pieczarki w plasterki i na połowę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i przesmażamy cukinię i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Przestudzony farsz układamy na filecie. Dodajemy trochę sera fety. Fileta składamy ( na płasko ). Obtaczamy w mące, potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na patelni z obu stron. I gotowe. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewypiekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut. W tym czasie przygotować masę serową: białka ubić. Żółtka osobno utrzeć z cukrem. Następnie ucierając dodawać po trochę sera, budynie i olej. Na końcu wmieszać pianę z białek. Masę serową wyłożyć na upieczony biszkopt i piec w 180*C pół godziny, następnie zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamój). Serniczki posiadają zwartą konsystencję, są wilgotne i... mocno czekoladowe. Smakują rewelacyjnie i nie wymagają wielkiego nakładu pracy. Spód: 100g kruchych ciasteczek 50g masła/margaryny Masa serowa: 250g sera białego 2 jajka 30g masła 40g cukru 200 ml gęstej śmietany 4 łyżki kakao (płaskie) 2 łyżki stopionej czekolady 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Polewa
Di gotujefanom makaronu w przeróżnej postaci. 4-6 porcji 300 g mielonej cielęciny lub jagnięciny 1 bakłażan 1 puszka pomidorów (400g) słoiczek czarnych drylowanych oliwek (ok. 150-200 g) ser feta ok. 150g 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano 4-5 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku 1 paczka makaronu
Simple Dishsłodko. W dodatku ekspresowo. Muffiny można przygotować z mrożonymi borówkami, jeśli oczywiście macie jeszcze w zamrażalniku owoce. Składniki: 250 g borówek amerykańskich 2 jajka 80 ml oleju 250 g sera ricotta 300 g mąki pszennej 50 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól 150 g cukru (w tym 2 łyżeczki cukru z wanilią) Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni
Czerwień i błękitdnia na dzień, z przepisu na przepis coraz bardziej smakuje mi tofu. I choć raczej nie zrezygnuję z tradycyjnych białych serów, to ten zamiennik na stałe zagości w mojej kuchni. Bo warto od czasu do czasu sięgnąć po zdrowe tofu i wyczarować z niego coś pysznego. A wszystkich nie przekonanych zapraszam na pyszną i łatwą zapiekaną tofu owsiankę z karobem
Słodkie okruszkiPolecam zapiekankę ziemniaczaną z gotowanymi jajkami i serem żółtym wędzonym
Ugotujmy Cościasteczka zrobiłam na próbę przy pieczeniu serniczków. Później upiekłam całą blaszkę i eksperyment zaliczyłam do udanych. Teraz ponownie wracam z przepisem i nową wersją ciastek. 200-250g sera białego 2 jajka 30g masła 40g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 150 ml śmietany (gęstej) 4 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: pokruszone wafle tortowe
Di gotujeszczypta soli ) Farsz 1 filet z kurczaka ( pojedynczy ) 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 marchewka ½ czerwonej papryki Sól Czosnek granulowany i świeży Papryka słodka mielona Sok z cytryny Dodatkowo Ser feta Sos 200 ml jogurtu naturalnego Ok 100 ml majonezu light Sól Czosnek ok. 4 ząbki Szczypta cukru ( dla podkręcenia smaku ) Pieprz Świeży koperek ( lub mrożony ) Wykonanie: Z podanych składników robimy
Smaki Ewyjaja , na dość gorącą patelnię. Pokrój pomidora na szerokie plastry i ułóż obok jajek. Posól i po około 2 minutach przewróć pomidory , popieprz i połóż na nich 15 gram sera fety. Brokuł odcedź i wyłóż na talerz, posyp 10 g owczej fety lub startym parmezanem. Gdy białko się zetnie, około 5-7 minut wyłóż pomidory i jajka obok
Pasje Jolkijest jednocześnie słodkawy. Przepis znalazłam tu . Cebulkę można przełożyć do słoika i trzymać w lodówce. Smakuje zarówno na ciepło do obiadu jak i na zimno do wędlin lub serów. Składniki 300 g czerwonej cebuli 2,5 łyżki cukru trzcinowego 100 ml czerwonego wytrawnego wina (może być również półsłodkie jeśli nie mamy wytrawnego) 50 ml octu balsamicznego sól, pieprz olej
Piekielna Kuchnia Patiłyżki cukru 1,5 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy / 1/2 olejku wanilinowego 1 L oleju do smażenia cukier puder do obsypania Wykonanie: Rozdrabniamy w misce widelcem biały ser. Dodajemy: jajka, alkohol, cukier, cukier wanilinowy, sodę. Mieszamy wszystko drewnianą łyżką i porcjami dosypujemy mąkę. Wszystko mieszamy tak długo łyżką aż ciasto będzie nadawało się do rozrobienia ręcznie. Ciasto wyrabiamy ręcznie
W Moim Magicznym Domujogurtu greckiego pieprz kolorowy firmy RAFEX szczypiorek koperek sól oliwa z oliwek Sposób wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Odcedzić i wystudzić. Do miski przełożyć ser, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, pokrojone oliwki, poszatkowany szczypiorek, jogurt. Przyprawić pieprzem. Wymieszać. Przygotowaną pastą nadziewamy muszle. Na wierzch kładziemy zrolowanego łososia. Ozdabiamy koperkiem. Do przyrządzenia tej przystawki użyłam
Prosto i Smacznie z Anetąpuszka pomidorów 1 czubata łyżeczka domowej Vegety 2 czubate łyżeczki oregano 1 płaska łyżeczka bazylii sól pieprz 1/2 łyżeczki cukru 125 g makaronu cannelloni 100 g drobno krojonego sera mozzarella Wykonanie: Przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażamy chwilkę na gorącej oliwie (1- 2 minuty). Dodajemy mięso i chwilę razem podsmażamy (około 4 minuty). Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone
Smak mojego domudyni ( u mnie – hokkaido) 100 g boczku 1/4 szklanki białego wina 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 100 ml śmietany kremówki sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa ser grana padano Wykonanie: Makaron ugotuj al dente. Przygotuj składniki: Dynię obierz ze skórki, pozbądź się nasion a miąższ pokrój zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Boczek pokrój w dużą kostkę
Moja pasja smaku