sernik - 18665 przepisów (strona:739/1245)

"Chatka puchatka" czyli "Sernik domek" 2860

tego sernika? Chyba każdy choćby słyszał o tym serniku,osobiście jestem jego wielką wielbicielką a jadłam go po raz pierwszy jakieś 10 lat temu i od tamtej pory robię go średnio dwa razy do roku.Jest pyszny,kremowy i aromatyczny.Wykonuję go zawsze z twarogu,który mielę samodzielnie. Składniki: 700 g trzykrotnie mielonego twarogu (półtłustego) 200 g miękkiego masła 2 łyżeczki

Anielskie wypieki
CIASTECZKOWE SERNIKOBROWNIE Z OREO 180

stopni, odczekujemy 10 minut i dopiero możemy włożyć ciasto do piekarnika. Do piekarnika, na sam spód, pod blachę z ciastem wkładamy naczynie żaroodporne wypełnione gorącą wodą, dzięki temu sernik nam nie popęka. Pieczemy przez 60 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto na 30 minut w zamkniętym piekarniku. Po tym czasie, piekarnik uchylamy i zostawiamy ciasto na kolejne

Kuchnia MagdaLeny
Mini serniczki z Baileys 145

masy serowej i bardzo dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy do silikonowych foremek na babeczki. Pieczemy w 175stopniach C przez 1o minut po czym zmniejszamy temperaturę do 120stopni i pozostawiamy sernik na około 35-40 minut do tzw. „suchego patyczka”. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Dowolnie dekorujemy

Pyry na Gaz
Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami 114

sernik wyszedł bardzo smaczny. Nie rozpadał się  konsystencja i smak bardzo przyjemny. Zrobiłam z 2 kg twarogu. Składniki: na ciasto kruche: masło 250 g cukier  150 g żółtka 6 szt mąką pszenna 400 g śmietana 12% 5 łyżek proszek do pieczenia 1.1/2 łyżeczki Masa serowa: jaja 8 szt cukier 1.1/2 szklanki masło 250 g mleko

Różowa kuchnia
Sernik na piernikowo-kokosowym spodzie 138

Proteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do przybrania Na spód: 3 większe pierniki, u mnie domowe z przepisu —> tutaj , ale mogą być dowolne inne kruche ciastka, ok 100 g 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pasty kokosowej Składniki

Kucharzyca
Sernik z białą czekoladą na spodzie brownie 157

jajkami, śmietaną kremówką. Na końcu dodać cukier puder i wanilię. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie, wstawić do piekarnika. Na dolną półkę piecyka wstawić naczynie z gorącą wodą (sernik pieczemy w kąpieli wodnej, dzięki temu będzie wilgotny i idealnie gładki). Piec ok 50-60 min w temp 170 st.C. smacznego

Z Marcepanem
Sernik czekoladowo-karmelowy 304

amatorów mocno czekoladowych słodkości:) Sernik jest wilgotny,pyszny, mocno czekoladowy. Polecam ! Składniki: spód: 1 szkl mąki 1/2 paczki masła 2 żółtka 1 czubata łyżka kakao Z podanych składników zagnieść ciasto ,wylepić nim dno tortownicy i podpiec przez 10 min w 200 st C. masa: 750 g twarogu 3 -krotnie zmielonego 4 jaja 350 ml śmietany kremówki 1 szkl cukru

Z Marcepanem
Sernik waniliowy na herbatnikach. Lekki i delikatny. 405

pieczenia. Na  papier układam warstwę herbatników, na herbatniki wykładam równomiernie masę serową. Blaszkę z sernikiem wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piekarniku do ostudzenia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik marmurkowy 194

Lekki sernik w kruchym, kakaowym cieście. Jedno z tych ciast, które zawsze się udają. Ciasto: 6 żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego np. PRESIDENT 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego pół szklanki oleju pół szklanki

Praktyczna pl
sernik z marcepanem na pierniczkach pieczony... 179

nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, studzić przy uchylonych drzwiczkach potem w chłodnym miejscu najlepiej całą noc - bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny sernik, jest bardzo łatwy do wykonania, jedyny jego mankament to taki, że szybko znika z talerza..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
JOGURTOWY SERNIK CYTRYNOWY 171

Ostatnio bardzo polubiłam wszelkiego rodzaju serniki. Mocno wilgotny z wyczuwalną nutą cytryny. Jest wybitnie smaczny.  Składniki na ciasto kruche: 1½ szklanki mąki krupczatki, ½ szklanki cukru, 1 żółtko, 125g margaryny, 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę twarogową: 1 kg trzykrotnie mielonego twarogu ½ szklanki śmietany 30% 2 duże gęste jogurty naturalne 1 cukier

Słodki Zakątek
MIĘTOWY SERNIK NA ZIMNO 123

Delikatna masa serowa, bita śmietana i świeża mięta nadają sernikowi wielkiego orzeźwienia w tak upalny dzień. Zachęcam do skuszenia się na ten przepis. Spód 200g orzechowych ciasteczek 10 dag masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 350 ml kremówki Świeża mięta 3-5 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny opcjonalnie 2 krople zielonego barwnika w żelu (jednak(...)się składników. Mikser zmniejszamy na najniższe obroty i dodajemy rozdrobnioną mięte, a następnie żelatynę. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki. Wierzch sernika dekorujemy bitą śmietaną, czekoladkami i świeżą miętą lub kiwi. SMACZNEGO

Słodki Zakątek
CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ 99

szukałam szybkiego przepisu na ciasto, aby móc je błyskawicznie przygotować,  gdy rano zadzwonią goście z informacją, ze wpadają na obiad. Tak to jest najlepszy i najszybszy przepis na sernik! Idealny do niedzielnej kawy. Lekki, mało słodki  i orzeźwiający. Składniki 500g twarogu 3x mielonego 400g śmietany 18% 2 śnieżki w proszku 3 galaretki cytrynowe 5-6 łyżek cukru

Słodki Zakątek
TRUSKAWKOWY SERNIK JAGLANY 108

Jedliście ciasto truskawkowe z dodatkiem kaszy jaglanej? Słodki truskawkowy sernik na zimno z dodatkiem kaszy jaglanej gotowanej na mleku sojowym. Wszystko to na delikatnym biszkopcie. Alternatywa dla osób nietolerujących laktozy. Biszkopt: 4 jaja 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500g truskawek ½ szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy ½ szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka

Słodki Zakątek
na biszkoptach seromakowiec... 144

łyżką wmieszać delikatnie w masę makową żółtka, cukier utrzeć do białości, dodać ser z wiaderka, budynie, połączyć mikserem składniki, dodać ubitą na sztywno pianę i łyżka wmieszać w sernik forma 30x15 cm wyłożona paierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wyłożyć masę serową, wyłożyć masę makową, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 70 minut

W Mojej Kuchni Lubię