chleba tostowego 1/2 kulki mozzarelli garść orzechów laskowych 2 łyżeczki miodu Wykonanie: Orzechy laskowe posiekać. Kromki chleba tostowego posmarować miodem. Na kromce ułożyć plasterki sera mozzarella, posypać orzechami i przykryć drugą kromką. Tak samo przygotować kolejną kanapkę. Kanapki upie w opiekaczu. Smacznego
kolorowotorcikowotwarz [12] wódka [13] takie połączenie [14] pamiętajcie tylko [15] zbierać [16] obok autostrady [17] co będzie potrzebne [18] kilka [19] sałaty [20] chrupiącej [21] garście [22] pomidory [23] ser [24] sos [25] łyżka [26] octu [27] cytryny [28] oleju [29] możecie [30] mniejsze kawałki [31] pokroić [32] każdy [33] wrzućcie [34] porządnie wymieszajcie [35] proszę dać [36] roztrzepcie, rozmieszajcie
Chop w kuchniwrzucić [20] pół [21] uważajcie [22] ja [23] jedną małą [24] było tak ostre [25] nie wiedziałem [26] jest [27] kilka [28] blendera [29] gotowe [30] szynki [31] sera [32] ugotowane jajko
Chop w kuchniwyrównać. Schłodzić na czas przygotowania masy. Masa: 500 g twarogu tłustego 3/4 szklanki cukru pudru 250 ml śmietanki 36% 3 jajka 2/3 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki mąki pszennej Ser zmielić na kremową masę. Wszystkie składniki zmiksować krótko, na gładko. Masę wylać na podpieczony spód. Piec 60 minut w 160*C, aż sernik się zetnie,a wierzch będzie sprężysty. Wyjąć
Chocolate Muffin BlogSmażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z pora i marchewki . Polecam też: Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Roladki nadziewane fetą Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Monia miesza i gotujeśmietany kremówki 36% - pół szklanki drobnego cukru do wypieków (110 gramów) - 2 łyżeczki otartej skórki z cytryny - 3 jajka Przygotowanie masy serowej: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ser miksujemy z cukrem i skórką z cytryny. Kolejno dodajemy jajka (całe), miksując po każdym dodaniu, następnie śmietanę kremówkę. Nie miksujemy zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik
Życie zamknięte w smakudostępne. Boczniaki są delikatne w smaku, a przygotowane w ten sposób nabierają lekko mięsnego charakteru, stają się aromatyczne, miękkie i lekko chrupiące. Najlepiej smakują na grzance, z dodatkiem kremowego sera i pikantnej, podsuszanej wędliny. Boczniaki dostarczają łatwo przyswajalnego białka, kwasu foliowego, aminokwasów, witamin z grupy B i soli mineralnych. Obniżają poziom cukru i złego cholesterolu we krwi. I można
Karo in the Kitchenswojemu. Możesz go również wzmocnić warzywnym bulionem w proszku. Marynowane tofu Tofu pokrój w niedużą kostkę i umieść w misce. Czosnek i imbir zetrzyj na tartce i dodaj do sera wraz z pozostałymi składnikami. Wymieszaj wszystko i odstaw na przynajmniej 30 minut. Przed podaniem smaż chwilę na patelni (już bez tłuszczu, bo dodaliśmy go do marynaty). Dodatki Grzyby
Food Squarepozwolić na takie sycące i smaczne danie. Placek możecie podać również z sosem pieczarkowym , a przepis znajdziesz tutaj , a jeśli macie ochotę na placki ziemniaczane z marchewką i serem to przepis znajdziecie tutaj Gulasz 500 g karkówki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela
O kuchni z uczuciempołączeniu smaków cytryny i mięty pieprzowej Krakersy naturalne niesolone Mulino Bianco Ciasteczka mini Oreo Mąka orkiszowa Mulino Bianco ciasteczka Canestrini Chleb tostowy Masło orzechowe Konfitura do serów biffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy "wierzchołek góry" smaków, które możecie znaleźć i nabyć w sklepie Smaki Południa . Znajdziecie w nim makarony, ryże, oliwy, słodycze
Słodkie okruszkipomidorowy, po 3 minutach dodajemy makaron, mieszamy i przyprawiamy do smaku. Część mozzarelli wsypujemy do zapiekanki i mieszamy. Zapiekankę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Posypujemy pozostałym serem i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Życzę smacznego
Kulinarne życieSkładniki: 1 pierś z indyka 250 g pieczarek 250 g sera ricotta papryka ostra mielona, sól, pieprz Pierś z indyka płuczemy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy tłuczkiem (grubość około 5 mm) solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w talarki i smażymy na patelni, kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy woda z pieczarek wyparuje dodajemy ricottę, posypujemy
Moje-pitraszeniezielone, lekko ‘gryzą’ w gardło goryczką – ale to właśnie one są najzdrowsze. Oliwy extra vergine używam na surowo – w tej postaci jest najzdrowsza. Do skropienia chleba, warzyw, sałatek, serów. Nie smażę na niej, to po pierwsze marnotrawstwo, a po drugie – oliwa pali się w niższej temperaturze niż większość olei roślinnych – ma niższy punkt dymienia (225⁰C) i nie znosi
Karo in the Kitchenktórych pisałam w styczniowym poście. Problemy mam po ćwiczeniach. Wracam zmęczona z siłowni i… coś bym zjadła. Najłatwiej tu wrócić do starych nawyków – kilka kromek chleba, jakiś ser z pomidorem. Chipsy albo czekoladowy batonik. Coś na już, teraz, natychmiast. Jak uniknąć ... [Read more
Gotuj z Blue Ravensię do jednej z łódzkich pizzerii, gdzie spróbowali czegoś zupełnie innego i do tej pory im nieznanego, a mianowicie takiej własnie pizzy bez tradycyjnego sosu pomidorowego i tłustego żółtego sera. Byłam zaskoczona ich wyborem, a jeszcze bardziej zdziwiło mnie to, że ta pizza bardzo im smakowała. Chwalili ją jako ciekawostkę i coś odmiennego od tego co znali do tej pory
Codzienne Gotowanie