawkowy po godzinie sernik wyciągamy z lodówki i wylewamy na niego galaretkę wymieszaną z truskawkami i ponownie wstawiamy tortownicę do lodówki najlepiej na całą noc. Źródło: http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/06/Truskawkowy-sernik-z-mascarpone-na-zimno.html
Słodkie zapomnieniemasę serową i na wierzch ponownie ścieramy pozostałe ciasto ( na drugi raz podpiekę spód ciasta przed wyłożeniem mamy serowej aby uniknąć ewentualnego nie dopieczenia , które może się pojawić) sernik pieczemy 60minut w piekarniku nagrzanym do 180°C , studzimy przy zamkniętych drzwiczkach piekarnika ( taka jest sugestia autorki) zimne ciasto schładzamy w lodówce. Źródło: http://kotlet.tv/sernik-z-kruszonka/ /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Słodkie zapomnieniepapierem do pieczenia i pieczemy 50minut w piekarniku nagrzanym do150°C, studzimy w uchylonym piekarniku gotowy można polać roztopioną czekoladą , ja jednak pominęłam polewę bo w takiej czystej postaci sernik jest pyszny. Źródło: Istagram Dieta bez diety
Słodkie zapomnieniemiksujemy tylko do połączenia składników, wlewamy zimne masło. Miksujemy i wylewamy na makową warstwę. Również wyrównujemy. Pieczemy ok. 1 godziny w 180 st. C ustawienie góra dół. Sernik studzimy w piekarniku z zamkniętymi drzwiami. Wyciągamy jak przestygnie. Smacznego
Pani na deserSero-makowiec to ciasto, które łączy w sobie kwintesencję Świąt Bożego Narodzenia – sernik i makowiec w jednym. Połączenie doskonałe dla wielbicieli obu smaków. A moja wersja przyspieszona to sero-makowiec na herbatnikach – bez przygotowywania spodu i z użyciem gotowej masy… Artykuł Sero-makowiec na herbatnikach
Kolorowy Przepisownikłyżki cukru pudru. Masa do przełożenia... sernik na zimno 1 op., 500 ml zimnego mleka, cukier waniliowy 1 op. Do wysokiego naczynia nalewamy mleko i wsypujemy zawartość op. "sernika" i cukier waniliowy, całość ubijamy mikserem przez 2 min. na sztywną piankę. Potem przekładamy tą masą biszkopty. Masło roztapiamy i dodajemy kakao z pudrem, mieszamy dokładnie
chleba naszegoDelikatny, puszysty, pachnący. Choć czasochłonny w przygotowaniu, to jednak bardzo prosty. Wart każdej chwili czekania. 1,5 kg dyni 1 kg sera do serników 200 g płatków owsianych 200 g i 2-3 łyżki słodziwa 100 g masła klarowanego 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3 pomarańcze 5 jajek 1,5 łyżki agaru (na 500 ml wody) Zacznij od przygotowania puree(...)masę wymieszaj dłonią. Wyłóż spód tortownicy o średnicy 25 cm. Możesz trochę wyłożyć także boki. Spód podpiecz przez 15 minut w 180 st. C. Z 1 kg sera do serników odejmij 2-3 łyżki sera. Pozostałą część zmiksuj na puszystą masę z jajkami, słodziwem (200 g) i mąką. Dodaj przygotowane puree z dyni i zmiksowane pomarańcze. Masę przelej na przygotowany
Kucharzycapłatków jaglanych idealnie komponuje się z cytrynową masą na bazie płatków ryżowych, serka wiejskiego i cytryny. Jeśli poszukujecie czegoś lekkiego, ale wyjątkowo smacznego na okres świąteczny - upieczcie sernik cytrynowy. 😌 Składniki: na cynamonowy spód 1,5 szklanki płatków jaglanych 2-3 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka masła orzechowego 1 łyzeczka
Kuchnia ElliePołączenie sernika z ciastem czekoladowo – kakaowym = zawsze idealne! Dzis mam dla Was przepis na jedno z ulubionych ciast mojej mamy – ciasto zwane potocznie poduszkowiec albo ciasto poduszeczki. Wygląda obłędnie , a jest niesamowicie łatwe do zrobienia! Łatwiejsze niż się wydaje! Ciasto smakuje fantastycznie i jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 28×34 ) CIASTO KAKAOWE
Ostra na SłodkoTrudno nie lubić czegoś, co jest miksem dwóch najlepszych ciast na świecie: aromatycznego, lekko wilgotnego, czekoladowego brownie i pysznego, tradycyjnego sernika. Żeby nadać im dodatkowo świątecznego smaku możecie doprawić masę domową skórką pomarańczową , nasionkami wanilii, rumem, amaretto czy dowolnym ulubionym aromatem do ciast. Ciasto piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Najlepiej podawać schłodzone. Składniki na masę serową(...)czekolada”) Zaczynamy od przygotowania masy serowej. Jeśli tak jak ja zdecydujecie się na twarogowy ser warto go nieco „rozbić” w mikserze przed dodaniem pozostałych składników. W gotowym serniku dalej będą wyczuwalne malutkie grudki sera, jeśli Wam to przeszkadza, ser na tym etapie należy jeszcze raz zmielić lub zmiksować w blenderze. Ocieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok z połowy
Ciastkozercymiesiącach😁😆 No, ale to tylko plany, a je zawsze trzeba mieć 😎 Jeszcze taka stara nie jestem i może te marzenie kiedyś spełnię😇 Wracając do przepisu, dzisiaj będzie sernik na zimno bez pieczenia z daktylowym spodem. Śmiało możecie go wykonać bez niego. Ja dostałam w prezencie mnóstwo daktyli i musiałam je szybko spożytkować, bo nie miałam na nie miejsca
Zdrowie i pysznie na talerzuJesień za oknem, właściwie za pasem już zimna. Ale gdyby tak wrócić do wspomnień wakacji, smaków lata i zaserwować sobie odrobinę luksusu, letniej przyjemności? Co powiecie na egzotyczny sernik z masą z mango na kokosowym spodzie? Mówię wam, cudeńko, pyszności, rozpusta. Wykorzystałam gotową pulpę House of Asia, chyba najlepsza na rynku. Przepis znalazłam na blogu u Everyday Flovours. Zapraszam
Bernika - moj kulinarny pamietnik